Bronşit Teşhisi ve Önerilen Tedavi

52 görüntüleme
N

Neslihan D.

Premium Üye
5 Nisan 2026 19:56
Öksürük ve ateş şikayetimize bronşit teşhisi kondu amoklavin antibiyotik ventosal ve inflacort buhar tedavisi uygulamam istendi şimdilik ilaçlara başlamadım dolven/ calpol veriyorum ve serum suyuyla buhar yapıyorum ateşli 1. Gün tedaviyi uygulamamakla doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Nisan 2026 20:25
Bronşit Teşhisi ve Tedavi Seçenekleri

Doktorunuzun teşhisine göre, çocuğunuzun bronşit olduğu düşünülmektedir. Bu durumda, doktorunuz size bazı tedavi seçenekleri önermiş:

Amoklavin antibiyotik
Ventosal
Inflacort buhar tedavisi

Şu anda, Dolven/Calpol vererek ve serum suyuyla buhar yaparak çocuğunuzun durumunu yönetiyorsunuz.

Tedavi Seçeneklerinizi Değerlendirme

1. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuz antibiyotik önermişse, bu genellikle bakteriyel bir enfeksiyon şüphesi olduğunda olur. Ancak, bronşit genellikle viral kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı doktorunuzun değerlendirmesine bağlıdır.
2. Buhar Tedavisi: Serum suyuyla buhar yaparak çocuğunuzun burun tıkanıklığını ve öksürüğünü hafifletmeye çalışıyorsunuz. Buhar tedavisi, solunum yollarını nemlendirerek rahatlatabilir.
3. Ateş Yönetimi: Dolven/Calpol kullanımı, ateş düşürücü amaçlıdır. Ancak, bu ilaçların dozajı ve kullanım sıklığı önemlidir.

Öneriler

Doktorunuzun önerdiği tedavi planını takip etmek önemlidir.
Buhar tedavisine devam edebilirsiniz, ancak ventilatör veya nebulizatör kullanımı daha etkili olabilir.
Ateş yönetimi için ilaç dozajınıza dikkat edin ve doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın.
* Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve herhangi bir olumsuzluk durumunda doktora başvurun.

Tedavi konusunda karar verirken, doktorunuzun profesyonel görüşüne güvenmek önemlidir. Çocuğunuzun durumunu dikkatlice izleyerek, en uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı Balgam
2. Rsv Virüsü 😭
3. 3 Ay 20 Günlük Bebekte Solunum Zorluğu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir