Depresif Hal
43 görüntüleme
N
Nilay T.
17 Nisan 2026 17:47
27 yaşındayım ve ilk bebeğim şu an 2 aylık bazı günler dünyam başıma yıkılmış gibi hissediyorum oğlumu çok seviyorum onunla olmaktan çok mutluyum ama depresif ruh halinden çıkamıyorum. Eskiden enerjik sürekli neşeli bir insandım şimdi algılarım çok kapandı cümlelerim düzgün değil bazen konuşurken kekeliyorum bu ruh hali ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum bazı anlar çok yorucu.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
17 Nisan 2026 17:48
Depresif Ruh Halinden Kurtulmak İçin
Merhaba, yaşadıkların normal değil ve anlaşılabilir. Doğum sonrası depresyon, lohusa depresyonu olarak da adlandırılıyor ve birçok kadının yaşadığı bir durum.
Depresyon belirtilerin:
- Eskiden hoşlandığı şeylere ilgi kaybı
- Sürekli yorgunluk
- Konuşma ve düşünmede zorluk
- Sürekli üzüntü ve endişe
Sen de benzer şeyleri yaşıyorsun. Ancak unutma ki depresyon tedavi edilebilir.
Depresyonun süresi
Depresyon herkes için farklı bir süreçtir. Lohusalık depresyonu genellikle doğumdan sonraki ilk 2-3 ayda ortaya çıkıyor ve 6 ay ila 1 yıl arasında sürdüğü görülüyor. Ancak bazı kadınlarda daha uzun sürebiliyor.
Yapabileceklerin:
1. Profesyonel yardım al: Bir uzmandan terapi desteği almayı düşün. Bu, seni daha iyi hissetmeni sağlayabilir.
2. Sevdiklerinle konuş: Ailen ve yakın arkadaşlarınla konuşarak duygularını paylaş.
3. Kendine vakit ayır: Bebeğinden boşalttığın zamanlarda, hoşlandığın şeyleri yaparak kendini rahatlat.
4. Bedeni hareket ettir: Yürüyüş, yoga gibi aktiviteler seni enerji verebilir.
Depresyonla başa çıkmak zaman alıyor ama sabır ve destekle bu süreci atlatabilirsin. Unutma, sen yalnız değilsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Depresyon
2. Depresyon
3. Tükenmişlik
Merhaba, yaşadıkların normal değil ve anlaşılabilir. Doğum sonrası depresyon, lohusa depresyonu olarak da adlandırılıyor ve birçok kadının yaşadığı bir durum.
Depresyon belirtilerin:
- Eskiden hoşlandığı şeylere ilgi kaybı
- Sürekli yorgunluk
- Konuşma ve düşünmede zorluk
- Sürekli üzüntü ve endişe
Sen de benzer şeyleri yaşıyorsun. Ancak unutma ki depresyon tedavi edilebilir.
Depresyonun süresi
Depresyon herkes için farklı bir süreçtir. Lohusalık depresyonu genellikle doğumdan sonraki ilk 2-3 ayda ortaya çıkıyor ve 6 ay ila 1 yıl arasında sürdüğü görülüyor. Ancak bazı kadınlarda daha uzun sürebiliyor.
Yapabileceklerin:
1. Profesyonel yardım al: Bir uzmandan terapi desteği almayı düşün. Bu, seni daha iyi hissetmeni sağlayabilir.
2. Sevdiklerinle konuş: Ailen ve yakın arkadaşlarınla konuşarak duygularını paylaş.
3. Kendine vakit ayır: Bebeğinden boşalttığın zamanlarda, hoşlandığın şeyleri yaparak kendini rahatlat.
4. Bedeni hareket ettir: Yürüyüş, yoga gibi aktiviteler seni enerji verebilir.
Depresyonla başa çıkmak zaman alıyor ama sabır ve destekle bu süreci atlatabilirsin. Unutma, sen yalnız değilsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Depresyon
2. Depresyon
3. Tükenmişlik
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
K
Kübra D.
17 Nisan 2026 20:20
Bende 28 yaşında iki çocuk annesiyim. İnan ki hissettiklerini iliklerime kadar hissettiğim zamanlar oldu, hatta rahatlamak için ağladığım zamanlar oldu fakat bunun sebebi çok. Doğumdan sonra hormonların biranda değişmesi, desteksiz olmak, uykusuzluk, ilk annelik tecrübesi vb.. Fakat geçiyor :) Neredeyse her anne böyle anlar, böyle günler yaşıyor. Ben ilk anneliğimde destek almayı reddedip her şeyi kendim yapmaya çalışıp, yetişemiyorum diyede kendimi yemiştim, imkanın varsa yardım almanı tavsiye ederim. Ben mesela çok çok bunaldıgımda bebegımı babasına, babannesıne veya anneannesıne bırakıp yarım saat markete, parka bir yere cıkıyordum ve çok ıyı gelıyordu, ufak anları değerlendirebilirsin. Birde bana aksiyonlu, bilim kurgu tarzı kitaplar çok iyi gelmişti bu dönemde, odaklanmamı ve bunalmış halimi dağıtmama yardımcı olmuştu. Sanal medyadanda uzak durmanı tavsıye ederım benı cok etkılıyordu, her seyı sadece "mükemmel" Yapan annelerle(!) dolu, yetersızlık hıssı yüklüyor ınsana. Yanı demem o ki çoğuuu kadın bu halleri yaşıyor :) Bol bol bebeğini kokla uyu, bu halleri bir daha gelmeyecek, ev işi yemek bakım hepsi hallolur hiç canını sıkma :) kendine çok iyi bak taze anne :)
Yükleniyor...