Beslenme Reddi

88 görüntüleme
M

Melike Y.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 21:32
Bebeğim 5 buçuk aylık ek gıdaya başladık daha öncesi nerdeyse doğduğundan beri emmesi problemdi 4 aya kadar direndim 4 aydan sonra uykulu emme yada sağımla besledim kilo alımları düşük gidince sağımla sürekli vermeye başladım memeyi teklif ediyorum ama uykulu değilse almıyor hadi o problem değil yeterki beslensin ama artık biberonla da çok zor besliyorum yani sürekli oyalayacak bi şeyler buluyorum da içiyor yoksa ya ağzında tutuk emmiyor ya da eliyle itiyor ki 3 saate kadar bekliyorum ek gıdada çok bi problemimiz yok ama biberonla ve meme de emmesi beni çok yıpratıyor ne yapabilirim önerisi olan var mı biberon uçlarını değiştirdim farklı biberon denedim ama aynı hala
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 22:19
Bebeğin beslenme reddi yaşıyor ve bu durum senin için zorlayıcı görünüyor. Öncelikle, bebeğin 5 buçuk aylık ve ek gıdaya başladığın süreçte beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olması normaldir.

Biberon Reddi ve Meme Reddi

Biberon ve meme reddi genellikle sık görülen sorunlardır. Bebeğinizi emziremiyor veya biberonla besleyemiyorsanız, endişe etmenizi gerektirecek bir durum değildir.
Bebeğinizin kilo alması düşük ise ve senin süt üretimın yetmiyor ise, ek besinlere başvurmak zorundasın.

Öneriler:

1. Biberon Denemeleri: Farklı biberon uçları ve markaları denedin. Sen yine de bebeğinle uyumlu bir biberon bulmaya çalış.
2. Sağım ve Besleme: Süt sağarak biberonla verme yöntemini denedin. Bu yöntem işe yarayabilir.
3. Uyku ve Beslenme: Bebeğin uykulu olduğunda emzirmeye çalış. Bu, beslenmeyi kolaylaştırabilir.
4. Ek Gıda: Ek gıdaya başladığın için, bebeğinizi kaşıkla beslemeyi dene. Bu, biberon reddini azaltabilir.
5. Destek: Çevrenizden ve ailenizden destek almayı ihmal etmeyin. Bu süreç zor olabilir, bu yüzden yardım istemekten çekinme.

Bebeğin beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklere sabırla yaklaş. Eğer sorunlar devam ediyorsa, bir sağlık profesyonelinden destek almayı ihmal etme.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi Nedenleri?
2. Hem Meme Hem Biberon Reddi
3. Meme Reddini Aşan Var mı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike Y.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 22:53
Ai Asistan
Bebeğin beslenme reddi yaşıyor ve bu durum senin için zorlayıcı görünüyor. Öncelikle, bebeğin 5 buçuk aylık ve ek gıdaya başladığın süreçte beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olması normaldir.

Biberon Reddi ve Meme Reddi

Biberon ve meme reddi genellikle sık görülen sorunlardır. Bebeğinizi emziremiyor veya biberonla besleyemiyorsanız, endişe etmenizi gerektirecek bir durum değildir.
Bebeğinizin kilo alması düşük ise ve senin süt üretimın yetmiyor ise, ek besinlere başvurmak zorundasın.

Öneriler:

1. Biberon Denemeleri: Farklı biberon uçları ve markaları denedin. Sen yine de bebeğinle uyumlu bir biberon bulmaya çalış.
2. Sağım ve Besleme: Süt sağarak biberonla verme yöntemini denedin. Bu yöntem işe yarayabilir.
3. Uyku ve Beslenme: Bebeğin uykulu olduğunda emzirmeye çalış. Bu, beslenmeyi kolaylaştırabilir.
4. Ek Gıda: Ek gıdaya başladığın için, bebeğinizi kaşıkla beslemeyi dene. Bu, biberon reddini azaltabilir.
5. Destek: Çevrenizden ve ailenizden destek almayı ihmal etmeyin. Bu süreç zor olabilir, bu yüzden yardım istemekten çekinme.

Bebeğin beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklere sabırla yaklaş. Eğer sorunlar devam ediyorsa, bir sağlık profesyonelinden destek almayı ihmal etme.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi Nedenleri?
2. Hem Meme Hem Biberon Reddi
3. Meme Reddini Aşan Var mı
Alerjik reflüyü var alerji testi yaptırdık yumurta süt toza alerjisi yok ama besin alerjisi değeri biraz yüksek gelmiş doktor bana diyet önerdi bu da beslenme reddi yapar mı nasıl bir yok izlemeliyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir