Burun Yıkama

270 görüntüleme
N

Nur A.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 16:54
Bebeğimin burnu sabahları ve bazen gün içinde tıkanıyor yani katılaşmış sümükde oluyor günlük kaç cc serumla yıkamalıyım kaç kere yıkanmalı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Mayıs 2026 16:54
Burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Bebeğinizin burnunu temizlemek için serum fizyolojik kullanabilirsiniz. Peki, günlük kaç cc serumla yıkamalısınız ve kaç kere yıkamalısınız?

Serum Fizyolojik Miktarı:

Genellikle önerilen miktar, her burun deliğine 2,5-5 ml serum fizyolojiktir.
6 aylık bir bebek için, her burun deliğine 2,5-5 ml serum fizyolojik kullanabilirsiniz.

Burun Temizliği Sıklığı:

Bebeğinizin burnu tıkanıyorsa, günde 2-3 kez burun temizliği yapabilirsiniz.
Ancak, aşırı sık temizlik yapmak, bebeğinizin burnunu tahriş edebilir. Bu nedenle, günde 2-3 kez temizlik yapmanız önerilir.

Öneriler:

1. Bebeğinizin burnunu temizlemek için serum fizyolojik kullanın.
2. Her burun deliğine 2,5-5 ml serum fizyolojik kullanın.
3. Günde 2-3 kez burun temizliği yapın.
4. Bebeğinizin burnunu temizlerken, nazikçe ve yavaşça yapın.

Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre, doktorunuzun önerilerini de dikkate alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı
3. Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Emel

4 Mayıs 2026 17:50
Ben 10 ml lik şırıngayla yıkıyorum kafasını egip hızlıca sıkıyorum bir sınırı yok burun yıkamanın ne zaman tıkanırsa yıkayabilirsin
N

Nur A.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 17:51
Emel
Ben 10 ml lik şırıngayla yıkıyorum kafasını egip hızlıca sıkıyorum bir sınırı yok burun yıkamanın ne zaman tıkanırsa yıkayabilirsin
Çok teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir