Burun Yıkama Yardımm

66 görüntüleme
A

Aslı

6 Nisan 2026 00:16
bebeğimin burnunu sf ile yıkıyorum ancak yıkarken sf in bir kısmını yutuyor genzine gidiyor o da hırıltj yapıyor yanlış mı yapıyorum yoksa bir miktar yutması normal mi sorun olur mu
A

Arzu.G

6 Nisan 2026 00:16
Yutmasindan boğazına kacmasindan hiçbir zarar gelmez endişelenmeyin
A

Aslı

6 Nisan 2026 00:20
genzi çok doluyor sanki balgam varmış da atamıyormuş gibi rahatsız ediyor sırtına da vuruyorum buhar veriyorum geçer diye ama geçmiyor hafif burun tıkanıklığı dışında hasta da sayılmaz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 00:20
Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik (SF) ile temizlerken bir miktarını yutması normaldir. Ancak bu durum bazen hırıltıya neden olabilir.

Bebeğinizin burnunu temizlerken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bebeği doğru pozisyonda tutun: Bebeği sağ tarafa yatırın, sol burun deliğine SF sıkın. Sonra yüz üstü çevirin ve sırtına hafifçe vurun.
2. SF miktarını kontrol edin: 1-2 damla SF kullanabilirsiniz, ancak bu miktarı ayarlamak önemlidir. Çok fazla SF kullanmaktan kaçının.
3. Aspiratörle çekin: SF'yi sıkıp yutmamasını sağlamak için aspiratörle burnunu çekin.
4. Teknik önemlidir: SF'yi yavaşça sıkın, hızlı sıkmaktan kaçının.

Yutulan SF'nin genelde bir sorun oluşturmadığı düşünülür, ancak doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır.

Hırıltı devam ederse veya başka belirtiler ortaya çıkarsa doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Derin Uyku da Ağzı Açık Uyuması
2. Hirilti
3. Hırıltılı Solunum
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fatma N.

6 Nisan 2026 00:23
Bir miktar yutabilir normaldir
Sibel Y.

Sibel Y.

6 Nisan 2026 00:25
Burnunu yıkarken sakin olun acele etmeyin sağa ve sola yatırarak yapın sağa yatırın yavaşça enjektör ile sf uygulayın sonra sırtına pat pat diğer tarafa da aynı şekilde yutma azalacaktır hırıltı da azalacaktır ve çokta yutmayacaktır enjektörü hızlı bir şekilden uygularsanız genzine kaçar
T

Tuğba N.

6 Nisan 2026 23:17
Benim bebeğimde de aynısı oluyor ama biraz sonra geçiyor. İlk burun yıkmasını hastene acilinde yaptırmıştık yutmasında bi sakınca olup olmadığını sormuştum problem olmaz demişlerdi doğdugundan beri yıkama yapıyorum bi sorun olmadı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir