Ck Yüksekliği

532 görüntüleme
Sinem Ö.

Sinem Ö.

7 Kasım 2025 13:22
2 ayda 4 sefer kan verdik. İlki bronşiolit tedavisi sırasında. Ck 458 çıktı. 15 gün sonra 304,15 gün sonra 314, 10 gün sonra 371 bu süreçte iki diş çıkardı. 8,5 aylık motor gelişimi normal ve inanılmaz hareketli bir bebek. Ast 53,4 çıktı daha önce düşüktü. Bu iksi yüksek kas hastası olabilir dedi nörolog genetik testine yönlendirdi. Ama fiziksel muayene için normal ama ilerde kaslar zayıflar hastaysa dedi. Kan verdik sonuç 3 ayda çıkarmış. Bende ve eşimde referans değeri içinde çıktı ck.
Sinem Ö.

Sinem Ö.

10 Kasım 2025 12:44
@Osman Gönülal hocam cevaplar mısınız lütfen? Kas hastası olabilir mi?
G

Gamze Ö.

12 Kasım 2025 07:28
Bizi de genetiğe yönlendirdi bizde test verdik bizim 2500 olmuştubi gün sonra 1500 e düştü 607 oldu bi hafta sonra tekrar 902 oldu çocuk doktorumuz kas hastalığı olsa asla düşmez değer diyor ama nöroloji doktoru genetik sonucu bekleyeceğiz bir şey diyemem diyor biz vereli 1 ay oldu aklımdan hiç çıkmıyor beklemesi çok zor
Sinem Ö.

Sinem Ö.

12 Kasım 2025 07:53
Geçmiş gitmiş olur inşallah gamze hanım. Güzel haberler alalım. 🙏kaç aylık? Etiketi yapamadm aynı isimden çok kişi var
G

Gamze Ö.

12 Kasım 2025 08:16
8 aylık oldu ama bir ayı geçti bu işlerle uğraşıyoruz hatta doktor kan almaktan bile olur dedi bi gün serum verdiler bizim değer yüksek olduğu için böbreği yorulmasın diye o zaman da doktor düşerse genetiğe gerek yok demişti bu da başka çocuk doktoru ama dediğim gibi nöroloji doktoru ısrarla genetik verin dedi çök endişeleniyorum ama dua etmekten başkada çaremiz yok size de çok geçmiş olsun inşallah hayırlı haberler alırız biz Kayseri’de verdik testimizi
Sinem Ö.

Sinem Ö.

12 Kasım 2025 08:25
Aşı, kan aldırma,enfeksiyon, ateş, düşme, çarpma, fazla hareket hepsi artırırmış. Teşekkürler🙏
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

15 Kasım 2025 17:43
Ck yüksekliği özellikle zorla alınan ve sıkılan kanlarda çok sık görülür. Beraberinde Asst gibi diğer kas enzimlerin de yüksek olması ön planda kas hastalığını değil sıkılarak alınan Hemolizli kani düşündürür. Konu hakkında daha önce paylaştığın bir video vardı merak edenler o videodan ayrıntılara ulaşabilir fakat sizin durumunuz için kas hastalığı düşünmem. O hastalarda genellikle bu değerler 10.000 gibi yükseklikleri çıkıyor.
Sinem Ö.

Sinem Ö.

15 Kasım 2025 18:07
Çok teşekkürler hocam, içimi rahatlattınız o kadar ağlıyor ve kendini sıkıyor ki, tam da söylediğiniz gibi... Kolunu da sıkıyorlar haliyle hem yukardan o bant gibi şeyle, hem de kaçmasın diye biz tutuyoruz. 3 ay genetik sonucu bekleyeceğiz ve insan ister istemez korkuyor ve iyi şeyler duymak istiyor. @Osman Gönülal 🙏 video aradım aslında, ck yazıp, adınızı yazdım yanına ama bulamadım, sanırım aratma kelimelerim hatalıydı. Tekrar bir göz atayım hemen.
G

Gamze Ö.

15 Kasım 2025 19:56
Videoyu buldunuz mu bende baktım bulamadım bana da söyler misiniz bulduysanız
Sinem Ö.

Sinem Ö.

15 Kasım 2025 20:29
Maalesef bulamadım. Çocuk bugün uykuya direniyor, uyursa tam bir daha arıycam bulursam haber veririm burdan. Siz de bulursanız yazarsanız sevinirim.
Sinem Ö.

Sinem Ö.

16 Kasım 2025 10:01
Gamze hanım, videoyu bulamadım ama Osman hocanın son youtube videosuna yazmıştım, yeni video geleceğini söyledi. Sizin de bilginiz olsun diye yazmak istedim.
G

Gamze Ö.

13 Aralık 2025 17:51
Teşekkür ederim yeni gördüm sizde bi gelişme var mı sonuçlarınız çıktı mı acaba
Sinem Ö.

Sinem Ö.

15 Aralık 2025 23:47
@Gamze Öztürk henüz çıkmadı. Sizin?
G

Gamze Ö.

16 Aralık 2025 06:12
20 sinden sonra sürekli arayacağım belki çıkar dediler
E

Emire Ç.

19 Aralık 2025 21:38
Benimde bebeğim 9 aylıkken viral bir hastalık atlattı şiddetli kusma3 gün serumlarla geçirdik ve ck değeri 1500 bandındaydı 3 ay sonra doktorum tekrar bakılmasını istedi ama yine hastaydı ve 1 hafta geçince toparlar o zaman bakalım dedi o bir hafta geçmedi ve kontrole gittik bakıldı çok şükür ki normal değer aralığındaydı enfeksiyonlar da bunda çok etkili

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir