Burun Tıkanıklığı
114 görüntüleme
N
Nur U. B. ..
7 Şubat 2026 20:21
Bebeğim 44 günlük burnu tıkanıyor, serum ile temizlediğim anda bile hala dolu olduğunu hissediyorum nefes aldıkça gelen seslerden, tam temizlenmiyor nedense tahriş olacak diye korkuyorum günde kaç kez serum fizyolojik ile temizlenebilir
S
Sıla B. ..
7 Şubat 2026 20:36
Odanıza hava nemlendirici almalısınız bnm bebeğim de öyleydi istediğim kadar temlzyim düzelmedi Java nemlendirici 1 hafta içinde o kadar etki etti ki biz bile sabah uyandığımzda o farkı anlayabiliyoruz aşırı rahat nefes alabildik bebeğimiz de aynli şekilde
N
Nur U. B. ..
7 Şubat 2026 20:40
Nemlendirici var kullanıyoruz aslında. Nem oranı 45-50 arasında oluyor genelde
A
Ayşegül Ü.
7 Şubat 2026 20:42
Benim bebeğim 40 günlükken viral enfeksiyon geçirmişti, sık sık temizledim burnunu. Günde 5-6 defa yapabilirsiniz.
A
Ayşegül Ü.
7 Şubat 2026 20:43
Aspiratör ile çekiyor musunuz?
A
Ayşegül Ü.
7 Şubat 2026 20:44
Serum fizyolojiği damlatarak temizliyorsanız o da tam verim vermez. Şırınga ile verirseniz daha rahat akar. Çok geçmiş olsun. 🙏🏻
N
Nur U. B. ..
7 Şubat 2026 20:48
Aspiratör ile çekiyor musunuz?
N
Nur U. B. ..
7 Şubat 2026 20:49
Serum fizyolojiği damlatarak temizliyorsanız o da tam verim vermez. Şırınga ile verirseniz daha rahat akar. Çok geçmiş olsun. 🙏🏻
A
Ayşegül Ü.
7 Şubat 2026 20:54
Hayır çekmiyorum, çünkü burnunda görünen kısım temiz görünüyor ama nefes aldığında dolu olduğunu hissediyorum
N
Nur U. B. ..
7 Şubat 2026 21:10
arkadadır, brunonun nazal aspiratörü var onunla çekebilirsiniz. Eczaneden 0.9 izotonik su alabilirsiniz, 500 ml ve yaklaşık 100₺. Hem daha hesaplı hem de ilerleyen süreçlerde ihtiyacınız olacak. Yani biz flakon almakla baş edememiştik. Bir de ordan şırınga alın. Wee baby markasının var. Bunları uzunca bir süre kullanırsınız. Eğer hırıltı varsa burnu tıkalıdır. Önce serum fizyolojik sıkın her bir burna 2,5 cc. Sonra sırtından gaz çıkarıyormuş gibi pat pat yapın. Sonra yatırıp aspiratörle çekin.
Z
Zeynep Y. A.
8 Şubat 2026 02:12
Bebeğimin nefes alması son zamanlarda heyecanlandığında nefes aldığı gibi hık hık yapıyor gibi ve zor nefes alıyor hırltılı ve buru tıkalı serum fzy sıkıp aspritörle çekiyorum ama olmuyor ciğerlerinde mi bir sıkınt var diye korkuyorum