Ck Yüksekliği
1691 görüntüleme

Sinem Ö.
7 Kasım 2025 16:22
2 ayda 4 sefer kan verdik. İlki bronşiolit tedavisi sırasında. Ck 458 çıktı. 15 gün sonra 304,15 gün sonra 314, 10 gün sonra 371 bu süreçte iki diş çıkardı. 8,5 aylık motor gelişimi normal ve inanılmaz hareketli bir bebek. Ast 53,4 çıktı daha önce düşüktü. Bu iksi yüksek kas hastası olabilir dedi nörolog genetik testine yönlendirdi. Ama fiziksel muayene için normal ama ilerde kaslar zayıflar hastaysa dedi. Kan verdik sonuç 3 ayda çıkarmış. Bende ve eşimde referans değeri içinde çıktı ck.
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 19:02
Tamam bize 3 ay olacak nerdeyse her an çıkabilir mesaj gelecek dediler ama bilmiyorum aramaktan yoruldum
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 19:03
@Sinem Önder siz tekrar ck baktırdınız mı belki normal aralığa gelmiştir

Sinem Ö.
9 Ocak 2026 21:40
Hayır baktırmadık. O dönem sürekli kan vermekten çok yoruldu, hırpalamak istemedim. Şubat ortası 12 aylık olacak. 1 yaş kontrolünde vereceğiz. Gerçi o zamana da sonuç çıkar diye düşünüyorum. @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 21:42
@Sinem Önder bizimki biraz yüksekti hasta oldu doktora gidince ilaç vermeden önce ast alt sine bakalım dedi öyle öyle derken çok kan verdik en son da Ankara’ya gittik orda aldılar bizde inşallah hastalık durumu olmazsa vermeyiz sonuçta negatif gelir hal değerler normale dönmezse başka testler yapacaklarmış ve kas biyopsisi alacaklarmış umarım normale döner

Sinem Ö.
9 Ocak 2026 21:46
Bize de genetik test verirken negatif gelse de normale dönene kadar bırakmazlar farklı testlee yapılır dedi genetik doktoru. @Gamze Öztürk

Sinem Ö.
15 Ocak 2026 13:13
iyi şeyler duymays o kadar ihtiyacım var ki sizi de çok meeak ediyorum çıkmadı mı hâlâ? Biz bugün rutin kontrolden geçtik. Dr ck bakalım dedi. Yıktı ortalığı benimki ağladı tepindi zor aldılar kanı ve 473çıktı yine. 🙄 dr genetik sonucu bekliycez dedi

Sinem Ö.
15 Ocak 2026 13:14
@Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
16 Ocak 2026 10:06
O kadar yüksek değil sanki ya bizim hep 600 üstü çıkıyor hiç endişelenmeyin Allah’ın izniyle çok güzel sonuçlar göreceğiz ❤️
G
Gamze Ö.
19 Ocak 2026 14:10
@Sinem Önder merhaba sonucunuz çıktı mı acaba

Sinem Ö.
19 Ocak 2026 14:19
@Gamze Öztürk evet çıkmış hastanedeyim sonuç alıcam bugün. Sizin?
G
Gamze Ö.
19 Ocak 2026 14:30
@Sinem Önder allahım güzel sonuçlar ile karşılaştırsın dualarım sizinle❤️ bizim sonuçtan daha haber yok 3 ay oldu
G
Gamze Ö.
19 Ocak 2026 14:43
@sinem Önder sonucunuzu benimle de paylaşabilir misiniz müsait olduğunuzda

Sinem Ö.
19 Ocak 2026 14:43
Allah'a şükürler olsun negatif çıktı. Rabbim aynı sevinci size de yaşatsın inşallah 🤲 genetik doktoru dedi ki " ileride herhangi bir motor gelişim geriliği farkederseniz ve ck daha da yükselirse gelin, alt sınıf kas hastalıkları için de kan örneği verin test yapalım. " dedi. Şuan gerek görmedi.. Bu arada bize mesaj gelmedi. Rapor onaylanalı 1 hafta olmuş. Sabah bi arayayım dedim,sonuç çıkmış dediler. Hemen randevu alıp gittim. @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
19 Ocak 2026 14:52
@Sinem Önder o kadar mutlu oldum ki inşallah hep sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi maşallah diyeyim burdan teşekkür ederim 🙏 inşallah bizde güzel sonuçlar alırız ❤️

Sinem Ö.
19 Ocak 2026 14:58
Çok teşekkür ederim. Hep sağlıkla büyütelim 🤲. Size çok dua edeceğim. Bir an önce güzel sonuç alırsınız inşallah. Bana da sonucu yazın lütfen. ❤ @Gamze Öztürk
A
Ayşenur Z. ..
22 Ocak 2026 18:09
Benimde bebeğim 9 aylıkken viral bir hastalık atlattı şiddetli kusma3 gün serumlarla geçirdik ve ck değeri 1500 bandındaydı 3 ay sonra doktorum tekrar bakılmasını istedi ama yine hastaydı ve 1 hafta geçince toparlar o zaman bakalım dedi o bir hafta geçmedi ve kontrole gittik bakıldı çok şükür ki normal değer aralığındaydı enfeksiyonlar da bunda çok etkili
E
Emire Ç.
22 Ocak 2026 18:21
Merhaba, ast 65 ck 1500 doktorum ast tek başına anlamlı değil demişti o zaman içinde ama hem viral hem bakteriyel enfeksiyon geçiriyordu çok şiddetli kusmadan dolayı artık damarları büzülmüştü o bile etkilermiş yani enfeksiyonlar geçirsek bile bu değerler yükselebilirmiş , ayrıca örneğin hafif bir kol darbesi almak damarı sıkarak vurarak kan almak hatta düşme dahi bu ck değerini yükseltebilirmiş panik yapmayın çocuğunuzun motor gelişimlerini de takip edin içinizi ferah tutun kas hastası olması için değerlerin en az 10.000 üzerinde olması bekleniyor değeriniz o bantta değilse panik olmayın sağlıklı günler dilerim
A
Ayşenur Z. ..
22 Ocak 2026 21:44
Merhaba, ast 65 ck 1500 doktorum ast tek başına anlamlı değil demişti o zaman içinde ama hem viral hem bakteriyel enfeksiyon geçiriyordu çok şiddetli kusmadan dolayı artık damarları büzülmüştü o bile etkilermiş yani enfeksiyonlar geçirsek bile bu değerler yükselebilirmiş , ayrıca örneğin hafif bir kol darbesi almak damarı sıkarak vurarak kan almak hatta düşme dahi bu ck değerini yükseltebilirmiş panik yapmayın çocuğunuzun motor gelişimlerini de takip edin içinizi ferah tutun kas hastası olması için değerlerin en az 10.000 üzerinde olması bekleniyor değeriniz o bantta değilse panik olmayın sağlıklı günler dilerim
A
Ayşenur Z. ..
22 Ocak 2026 21:53
E
Emire Ç.
22 Ocak 2026 21:59
Bilginiz varsa bir şey daha sormak isterim kas hastalıklarında değer 10 bin bandında oluyor dediniz bu değer artarak mi çıkıyormuş yoksa hep o bantta mi duruyor yani dusukten başlayıp yükselme gibi bir durum mu yoksa yüksekten başlayıp daha da mi yükseliyormus?