Burun Tıkanıklığı

172 görüntüleme
N

Nurcan E.

4 Şubat 2026 17:35
Merhabalar oğlum 65 günlük burun tıkanıklığına var günde 7 8 belki daha fazla burun yıkaması yapıyorum gece gündüz dahil orta kulak iltihabı gibi şeyler gördüm sosyal medyada ve bu benim korkuttu dünden beri huzursuz böyle bişey yaşıyor olabilir miyiz lütfen cevap verirseniz çok sevinirim iyi gunler
N

Neslihan Y.

4 Şubat 2026 18:25
7 8 kez burun yıkaması fazla çocuk doktoruna götür yada acile göster. Burun tıkanıklığı içinde odada ki nemi ayarla bebeğini hava koşullarına göre giydir temiz hava aldır evi sabah akşam havalandır mutlaka düzelmezse onuda doktora sor.
A

Ayça ..

4 Şubat 2026 19:17
Çok fazla yikiyorsunuz en fazla 3 kere yıkamanız gerekli bebeğin burnu hassas zedeleyebilirsiniz bnm bebeğimin de burnu hep tikaliydi ama doktor çekerseniz daha fazla dolar dedi sadece fizyolojik serum damlatın dedi ve doktorumuz burnundan nefes alıyor uyurkende o sekildeyse bir sıkıntı yok dedi siz temizleyecek arttırmış olabilirsiniz bende başta bir kaç kez temizliyordum doktorum nefes alamayacak kadar olursa temizle dedi serum damlat dedi sonra aynı şekilde yaptım şuan gerçekten azaldı ve burnundakiler aşağıya doğru kendi geliyor yada duşta hepsi temizleniyor
B

Büşra K. ..

4 Şubat 2026 20:07
Nurcan Hanım Osman Hocaya biri sormuştu burun temizliği orta kulak iltihabına sebep olmaz demişti
N

Nurcan E.

5 Şubat 2026 02:34
Ben sırf bu yazdıklarıniz için 2 aylık bebeğimi alıp hastaneye götürdüm ve tamda şuan bu saatte eve geldim gereksiz kan idrar alındı burun yıkama ihtiyacı olduğunu anladığınız her an yapılıyormuş hatta doktor bey yarım saatte bir yaptığımız da oluyor dedi iyi geceler
T

Tuğba F.

5 Şubat 2026 03:12
Nurcan hanım benim doktorumda gerekirse günde 20 kere yap burnu açık olsun demişti hiç bir zararı yok burun açmanın açın bence
A

Ayça ..

5 Şubat 2026 10:03

Nurcan Ebik

Ben sırf bu yazdıklarıniz için 2 aylık bebeğimi alıp hastaneye götürdüm ve tamda şuan bu saatte eve geldim gereksiz kan idrar alındı burun yıkama ihtiyacı olduğunu anladığınız her an yapılıyormuş hatta doktor bey yarım saatte bir yaptığımız da oluyor dedi iyi geceler

Biz burda yanlış yönlendirme yapamıyoruz bizde doktora gittik doktorumuzun dediklerini söylüyoruz bnm de doktorum bu şekilde söylediği için çok yıkama yapmayın dedim her doktorun görüşü farklı olabilir burda bizi suçlayarak konuşmak ne kadar doğru sizce herkes burda birbirine yardımcı olmaya çalışıyor
G

Gamze M.

11 Şubat 2026 00:00
Sadece burnundan nefes alabildikleri için burnu açmanız çok önemli gerekirse her emzirmeden ya da beslemeden önce gece yatarken de rahatlatır eğer burnu temizlemezseniz rahat nefes alamaz yapmaktan çekinmeyin
H

Hatice K.

24 Şubat 2026 02:28
Nurcan hanım,

oğlum 6 aylık ve ilk çocuğum bu konuyu ben de yaşadım ve çok araştırdım, sordum doktorlara en son burun yıkama zarar verir dediler çevrem bıraktım bir kaç gün sonra acilde oğluma hava verildi nefes alamıyor bronşite çevirecekti. Burnunu doktorun da dediği gibi ihtiyaç olduğu her dk temizleyin sadece tutuşa dikkat edin aşağı meyilli şekilde ve sırtına onun vücuduna göre ayarla sert vur ve Önerim elektrikli burun temizleme cihazı al.

Korkma belirli bir aya kadar burunlarından nefes almayı biliyorlar. Ve burun delikleri pipetin deliğinden bile küçük olduğunu düşün temizlemeye ve odanın nemine , çocuğu giydirdiğin kıyafete bile dikkat et.

Odanın nemi de etkiliyor bilginiz olsun 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir