Çok Hareketli

272 görüntüleme
N

N.ö

10 Haziran 2026 15:45
Bebeğim 3 aylık ve gerçekten çok hareketli. Sürekli kucak istiyor kucakta etrafı gezdirmemi istiyor bebek arabası sevmiyor kanguru sevmiyor sadece kucak ve gezinti. Evin içinde bile durmak yok kucağa alıp gezdirmemi istiyor oturamiyorum bile. Ve herkes şimdiden böyleyse ayaklaninca yerinde durmaz diyor gelecek beni korkutuyor şu an ise aşırı yorucu. Bebekle başbaşa kalmaktan korkar oldum. Gündüz uykusu bile kucakta ne ev işi yapabiliyorum ne kişisel bakım. Ki ben çalışan bir kadınım doğum izni bitince ne yaparım bilmiyorum. Ve bu çocuk başından beri böyle ayı çıksın düzelir dediler , kirki çıksın düzelir dediler , 3 ay olsun düzelir dediler... Şimdide 6 ayı dolsun düzelir diyorlar. Diğer meme reddi , atopik cilt vb şeyleri söylemiyorum bile. Bakıcı bile bulmakta zorlanırım ... Gerçekten gelecek korkutuyor 
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Haziran 2026 15:47
Çok Hareketli Bebek Sorunu

Bebeğinizin çok hareketli olması sizi endişelendiriyor ve gelecekte başınıza gelecek zorluklar konusunda korkutuyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her bebek farklıdır ve bazı bebekler doğal olarak daha hareketlidir.

Normal mi?

3 aylık bir bebek için hareketli olması normaldir. Bu yaş grubundaki bebekler etrafı keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye başlarlar. Ancak aşırı hareketlilik ve duramama bazı sorunlara yol açabilir.

Tavsiyeler

1. Güvenli bir ortam yaratın: Bebeğinizin etrafını, onu yaralayabilecek nesnelerden arındırın. Köşeleri yumuşatın, ağır nesneleri kaldırın.
2. Aktiviteler planlayın: Bebeğinizle oyunlar oynayarak onun enerjisini atmasına yardımcı olun. Örneğin, ona bir oyuncak verin, müzik açın, dans edin.
3. Kucağı seviyor: Bebeğiniz kucakta gezintiyi seviyor. Bu onunla bağ kurmanın bir yolu olabilir. Ancak siz de yoruluyorsunuz.
4. Destek isteyin: Ailenizden veya arkadaşlarınızdan yardım isteyin. Bebeğinizle vakit geçirmelerine izin verin.
5. Doğum izni uzatması: Eğer mümkünse doğum izninizi uzatmayı düşünün.

Gelecek Korkusu

Gelecekte bebeğinizin daha da hareketli olacağı endişesi sizi korkutuyor. Ancak her çocuk farklı büyür ve gelişir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre planlar yapın ve ona uygun bir ortam yaratın.

Sonuç

Bebeğinizin çok hareketli olması sizi zorluyor, ancak bu onun gelişiminin bir parçası. Güvenli bir ortam yaratın, aktiviteler planlayın, destek isteyin ve doğum izninizi uzatmayı düşünün. Gelecekte bebeğinizin ihtiyaçlarına göre planlar yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Çok Hareketli
2. Hareketli Bebek
3. Bebeğim Çok Hareketli
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melda E.

10 Haziran 2026 15:50
Sizi üzmek istemem ama bebeğim 8 aylık hala çok hareketli. kucakta dediğiniz gibi sürekli dolaşmak istiyor, hızlı hızlı emekliyor sürekli korumaya çalışıyorum veya her bulduğu destekten tutunup kalkıyor tabi ben sakince otursun oyun oynayalım diyorum ama olmuyor. 1 yaşını doldurduktan sonra yarım gün işe başlamayı düşünüyorum ama annem perişan olur gibi geliyor:)
N

N.ö

10 Haziran 2026 15:55
Gerçekten mi?

Ya 3 aylık oturmak istiyor canlı destek oturması yapıyorum beli ağrır diye kısa 1 2 saniyelik ama hayır yetinmiyor.

Dönmeye başladı bu defa yere koyduğum anda dönmek istiyor. Altını değiştiremiyorum bir türlü. Bugün baktım döndü ve asker surunmesi yapmaya çalışıyor kafasıyla bacagiyla hatta diliyle kendini öne ittirmeye çalışıyor tabi ağlaya sizlaya. Kız çocuğu olsun istedik hep akıllı olur dedik de kız oldu uslu olmadı ... Kızı erkeği yokmuş meğerse.

Yani artık diyorum bir bitki çayı yok mu ben içeyim sütten geçsin uslansin böyle nasıl olacak bilmiyorum
M

Melda E.

10 Haziran 2026 16:02
Ben destekli büyütüyorum tek başıma dediğiniz gibi baş etmek çok zor olurdu. Alt değiştirirken bile 2 kişi yapıyoruz sürekli dönüyor, kalkıyor. Ben de erkek olduğu için hareketli sanıyordum, yanılmışım:) uyurken bile çok fazla hareket ettiği için uyuyamazdım eskiden bi şey mi oluyor diye bakardım ama sonrasında alıştım rahatça uyuyorum.
N

N.ö

10 Haziran 2026 16:07
Maalesef ailem başka şehirde. Hatta bu süreçte o kadar pişmanlık yaşadım ki başka şehirde yasadigim için. eşimde yani sürekli olamıyor iş sebebiyle, akşamdan akşama. Bu hafta daha da zor oldu geçen hafta bile daha usluydu atak diyoruz biri başlamadan diğeri geliyor bitmedi ataklar. Bende böyle devam ederse ücretsiz izne ayrılacağım.
N

N.ö

10 Haziran 2026 16:08
Bu ara da bu da öyle sürekli kımıl kımıl yatağa yatırıyorum bir saat sonra bakıyorum yatağın ucuna kadar inmiş uyurken.
Afranur K.

Afranur K.

10 Haziran 2026 16:16
Bu hareketlilik benim kızımda da var, ama bazı dönemlerde başka şeylere odaklanınca azalıyor.

Mesela 4-5. Aylar arasında oturmayı öğrenince sesli oyuncaklara ilgisi arttı onlarla oynadı bir süre, daha sonra da mama sandalyesine oturunca etrafı yukarıdan izlemek kolayına geldi. Ben de bu süreçte yemek, kendine bakım, çamaşır gibi işleri yaptım. Bi de bu dönemde kanguruya alıştırdım. ( sütten ağzım yandı kucak kucak istiyor diye 😂 )

Şimdi 8.5 aylık 6 aylıkken emeklemeye başladı maalesef 2.5 aydır yine peşinde dönüyorum. Yemeği vs. Hep eşim gelince yapıyorum ama kamgurıya onu alıştırmış olmam beni biraz rahatlattı dışarıya çıkıyoruz, biraz geziyoruz, salıncakta sallanıp bir iki kaydıraktan kayıyor. Bu da uyku süresini arttırdı. Gün içinde uyku süresini arttırdığım için de bu eylemle en azından bir duş almak, kahvaltı etmek, evi toplamak vs. Rahat oldu.

Yani hareketli bebek yine hareketli 😅 ama siz duruma adapte oluyorsunuz bordo bereli gibi 😂😂 süreci yönetmeyi öğreniyorsunuz.

Bu arada bakıcı olayından da ben e korkmayun, ben önümüzdeki hafta işe başlayacağım. Yardımcı ablamız ile 1-2 gün geçirdik. Ona tüm durumu anlatıp çözümlerini anlattığım için o da idare etmekte zorlanmayacak.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

10 Haziran 2026 16:19
Aşkım merhaba. Benim bebeğim de öyle. Ve zeka konusunda doğru yönlendirme ile hareketli ve zor bebeklerin IQ seviyelerinin daha yüksek olduğu yazıyor kitaplarda. Şu an benim tek tesellim bu. Kızım 2.5 aylık ve doğru zaman gelince ilk iş, yüzme gibi sporlara yönlendireceğim. Şu ara gelişimsel olarak algıları iyice açıldığı için etrafı izlemek istiyor, kucakta artık omuzda değil ters tutup dışarıyı izlesin diye gezdiriyorum. Kundak istemedi, sling istemedi, emzik istemedi, ben de bu ara gece ve gündüz uykularının çoğunu kucakta yapıyorum. Yanında duracaksam kısa süreli yüzüstü yatırıp sonra uykuya iyice geçince düz çeviriyorum. Bizde de alerji, egzamalı bir cilt, gaz problemleri falan vardı. Meme reddi de olmuştu ve onu bir şekilde şimdilik aştım, ileride tekrar olur mu bilmiyorum. Ve bizim 70 gündür annem yanımda doğumdan beri işte, asla tek bakamazdım. Sağa sola dönüyor, çabuk sıkılıyor, kendini sürüyerek ileriye atmaya çalışıyor, oturmaya çalışıyor. Bazı günler biraz sakinleştirebiliyorum o da şöyle, dışarıda bolca yürüyüş, ardından eve gel banyo, sonra tüm vücut masaj + gaz masajı, sonra emzirme, mama verme ve uykuya geçme. tüm bunları aynı odada loş, karanlık bir yerde (oturma odası) yapmaya çalışıyorum. çok kısık ve sakin bir sesle konuşuyorum. sadece bu anlarda sakin oluyor günün diğer zamanları çocuğum çaki gibi 沈
N

N.ö

10 Haziran 2026 16:51
Duygu Bayık Biçer
Aşkım merhaba. Benim bebeğim de öyle. Ve zeka konusunda doğru yönlendirme ile hareketli ve zor bebeklerin IQ seviyelerinin daha yüksek olduğu yazıyor kitaplarda. Şu an benim tek tesellim bu. Kızım 2.5 aylık ve doğru zaman gelince ilk iş, yüzme gibi sporlara yönlendireceğim. Şu ara gelişimsel olarak algıları iyice açıldığı için etrafı izlemek istiyor, kucakta artık omuzda değil ters tutup dışarıyı izlesin diye gezdiriyorum. Kundak istemedi, sling istemedi, emzik istemedi, ben de bu ara gece ve gündüz uykularının çoğunu kucakta yapıyorum. Yanında duracaksam kısa süreli yüzüstü yatırıp sonra uykuya iyice geçince düz çeviriyorum. Bizde de alerji, egzamalı bir cilt, gaz problemleri falan vardı. Meme reddi de olmuştu ve onu bir şekilde şimdilik aştım, ileride tekrar olur mu bilmiyorum. Ve bizim 70 gündür annem yanımda doğumdan beri işte, asla tek bakamazdım. Sağa sola dönüyor, çabuk sıkılıyor, kendini sürüyerek ileriye atmaya çalışıyor, oturmaya çalışıyor. Bazı günler biraz sakinleştirebiliyorum o da şöyle, dışarıda bolca yürüyüş, ardından eve gel banyo, sonra tüm vücut masaj + gaz masajı, sonra emzirme, mama verme ve uykuya geçme. tüm bunları aynı odada loş, karanlık bir yerde (oturma odası) yapmaya çalışıyorum. çok kısık ve sakin bir sesle konuşuyorum. sadece bu anlarda sakin oluyor günün diğer zamanları çocuğum çaki gibi 沈
Tamamen aynı çocuk gaz, meme reddi, egzama, atopik cilt... Bende hergun dışarı çıkarıyorum. Ve benimde aklıma yüzme geldim su yorar dinginlesir ileride diye ama maalesef çok küçük bir ilçe de ve ilde yaşıyoruz ... Benim de annem 70 gün kaldı sağolsun sonra gitmek durumunda kaldı herkesin kendi düzeni var . Bende çok yormaya çalışıyorum ama bir bakıyorum ben pert olmuşum çocuğum hala enerji küpü. Eskiden de böyle çocuklar varsa insanlar nasıl 6 7 doğum yapmış anlamıyorum. Bizim ilk ve son oldu.. tövbe
N

N.ö

10 Haziran 2026 16:54
Afranur Keskin
Bu hareketlilik benim kızımda da var, ama bazı dönemlerde başka şeylere odaklanınca azalıyor.

Mesela 4-5. Aylar arasında oturmayı öğrenince sesli oyuncaklara ilgisi arttı onlarla oynadı bir süre, daha sonra da mama sandalyesine oturunca etrafı yukarıdan izlemek kolayına geldi. Ben de bu süreçte yemek, kendine bakım, çamaşır gibi işleri yaptım. Bi de bu dönemde kanguruya alıştırdım. ( sütten ağzım yandı kucak kucak istiyor diye 😂 )

Şimdi 8.5 aylık 6 aylıkken emeklemeye başladı maalesef 2.5 aydır yine peşinde dönüyorum. Yemeği vs. Hep eşim gelince yapıyorum ama kamgurıya onu alıştırmış olmam beni biraz rahatlattı dışarıya çıkıyoruz, biraz geziyoruz, salıncakta sallanıp bir iki kaydıraktan kayıyor. Bu da uyku süresini arttırdı. Gün içinde uyku süresini arttırdığım için de bu eylemle en azından bir duş almak, kahvaltı etmek, evi toplamak vs. Rahat oldu.

Yani hareketli bebek yine hareketli 😅 ama siz duruma adapte oluyorsunuz bordo bereli gibi 😂😂 süreci yönetmeyi öğreniyorsunuz.

Bu arada bakıcı olayından da ben e korkmayun, ben önümüzdeki hafta işe başlayacağım. Yardımcı ablamız ile 1-2 gün geçirdik. Ona tüm durumu anlatıp çözümlerini anlattığım için o da idare etmekte zorlanmayacak.
Ben kimsenin bakmak isteyeceğini düşünmüyorum doğumdan önce babaannesi bakarım demişti şimdi uğramıyor bile藍藍藍

Gündüz hiç uyumayan bir çocuk sadece kucakta 10 20 dakika . Zaten diyorum sabah öğle 2 şer saat uyusa meme reddi yapmasa başımda gezsin. Ben indirmem kucakta ama yok. Bir aşı olunca halsizlikten uyuyor.
Afranur K.

Afranur K.

10 Haziran 2026 17:19
N.ö
Ben kimsenin bakmak isteyeceğini düşünmüyorum doğumdan önce babaannesi bakarım demişti şimdi uğramıyor bile藍藍藍

Gündüz hiç uyumayan bir çocuk sadece kucakta 10 20 dakika . Zaten diyorum sabah öğle 2 şer saat uyusa meme reddi yapmasa başımda gezsin. Ben indirmem kucakta ama yok. Bir aşı olunca halsizlikten uyuyor.
3. Ayda 2 şer saat uyumaz zaten 😅 ben 8.5 aydan bildiriyorum 1 saat uyuyor. Tilki uykusu hatta bi gözü açık biri kapalı. Ama 1 saat bir çok saat oluyor ilerledikçe zaman.

Benim 2-3 saat uyusun beklentim de yok bu arada, bi de yorulan çocuk iyi uyur diye düşünmeyin enerjisini doğru bölün aşırı hareketlilik uykuyu bastırıyor.

bi de maaşı güzel verirseniz 😅 emin olun çok güzel bakarlar. Siz bu gün ile değerlendiriyorsunuz bebeğiniz inanılmaz değişecek.
N

N.ö

10 Haziran 2026 17:32
Afranur Keskin
3. Ayda 2 şer saat uyumaz zaten 😅 ben 8.5 aydan bildiriyorum 1 saat uyuyor. Tilki uykusu hatta bi gözü açık biri kapalı. Ama 1 saat bir çok saat oluyor ilerledikçe zaman.

Benim 2-3 saat uyusun beklentim de yok bu arada, bi de yorulan çocuk iyi uyur diye düşünmeyin enerjisini doğru bölün aşırı hareketlilik uykuyu bastırıyor.

bi de maaşı güzel verirseniz 😅 emin olun çok güzel bakarlar. Siz bu gün ile değerlendiriyorsunuz bebeğiniz inanılmaz değişecek.
20 dakika da uyumuyor ki藍藍 dikkat ediyorum uyku sinyallerine uyku danışmanı da düzelir dedi deeeeeee bilemiyorum artık. İnşallah öyle olur

Otursa rahatlarim diyorum da herkes büyüdükçe daha da kurulanır diyor bakalım,
M

Merve S.

10 Haziran 2026 23:10
kucağınızda balkonda alıştırma yapın ben öyle alıştırdım şimdide hergün dışarıyı istiyor 4 aylık kucağımda üstüme tırmanıyor 😂😂 geveze au auu sesleri bitmiyor erken konuşacak gibi

kucağınıza alın balkona cıkarın günde 4-5 defa her uyandığında bebek arabanızıda balkona koyun ufak ufak alıştırma yapın balkonda emzirin dışarıyı görsün kucağınıza alın aaa bak ağaç aaa bak kuş bak abi geçir bak abla geçiyo diye diye bir dakika bile olsa her çıkarışınız yine kâr
M

Merve S.

10 Haziran 2026 23:11
ve uyku saatini dışarıya ayarlayın dışarda uyusun
N

N.ö

11 Haziran 2026 02:46
İnanın sürekli balkondayiz zaten. Evimiz de okul dibi ağaçlık yeşillik bir konumda ilgiyle izliyor. Hatta karşıda inşaat var o makinelerin sesini falan takip ediyor. Bebek arabasiyla da bazen koyuyorum balkonda pek sevmiyor
N

Nazlı A.

11 Haziran 2026 20:09
N.ö
İnanın sürekli balkondayiz zaten. Evimiz de okul dibi ağaçlık yeşillik bir konumda ilgiyle izliyor. Hatta karşıda inşaat var o makinelerin sesini falan takip ediyor. Bebek arabasiyla da bazen koyuyorum balkonda pek sevmiyor
Benim bebeğimde 3. Ayına girdi kalkmaya çalışıyor devamlı oturmak istiyor dönüyor gündüzleri max 3 defa 15 dk uyuyor durmuyor erkek bebek bende desteksiz çok zorlanıyorum ev taşıyorum üstüne bugünde inanılmaxağzı salyalı ellerini ağzına sokuyor diş etleri açıyor sanırsam acaba diş çıkarma sürecine erken mi girdik banda diyolsr çok hareketli olucak yandım diye bende korkuyorum sizi çok çok iyi anlıyorum
N

N.ö

11 Haziran 2026 20:16
Nazlı Avcı
Benim bebeğimde 3. Ayına girdi kalkmaya çalışıyor devamlı oturmak istiyor dönüyor gündüzleri max 3 defa 15 dk uyuyor durmuyor erkek bebek bende desteksiz çok zorlanıyorum ev taşıyorum üstüne bugünde inanılmaxağzı salyalı ellerini ağzına sokuyor diş etleri açıyor sanırsam acaba diş çıkarma sürecine erken mi girdik banda diyolsr çok hareketli olucak yandım diye bende korkuyorum sizi çok çok iyi anlıyorum
Ama zaten diş sancıları 3 de başlar. Bizimde aynı durum iki elini de aynı anda ağzına sokmak istiyor bazen tirnagiyla ağzını acıtıyor başlıyor ağlamaya. Aşırı salyasi var yakalık kullanıyordum sicaklar başladı şimdi sürekli bez ya da üst değişimi yapıyorum. Yine uyama desen hiç yok olanda 10 15 dakika kucakta yere bıraktığım anda ağlıyor uyanıyor .
N

Nazlı A.

11 Haziran 2026 20:18
N.ö
Ama zaten diş sancıları 3 de başlar. Bizimde aynı durum iki elini de aynı anda ağzına sokmak istiyor bazen tirnagiyla ağzını acıtıyor başlıyor ağlamaya. Aşırı salyasi var yakalık kullanıyordum sicaklar başladı şimdi sürekli bez ya da üst değişimi yapıyorum. Yine uyama desen hiç yok olanda 10 15 dakika kucakta yere bıraktığım anda ağlıyor uyanıyor .
İnanın bende de durum öyle gerçekten çok yorucu bir süreç benim bebeğimde uyumuyor zorlanıyorum bende artık yorgunluktan çarpıntım oluyo
N

N.ö

11 Haziran 2026 20:21
Nazlı Avcı
İnanın bende de durum öyle gerçekten çok yorucu bir süreç benim bebeğimde uyumuyor zorlanıyorum bende artık yorgunluktan çarpıntım oluyo
Etraftakilerde sen kucağa alıştırmissin deyip geçiyor işte... Ne dim sağlıklı olsunlar da
N

Nazlı A.

11 Haziran 2026 22:04
N.ö
Etraftakilerde sen kucağa alıştırmissin deyip geçiyor işte... Ne dim sağlıklı olsunlar da
Ağzı olan konuşur bacım boşver al kucağına çoçuk ağladığında zaten. Anneye ihtiyacı vardır güvende hissediyor bütün canlıların ağladığında anne kucağına ihtiyacı vardır
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir