Ck Yüksekliği
1690 görüntüleme

Sinem Ö.
7 Kasım 2025 16:22
2 ayda 4 sefer kan verdik. İlki bronşiolit tedavisi sırasında. Ck 458 çıktı. 15 gün sonra 304,15 gün sonra 314, 10 gün sonra 371 bu süreçte iki diş çıkardı. 8,5 aylık motor gelişimi normal ve inanılmaz hareketli bir bebek. Ast 53,4 çıktı daha önce düşüktü. Bu iksi yüksek kas hastası olabilir dedi nörolog genetik testine yönlendirdi. Ama fiziksel muayene için normal ama ilerde kaslar zayıflar hastaysa dedi. Kan verdik sonuç 3 ayda çıkarmış. Bende ve eşimde referans değeri içinde çıktı ck.
A
Ayşenur Z. ..
22 Ocak 2026 22:00
Aslında böyle bir genelleme de yok işte ck yüksek kesin kas hastası diyemeyiz bir çok parametreye de bakılıyor tanı alan bir hastalıksa eğer bu değer hastalığın şisdetiyle her zaman birebir aynı düzeyde ya da artarak gitmiyormuş da. İltihaplı kas hastalıklarının alevlenmesi ilaca yanıt verme ya da artık kas kalmadıkça bu değer düşedebilirmiş doktorunuzla tekrar görüşün bunları sorabilirsiniz bende aldığım doktor yanıtından aktarıyorum yanlış aktarmak istemem en iyisini doktorlarımız bilir yine de
G
Gamze Ö.
26 Ocak 2026 15:01
@Sinem Önder bizim sonuçlarımız da çıktı çok şükür negatifmiş ama başka genetik testler yapalım dedi çok yıprandık bu süreçte hiç tekrar test veresim yok

Sinem Ö.
26 Ocak 2026 15:11
Çok sevindim gerçekten çok şükür bunu anlattık. Ben birkaç doktorla da görüştüm çok araştırma da yaptım. Bu yaş aralığındaki çocuklarda normal de olabiliyormuş, tam kaslarını çalıştırma dönemleri olduğu için. Hatta diş çıkarma bile artırırmış. Eğer motor gelişiminde sıkıntı yoksa 1 yaş sonrası tekrar kan verin diyen doktor yorumları da okudum @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
26 Ocak 2026 15:16
Bende nöroloji doktoruna sordum hafta içi gel başka testler yapacaz dedi kendi doktoruna da yorulduk dedim bi 2 ay dinlenin tanısını alsın dedi bende yaşını bekleyecem en azından Napayım allahım tekrar yaşatmasın bebeklerimiz sağlıkla büyüsünler

Sinem Ö.
26 Ocak 2026 15:19
amin. Sadece ck yüksekliğinden dolayı mı başka testler istedi ? @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
27 Ocak 2026 01:16
@Sinem Önder evet diğer kas hastalıkları için genetik verecekmişiz anlaradaki başka bir doktorda direk kas biyopsisi alırız demişti

Sinem Ö.
27 Ocak 2026 02:14
Doktorlar da kendi aralarında çok çelişiyor ve olan bize oluyor. Bizim gittiğimiz genetikçi de gerek yok şimdilik, motor gelişim gerilerse başka testler yaparız dedi ve kanı mutlaka çocuk sakinken aldırın dedi. henüz nöroloğa da tekrar gitmedim. Gerçekten yorulduk aylardır, sizi çok iyi anlıyorum. Sanki boşuna yıpranıyoruz gibi geliyor. Okumadığım yorum kalmadı nette. Bizim durumdaki herkesin temiz çıkmış. Evet önlem almak da gerekiyor ama 3-5 ay beklemek de mantıklı geliyor bi taraftan @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
27 Ocak 2026 08:14
@sinem Önder aynen öyle çok haklısınız sizin değerler çok az yüksek nörolog direk tanı için uğraşıyor hiç bir şeyi şansa bırakmıyor bence o yüzden allahım hayırlısını versin

Sinem Ö.
27 Ocak 2026 16:16
Aslında sizin de çok yüksek değil, düşmüş çünkü. Hangi doktora sorsam, kas hastalıklarında düşüş olmaz artar diyorlar. Tabi şansa bırakmak da olmaz söz konusu çocuklarımız olunca. Belki de bizim nörolog da başka testler ister ama ben biraz bekleyeceğim. Şuan 11,5 aylık. 1 yaş aşıları var önümüzde. Sonrasında tekrar bir ck vereceğim 13. Ayda. Özel menenjit aşıları var 13. Ayda. Yapmadan önce ck için kan vereceğim. Ama sizin doktorun biyopsi demesi, ck aşırı yüksek değilken istenmesi yani biraz tuhaf geldi, tabi doktor daha iyi bilir de ne bileyim kan gibi değil ki çek al. İnşallah o noktaya gelmeyiz. Ben genetik doktoruna sordum biyopsi konusunu sizden duyunca. şuan bekleyin, motor gelişim gecikmesi ve ck yükselişe geçerse başka genetik testi yaparız kan alarak dedi. Galiba biyopsi en son aşama anladığım kadarıyla. Siz kaç aylık oldunuz ve motor gelişimde ilerleme ayına uygun mu? @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
27 Ocak 2026 16:54
@Sinem Önder bebeğim 10,5 aylık benimde motor gelişimi için çok iyi diyorlar adım atmaya başladı 5-6 adım atıyor yürümesine az kaldı her şey yolunda sanırım biz 2500 değerini gördük diye öyle söylediler serumla düşürdüler bir günde 1500 e düştü sonrasında 600-900 arası değişti şuan ne hasta ne burnu akıyor aslında gidip bi ck baktırmak istiyorum bilemedim biz aksaraydayız Kayseri’ye Nörolojiye gittik oradaki doktor başka genetik testler bakalım dedi burda bi doktor da gasterontoloji görsün demişti Aksaray’da yoktu hacettepeye gittik orda da biz muayene etmeden yönlendiremeyiz dediler muayene ettiler yeniden onlarda kas yıkımı var o yüzden genetik Dmd testi yapacağız ama zaten yaptırmışsınız sonucunu bekleyelim tekrar ck bakalım normale gelmezse kas biyopsisi yapalım dedi şuan aksaraydayız kendi çocuk doktorumuz da biran önce tanı alsın geciktirmeyin dedi ben de çok yorulduk hocam az dinlensek dedim 1-2 ay dinlenin testlerinizi yaptırın dedi ben de sizin gibi çok araştırdım her doktor o kadar farklı konuşuyor ki Aksaray’da doktorun birisi de çölyak olabilir dedi bi başkası karaciğer yetmezliği olabilir dedi her şeyi dediler beni çok yıprattılar ne yapacağımı bilemedim iki tame doktor da ara ara değerlere bakıp normale gelecek mi diye takip edelim dedi şaştım kaldım oğlum maşallah kilosu boyu motor becerileri hepsi çok iyi ilerliyor çok özenle ve dikkatle büyütmeye çalışıyorum çokta uslu efendi bir çocuk beni hiç üzmüyor ama doktorlar üzüyor inşallah bu süreci en iyi şekilde tamamlar hiç bir teste gerek kalmadan değerleri normale dönerek atlatırız sünnet bile yaptıramadık bu süreçlerden dolayı hatta bize ilaç bile vermediler hasta olduğunda ast alt de yüksek olduğu için kendi kendimize iyi olmasını bekledik ya da çok etkili olmayan antibiyotik kullandırdılar hastalıkları için hem böbrek hem karaciğer etkilenir diye

Sinem Ö.
27 Ocak 2026 17:08
Bize sadece genetik test yapıldı başka hiçbir yere yönlendirme olmadı. Zaten bizim nörologtan da çok memnun kalmadım. Gidersem başka nörolog araştırcam. Bebeğimi gördü, 15 gün sonra kan testi verin ck için dedi. Yanıma gelmenize gerek yok sistem açık lan verin gidin dedi. Gittik verdik. Öğleden sonra yalnız gittim sonucu öğrenmek için. Bebeği görmedi bile o gün yani. Yanında asistan dr vardı, asistan hava atar gibi bak bu değerlerle kas hastası olunur dedi asistana dönerek. Sonra da bana dönüp genetik test verin emin olalım dedi. Şok geçirdim o an. Hastaneden bebeğim dmd diye ağlayarak çıktım. Zaten cimere şikayet edicem o doktoru da... Sizin bebeğiniz de kan alınırken ağlıyor mu bu arada? Benimki ağlayıp kendini çok kasıyor.
Sizin bebişin de çok az kalmış yaşına. Peki ne yapacaksınız yaşını mı bekleyeceksiniz? Ben yorumlarda bir şey okumuştum. Ailenin doktoru demiş ki, gidin 1 yaş öncesi de gelmeyin. 1 yaş sonrası gitmişler ve değer düşmüş. @Gamze Öztürk
Sizin bebişin de çok az kalmış yaşına. Peki ne yapacaksınız yaşını mı bekleyeceksiniz? Ben yorumlarda bir şey okumuştum. Ailenin doktoru demiş ki, gidin 1 yaş öncesi de gelmeyin. 1 yaş sonrası gitmişler ve değer düşmüş. @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
27 Ocak 2026 18:22
@Sinem Önder ck baktırırım belki yakın zamanda ama başka şehire gitmem sanırım bizim gittiğimiz nöroloji doktoru özelden giriş yaptık ama Erciyes tıpta devam ettirdi hatta sonucumuz çıkmadan kendisi whatsap üzerinden mesaj attı naptunız sonucunuz çıktı mı diye profesör doktor ama baya iletişim kurduk aradık anında açtı falan ilgilendi sağolsun bazı doktorlar çok vicdansız yaa bize bu doktor kan aldırmaktansa olur ama emin olmamız lazım dedi ama ısrarla bu testi yaptırmamızı istedi 371 di ilk değerimiz o değerde hemen ck istemedi bi daha bakalım dedi 2500 olunca gelin test verin dedi test verdiğimiz gün ck 600 lerdeydi kan alırken bazen ağlıyor bazen hiç sesini çıkarmıyor o anki hemşirenin durumuna bağlı ama artık ona da travma oldu iğne görünce korkuyor 😂

Sinem Ö.
28 Ocak 2026 15:39
Böyle doktorların sayısı artsa keşke. İnsanın suratına bakmıyor bazıları. Sırf özele bu yüzden gidiyorum ama her zaman mümkün olmuyor işte bu durumda olduğu gibi. Benim kalbim ikimizin bebeğinin de hiçbir şeyi olmadığını söylüyor. Süreci konuşalım ara ara gamze hanım. İnstagram varsa ordan da yazabilirsiniz. uzmanannetr hesabım. @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
28 Ocak 2026 15:41
@Sinem Önder ekledim sizi

Merve Ş.
2 Şubat 2026 19:58
Allah'a şükürler olsun negatif çıktı. Rabbim aynı sevinci size de yaşatsın inşallah 🤲 genetik doktoru dedi ki " ileride herhangi bir motor gelişim geriliği farkederseniz ve ck daha da yükselirse gelin, alt sınıf kas hastalıkları için de kan örneği verin test yapalım. " dedi. Şuan gerek görmedi.. Bu arada bize mesaj gelmedi. Rapor onaylanalı 1 hafta olmuş. Sabah bi arayayım dedim,sonuç çıkmış dediler. Hemen randevu alıp gittim. @Gamze Öztürk

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:00
@Sinem Önder bizim sonuçlarımız da çıktı çok şükür negatifmiş ama başka genetik testler yapalım dedi çok yıprandık bu süreçte hiç tekrar test veresim yok

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:01
@Sinem Önder evet diğer kas hastalıkları için genetik verecekmişiz anlaradaki başka bir doktorda direk kas biyopsisi alırız demişti

Sinem Ö.
2 Şubat 2026 20:02
Sinem Hanım o kadar mutlu oldum ki, Rabbim bize de aynı sevinci yaşatsın hala çıkmadı bekliyoruz çaresizce lütfen bize de dua eder misiniz oğlumun adı Kerem🤲🏻

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:07
İnşallah Merve hanım, rabbim aynı sevinci yaşatsın size ve sonuç bekleyen tüm ailelere爐Dua edeceğim Kerem için.

Merve Ş.
2 Şubat 2026 20:09
Allah razı olsun öyle yıprandık ki, ilk değerimiz 11100 çıktı 5 gün sonra 3700lere düştü tekrar 10 gün sonra 16000 e çıktı. Şimdi sadece bekliyoruz sizlerin de böyle yazılarını görünce yalnız olmadığımızı bilmek iyi hissettirdi, benim de kötü nörolog tecrübelerim oldu Okan üniversitesinde bu değerler direkt kas hastasıdır gen testi formaliteden yapalım gibi bir şey dedi. Ne kadar ağladığımızı hatırlamıyorum bile. Allah bu günlerden güzel günlere kavuştursun bizleri