Bebeğim Derin Uyku da Ağzı Açık Uyuması
107 görüntüleme
K
Kamil E.
9 Şubat 2026 20:01
Son zamanlarda derin uykuda ağzı açık uyuyor her gün 1 kere 1 damla serum fizyolojik damla damlatıp burnunu aspiratör ile çekiyoruz Bebek reflusu var sadece kucakta yapıtiyor ağzı açık uyuması herhangi bir sorun olur mu ?
E
Elif
9 Şubat 2026 21:20
Bizim bebeğimiz de ağzı açık uyuyor nasıl yatırırsak yatıralım kaç aylık acaba?
K
Kamil E.
9 Şubat 2026 21:26
Şuan 33 günlük acaba burnu mu tıkalı dicem hergun yapıyorum fazlasını da burnu tahriş olur diye korkuyoruz yani bu fizyolojik bişey mi acaba dudakları da kuruyor
A
Azra
9 Şubat 2026 22:05
Oğlum da 6,5 aylık gece en derin uykusunda ağzı açık olur genelde dediğiniz gibi bende burnunu hep açarım bir sorun olmadı bu zamana kadar
K
Kamil E.
9 Şubat 2026 22:29
Kucağımda uyuyordu yüzüstü , sonrasında hafif sert koltuğa yatırdım sırt üstü kafasını yana çevirerek ağzı kapalı konumdaydi. Sürekli kucağımızda uyumak istiyor reflü var galiba rahat ediyor bir sekilde sırt üstü yatmaya alıştırcaz ama nasıl olacak bilmiyorum
E
Elif
10 Şubat 2026 00:30
Şuan 33 günlük acaba burnu mu tıkalı dicem hergun yapıyorum fazlasını da burnu tahriş olur diye korkuyoruz yani bu fizyolojik bişey mi acaba dudakları da kuruyor
G
Gamze M.
10 Şubat 2026 02:44
Merhaba, bebeğiniz henüz çok minik ve en ufacık sümük bile nefes almasını zorlaştırabilir. Eğer günde 1 kere sadece 1 damlacık sf veriyorsanız muhtemelen hiçbir işe yaramıyordur damlattığınızı çekiyorsunuzdur. Ön taraftaki sümükleri alabilirsiniz ama önemli olan arkadakileri de temizlemek. Sf yutmasından herhangi bir sıkıntı yok Osman hocanın da ilgili videosunu mutlaka izleyin derim. Sırtüstü yatırıp kafasını yana çevirdikten sonra üsteki burun deliğinden sıkıp (5 ml’lik tüplerden) diğer burun deliğinden çıkmasını sağlamalısnız ardından diğer tarafa döndürüp gene üstekine sıkıp alttakinden çıkmalı daha sonra elinizle kafasını destekleyerek yüz üstü konumda kafasını çok az öne eğerek sırtına pat pat pat aşağıdan yukarıya vurmalısınız ki sümükler çıksın daha sonra aspiratörle çekin. Evet 33 günlük çok minik ve bir şey olur mu diye endişelenmeniz çok çok normal ama bebeğiniz yapmalısınız nefes yolunu sık sık açmanız gerek, gerekirse günde 5-6 bile yapabilirsiniz hatta emzirmeden önce yaparsanız daha rahat emmesini sağlarsınız. Ayrıca illa sırt üstü yatıracaksanız reflü yatağında yatırmanızı şiddetle tavsiye ederim daima eğimli yerde yatmalılar mideleri ile yemek borudunda kapak henüz görevini yapmadığı için düz yatırınca direkt mide ağzında gibi düşünün. Kızım neredeyse 5 aya girecek hala reflü yatağında (juno) yatıyor. Bu arada emzirdikten sonra 15-20 dk dik pozisyondan tutun mutlaka hemen yatırmayın ve eğimli yatması yani kafasının yukarıda olması çok önemli.
K
Kamil E.
13 Şubat 2026 19:55
Dün doktora gittim burun tıkalı değil dedi . Reflü tanısı koydu. Gastrotuss baby şurubu verdi günde 2 kere 2 ml kadar. Onu kullandığımız zaman rahat ediyor ama bir türlü reflü yatağına koyamadik hemen uyanıyor. Sadece annesinin ve benim göğüsum de yatıyor doktora sordum yatmasın da bir sorun olmaz dedi am dikkat edin burnu ve ağzı kapalı konumda olmasın dedi