9 Aylık Çok Hareketli

753 görüntüleme
Melike Y.

Melike Y.

12 Eylül 2025 21:24
Merhabalar, erkek bebeğim çok fazla hareketli oyuncaklarla oynamıyor dikkat süresi çok kısa, emeklemeyi geçtik yürüme arkadaşıyla birlikte yürüyor bedensel gelişimi çok iyi ama aktivitelere asla katılmıyor etkinlik yaptığımda sürekli ağzına götürüp yemeye çalışıyor evde bağırıp duruyor bilinçsiz şekilde babba dedde anne diyor ama sürekli vurdulu kırdılı ağzına sokmalı şeyleri seviyor teker döndürmeyi çok seviyor ve bu beni çok korkutuyor lütfen aranızda böyle olan varsa yazsın çaresiz kaldım
N

Neslihan B.

12 Eylül 2025 22:11
Benim kızım da 8.5 aylık emekliyor ayağa kalkmaya çalışıyor ki kalkıyorda ama geri kalanı dediğiniz gibi eline ne versem oynamak için hemen ağzına götürüyor arada baba aba gibi şeyler söylüyor ancak sosyal gülümsemesi var ise isimle seslendiğinizde her seferinde olmasa da size dönüp bakıyorsa bence çok normal bu dönemlerde. 9 yaşında oğlum var her şeyi hatırlamıyorum ama insanlar kitap okurken bende okumaya çalışırdım kitabı ağzına sokardı üzülürdüm şuan zehir gibi kafası var her şey normal😂 elbette işin uzmanları varsa burda yorum yazarsa daha ikna edici olabilir sizin için
Melike Y.

Melike Y.

13 Eylül 2025 00:05
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Allah uzun ömürler versin minik kuzulara 🤍 açıkcası bir nebze içim rahatladı desem yeridir. Bazen doğru mu yapıyorum yanlış mu yapıyorum düğüncesi beni çok yoruyor. Sürekli etrafımdan alkış baybay yapması gerek diyenler oluyor ben pek göstermedim daha çok gel gele odaklanmıştım o yüzden hep takılı kaldım
N

Neslihan B.

13 Eylül 2025 08:51
Doktorumuz 8-10 ay arasında alkış bye bye ya da işte anne nerde diyince anneye dönme gibi hareketlerini yapacağını söyledi bize siz de daha 9 aylıksınız bir günde bile farkediyorlar😊
Melike Y.

Melike Y.

13 Eylül 2025 09:16
Gerçi oda doğru bakalım deneyeceğim Allah sağlık versin bebişlerimize teşekkür ederim ☺️
C

Cinar

13 Haziran 2026 16:33
Benimde duWltilmis 8 normal 9 aylık kız bebek ayağa kalkıyor hiç durmuyor oyun oynuyor ama şu an tek düşündüğü tutunup ayağa kalkmak bugün babam hiperaktif dedi moralim bozuldu çünkü ben özel egitim öğretmeniyim halk arasindaki hiperaktif ile bizim bildigimiz farklı şeyler inşallah öyle değildir bu yaşta hiperaktivite tanısı koyulmaz ama oğlum hiç böyle değildi şaşiriyorum
P

Pınar ..

13 Haziran 2026 16:57
Merhaba melike hanim benim bebegimde teker ceviriyor surekli her seyi agzina aliyor aktivite yapmak istemiyor emekliyor baska yerlere gidiyor oglunuz suan nasil acaba ?
Melike Y.

Melike Y.

13 Haziran 2026 20:31
Valla gözünüzü korkutmak istemem ama daha çok hareketlendi yerinde asla durmuyor çok fazl sinirli ve agresif davranışları var. 19 aylık olmak üzere ama kriz zamanlarımı yoksa genel hali böyle mi olucak benide çok fazla endişelendiriyor. Oyuncaklarla bazen oynar kitaplarına bakar ama dediğim gibi çok kısa süre, doktorumuz çocuğa katabileceğim bir şey olmadığını ve oyun alanlarına aktivitelere katılmamız gerektiğini kendi yaş grubuyla oynayarak bişeyler öğrenip enerjisini ona göre atmayı öğrenmeliymiş. Teker konusuna fazla takılmayın derim bizimki teker haricinde neyi döndürebiliyorsa döndürüyordu hala öyle sadece sevdiği ve döndürmeyi sevdiği için yapıyordur sosyal gülümsemesi ve size tepki veriyor ise içiniz rahat olsun. Ağzına alma durumu değişmedi maalesef 😅 sadece azaldı genede herşeyi ağzına alıyor kemiriyor ama en azından yaşı büyükçe anlamaya başladı ne yenir ne yenmez. (Karton kutu bulursa asla affetmiyor her koşulda yiyor mesela)
Melike Y.

Melike Y.

13 Haziran 2026 20:38
Cinar
Benimde duWltilmis 8 normal 9 aylık kız bebek ayağa kalkıyor hiç durmuyor oyun oynuyor ama şu an tek düşündüğü tutunup ayağa kalkmak bugün babam hiperaktif dedi moralim bozuldu çünkü ben özel egitim öğretmeniyim halk arasindaki hiperaktif ile bizim bildigimiz farklı şeyler inşallah öyle değildir bu yaşta hiperaktivite tanısı koyulmaz ama oğlum hiç böyle değildi şaşiriyorum
Canınız aslaa sıkılmasın öncelikle o yeni birşey öğreniyor ve bunu sürekli denemek istiyor geceleri kalkıp yürümek istediğini dahi biliyorum çünkü onun için yeni birşey. Büyüklerimiz konusuna gelirsek onlar hareketli bi çocuk görseler direk bunu söylüyor zaten, çünkü onların zamanında bebeği kundağa bağlayıp veya aile fertleriyle birlikte yaşadıkları için sorunluluk olarak bu kadar ağır yaşamıyorlardı çünkü evde çok kişi var ve herkes bakabiliyor ama şuan bir kişi olması büyük destekdir bizim için. Benim bebeğim içinde aynısını diyorlar evet çok çoook hareketli bi çocuk ama bunu öğrenmek için daha çok erken canınızı sıkmayın ve babam bana internet annesisin sen diyor varsın desin ama ben araştırıp büyütüyorum en azından ot gibi büyümüyor 🙂
C

Cinar

13 Haziran 2026 20:58
Melike Yıldırım
Canınız aslaa sıkılmasın öncelikle o yeni birşey öğreniyor ve bunu sürekli denemek istiyor geceleri kalkıp yürümek istediğini dahi biliyorum çünkü onun için yeni birşey. Büyüklerimiz konusuna gelirsek onlar hareketli bi çocuk görseler direk bunu söylüyor zaten, çünkü onların zamanında bebeği kundağa bağlayıp veya aile fertleriyle birlikte yaşadıkları için sorunluluk olarak bu kadar ağır yaşamıyorlardı çünkü evde çok kişi var ve herkes bakabiliyor ama şuan bir kişi olması büyük destekdir bizim için. Benim bebeğim içinde aynısını diyorlar evet çok çoook hareketli bi çocuk ama bunu öğrenmek için daha çok erken canınızı sıkmayın ve babam bana internet annesisin sen diyor varsın desin ama ben araştırıp büyütüyorum en azından ot gibi büyümüyor 🙂
Valla şimdi yatırmaya götürdüm besige koyunca ayağa kalkıyor kucagima ldim uyutmak için bu seferde kıyamet koptu şu an oturuyoruz
Melike Y.

Melike Y.

13 Haziran 2026 21:14
Ben oyuncak ve battaniyeye alıştırdım ikisini eline veriyorum öyle uyuyacağını anlıyor geçen yatağını değiştirdik aynı şekilde uyumadı ben dışardan beri sarıldım kucağıma almadım diğer günlerde de tekrarladım alıştı hemen
Y

Yeşim I. E.

10 Temmuz 2026 16:17
Benim bebeğimde 9.5 aylık çok hareketli asla durmuyor kaynanamda gülerek hiperaktif benim oğlum diyip duruyor canım sıkılıyor. Ne bi şarkı söyleyebiliyorum ne kitap okuyabiliyorum ne etkinlik yapabiliyorum. Her şeyi ağzına götürüyor. Isırmayada başladı. Babıldama azaldı önce dede baba diyordu. Demiyor şimdi. Hadi get gel ağlarken anne diyor. Seslenince bakıyor adını biliyor. Sosyal gülümsemesi var. Babası işe gideceği zaman çok ağlıyor. Zorla bi alkış öğretebildim. Ne zaman öğrenmeye başlar diğer şeyleri? Kızlar korkuyorum bi akıl verin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir