Rsv Virüsü 😭
103 görüntüleme
Y
Y.B
27 Şubat 2026 10:33
Merhabalar kızım [9.ayina](9.ayina) girecek yarın dün doktora götürdüm grip die burunu çok akıyordu ortalıkta yayin virüs var dedi belirtler onu gösteriyor test yapilim dedi test yaptı ve pozitif çıktı yani RSV virüsü olmuş duyan yada olmaz inşallah ama olan geçiren nasıl bı hastalık bilen varmı ateş veya öksürük olursa mutlaka getir hastane bile yatabilrimis😓
E
Esra G. Ç.
27 Şubat 2026 10:34
Merhaba oğlumda da o şikayetler var. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı size?
Y
Y.B
27 Şubat 2026 10:37
Bu virüsün tedavisi yokmuş ağrı kesici ateş düşürücü verdi calpol birde zaditen verdi kırıldı için burunu sürekli fizyolojik ile aç sürekli tıkalı olmasin dedi ateş veya öksürük olursa getirin hiç durmayın dedi
N
Nazlı
27 Şubat 2026 11:23
Benim oğlumda da burun akıntısı ve tıkanıklık öksürük hapşırma var. Ses telleri artık öksürmekten tahriş olmuş. 4-5 gündür böyleyiz. En son gece ateşlendi. Calpol ve zaditen verdi bize de. Ekstra buhar tedavisi başlandı. Baya rahatladı. Azaldı çok şükür biraz ama hala keyifsiz ve iştahı çok yok. Halsizlik de var. Burnunu da olabildiğince açık tutuyorum ama doktor çok fazla yıkama ve aspire işlemi yapma burnu ödemlenir dedi bana. Buhar zaten burnunu iyice toparladı. Az şekilde burnuna bi kaç damla izotonik damlatıp aspire ediyorum yavaşça. İşe yarıyor.
B
B.B.
27 Şubat 2026 15:37
Biz yeni atlattık öncelikle çok geçmiş olsun. 18 aylık ilk 3 gün ateşi oldu nebül ile hava ve 39’u görünce calpol verdim ama öksürük arttı ve balgamı yutamayınca kusarak uyanıyordu hastaneye gittik ve 2 gece yatış yaptık anca toparladı ventolin veriliyor sürekli serum veriliyor ve ateşi dirençli çıktı 4. Gün 40 derecede ne yapsak düşmedi. Sizin yerinizde olsam 1 yaş altında da olduğu için bebeğiniz hastaneye giderdim. Hastalığın şiddeti artıyor ve ciğerlere inme riski olduğu için ben naçizane yatış tavsiye ederim
Y
Y.B
27 Şubat 2026 16:32
Biz yeni atlattık öncelikle çok geçmiş olsun. 18 aylık ilk 3 gün ateşi oldu nebül ile hava ve 39’u görünce calpol verdim ama öksürük arttı ve balgamı yutamayınca kusarak uyanıyordu hastaneye gittik ve 2 gece yatış yaptık anca toparladı ventolin veriliyor sürekli serum veriliyor ve ateşi dirençli çıktı 4. Gün 40 derecede ne yapsak düşmedi. Sizin yerinizde olsam 1 yaş altında da olduğu için bebeğiniz hastaneye giderdim. Hastalığın şiddeti artıyor ve ciğerlere inme riski olduğu için ben naçizane yatış tavsiye ederim