Ck Yüksekliği
1689 görüntüleme

Sinem Ö.
7 Kasım 2025 16:22
2 ayda 4 sefer kan verdik. İlki bronşiolit tedavisi sırasında. Ck 458 çıktı. 15 gün sonra 304,15 gün sonra 314, 10 gün sonra 371 bu süreçte iki diş çıkardı. 8,5 aylık motor gelişimi normal ve inanılmaz hareketli bir bebek. Ast 53,4 çıktı daha önce düşüktü. Bu iksi yüksek kas hastası olabilir dedi nörolog genetik testine yönlendirdi. Ama fiziksel muayene için normal ama ilerde kaslar zayıflar hastaysa dedi. Kan verdik sonuç 3 ayda çıkarmış. Bende ve eşimde referans değeri içinde çıktı ck.

Sinem Ö.
2 Şubat 2026 20:15
Bu arada düzeltilmiş 8.5 ay oldu Kerem, dönüyor uzanıyor oturuyor ayakta dimdik duruyor sadece emekleme olmadı hala ama biz bu süre zarfında fizik tedaviye başladık doktor önermişti haftada bir gün gidiyoruz.

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:24
Hiç profesyonelce bir yaklaşım değil bu yaptıkları. Genetik sonuçta dmd olsa dahi danışmanlık verilerek bilgi verilmesi öneriliyormuş. Öyle yazıyor bizim raporda. Bebeğinizde enfeksiyon var mıydı kan verirken ve motor gelişimi nasıl?

Sinem Ö.
2 Şubat 2026 20:29
Doğrudur ama işte maalesef doktorlar da bazenfazla dürüst olduklarını sanıyorlar,Evet yani ilk şikayetimiz viral bir enfeksiyondu zaten tesadüfen dönmüyor uzanmıyor demiştim ama 35 haftada doğduğu için normal de olabilirdi doktor tesadüfen tahlil yapınca alt ast sıkıntılı çıktı enfeksiyondan zannettik. Şu an düzeltilmiş 8-8.5 ay oldu dönüyor uzanıyor desteksiz oturuyor ayakta durduyoruz duruyor sadece emeklemedi hala haftada bir fizik tedaviye başlamıştık bu sürecin başında öyle devam ediyor

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:33
Prematüre bebeklerde normal bence bunlar. Emekleme zaten her bebek yapmıyor. Sonucunuz ne zaman çıkacak?

Sinem Ö.
2 Şubat 2026 20:42
Aynen ama zaten biz işte tesadüfen kanda öğrendik yoksa her şey normal geliyordu, 27 kasımda test verdik hala çıkmadı yarın bir daha arayacağız

Merve Ş.
2 Şubat 2026 23:16
Çok teşekkür ederim , inşallah güzel haberlerle gelirim🤲🏻
G
Gamze Ö.
3 Şubat 2026 11:26
@Merve Şencan merhaba teşekkür ederim inşallah siz de çok güzel sonuçlar alırsınız rabbim evlatlarımızı korusun fiziksel olarak bir geç kalmışlık yok bizde
Sizin içinizi rahatlatır mı bilmiyorum ne kadar doğru bir bilgi ondan da emin değilim bi kaç doktor demişti bir de DMD çocuğu olan bir anneyle konuşmuştum ck değeri Dmd hastalarında düşmüyormuş kesinlikle düşmez diyorlar siz içiniz rahat tutun Allah yardımcınız olsun biz de çok zor zamanlardan geçtik hala tanı almadık bekliyoruz sürecimiz devam ediyor güzel haberlerinizi bekliyorum 🥰
Sizin içinizi rahatlatır mı bilmiyorum ne kadar doğru bir bilgi ondan da emin değilim bi kaç doktor demişti bir de DMD çocuğu olan bir anneyle konuşmuştum ck değeri Dmd hastalarında düşmüyormuş kesinlikle düşmez diyorlar siz içiniz rahat tutun Allah yardımcınız olsun biz de çok zor zamanlardan geçtik hala tanı almadık bekliyoruz sürecimiz devam ediyor güzel haberlerinizi bekliyorum 🥰

Sinem Ö.
23 Şubat 2026 23:02
Çok teşekkür ederim , inşallah güzel haberlerle gelirim🤲🏻

Merve Ş.
24 Şubat 2026 00:00
Sonuç çıktı mı Merve hanım

Merve Ş.
24 Şubat 2026 00:01
@Merve Şencan merhaba teşekkür ederim inşallah siz de çok güzel sonuçlar alırsınız rabbim evlatlarımızı korusun fiziksel olarak bir geç kalmışlık yok bizde

Sinem Ö.
24 Şubat 2026 00:07
Maalesef henüz çıkmadı arıyorum arada bir ama çıkmadığını söylüyorlar. Vardır bi hayır inşallah bekliyorsak güzelleşiyordur sonuç🥹

Merve Ş.
24 Şubat 2026 00:13
İnşallah. Siz aramaya devam edin. Çünkü bize 2 gün önce 'sonuç çıktı' mesajı geldi. Biz öğreneli 1 ay oldu nerdeyse. Yani mesaj geç geldi.

Sinem Ö.
24 Şubat 2026 00:30
negatif çıkan sonuçları sanırım mesaj atarken geciktiriyorlarmış, umudum o yönde , dua edin olur mu 🙏🏻

Merve Ş.
24 Şubat 2026 00:46
İnanın ki başımıza bunların geleceğini bilmeden biz bu konuda çok hassastık ben öğretmenim bir öğretmen arkadaşımızın oğluna tanı konduğundan beri yardımlar bağışlar elden geldikçe yapıyordum farkındalık olmuştu ama bir gün böyle imtihan olacağımızı bilmiyordum. Şimdi beşim varsa elim üçünü bu çocuklara vermeye gidiyor. Rabbim hepsine şifa versin inşallah

Merve Ş.
2 Mart 2026 17:30
Hep dualarımdasınız inanın bu olaydan sonra ekstra bir hassaslık oldu. Ben negatif çıkarsa dmd hastası bir çocuğa bağış yapacaktım imkan dahilinde. Siz de öyle niyet edebilirsiniz belki fikir olsun diye yazıyorum . Hatta ramazan fitremizi de öyle yapacağız.

Sinem Ö.
2 Mart 2026 17:50
Oğlumun sonucu Dmd çıktı maalesef