Meme Reddi Nedenleri?
632 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Haziran 2025 19:33
Sizce meme reddi nedenleri nelerdir? Önce örneklerle ben başlıyım ve yaşamış olduğunuz deneyimlerinizi sizden bekliyor olacağım ☺️
1. Biberon kullanımı
2. Israr zorlama
3. Gereksiz mama kullanımı
4. Sütün yetersiz olduğunun düşünülmesi
5. Çevre baskısı
6. Ailenin destek olmaması
7. Yavaş ya da hızlı süt akışı…
Evet sizi bekliyorum ☺️ şuan red yaşayan ve çözüm arayan annelerimize yardımcı olalım 🤗
1. Biberon kullanımı
2. Israr zorlama
3. Gereksiz mama kullanımı
4. Sütün yetersiz olduğunun düşünülmesi
5. Çevre baskısı
6. Ailenin destek olmaması
7. Yavaş ya da hızlı süt akışı…
Evet sizi bekliyorum ☺️ şuan red yaşayan ve çözüm arayan annelerimize yardımcı olalım 🤗
İ
İhyanur K.
24 Haziran 2025 19:46
Tek meme emiyor 5 aylık ilk önce 7 sonra 4 sonrada 1 benim yaşamış olduğum durum .

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Haziran 2025 19:53
Bebeğinizin emmediği memeyi gece emzirmesi yapıyorsanız gece vermenizi öneririm. Ya da siz pozisyon değiştirerek vermelisiniz yani sağ emiyor solu emmiyorsa bebek sağ taraftayken sizin solu vermeniz gerek. Gereksiz biberon kullanımı varsa hemen bırakın ve gerekirse yardım alarak ilerleyin.
D
Didem A. ..
24 Haziran 2025 19:53
Ben bebeğimde biberon kullanımı ve hızlı süt akışı yüzünden ufak bir süre meme reddi yaşadım. Aslında tam meme reddi olmadı durumu fark ettiğim an müdahale ettim. Öncelikle bebeğim emziriyorum ama bazen şartlar el vermiyordu ve bebeğime 'başkaları' biberon ile mama veriyorlardı. (Ben çocuğa bakarım sen işini yap) Sonra bebeğimin sütümün olmasına rağmen memede zorlandığını farkettim. Meme ucunu sıktığımda sütüm çoğunlukla fışkırarak geliyordu. Bu iki durumu birbirine paralel farkettim. Öncelikle bana iyilik yaptığını düşünen ama beni zor bir yola sokan kişileri güzelce uyardım ve biberon ile mamayı tamamen kestim. Bebeğimde gelişim geriliği yok bende de süt varsa mamaya gerek yok dedim ki doktora da sormuştum durumu kafama göre karar almadım. Daha sonra yan yatarak emzirmeyi denedim daha rahat emdiğini farkettim. Sütü çok gelenlere yan yatarak emzirmeyi tavsiye ederim. Ve en önemlisi canım annelerim çok güçlü olduğunuzun farkına varın lütfen 🙏 bebeğiniz için en iyisini siz bilirsiniz
Z
Zeynep N. H.
24 Haziran 2025 20:52
Merhaba bebeğim 13 aylık ve birden memeyi önce ısırmaya sonra da reddetmeye başladı ve 2 gündür asla emmek istemiyor çok üzgünüm
B
Berivan ..
25 Haziran 2025 05:27
Benim bebegim 2 ay 15 günlük memeye gelince ağlıyor istemiyor uyku hali emiyor
M
Mukaddes T.
19 Temmuz 2025 11:50
Merhabalar kızım 3.5 aylık2.5 ay rahat emdi ama sonra memeyi emmedi şuanda da sütüm azaldı doğduğundan beri hem meme hem mama olarak devam etmiştik ama 2-3 haftadır biberonu reddediyor neler yapmam lazım
İ
İlayda N. ..
19 Temmuz 2025 12:06
Esenay hanım iyi günler benim bebeğim 2 ay 19 günlük ve hala göğüs ucu slikonla emiyor doğduğunda bir türlü göğsümü emmek istemedi göğüs ucum da o kadar cıcık değildi çok yara oluyor uçları göğüs ucu kullandıkca canım çok yanıyor ne yapmam lazım
F
Fatma N. D. C. ..
19 Temmuz 2025 18:14
Bebeğim ben ayaktayken emiyor fakat sağ memeyi ćok emmiyor sorun çıkarıyor sebebi nedir?Ayakta gezmem gerekiyor oturduğumda kıyameti koparıyor
Ş
Şule Y.
19 Temmuz 2025 22:54
Benim bebeğim 9 aylık oldu bugün 1 kere bile aktif şekilde meme tutmadı önce göğüs ucun yok dediler uç çıkarıcı kullanıp verdim yine tutmadı silikon uç denedim yine tutmadı yaklaşık 40 ı çıkana kadar parmak besleme yöntemi ile beslemek durumunda kaldım biberona alışıp memeyi tutmaz diye , yine tutmadı yine tutmadı kaderime razı gelip sağarak beslemeye geçtim. 5 aylık oldu kayınvalidemin yoğun ısrarına dayanamayıp yine denedim çocuk memeye gelirken elleriyle kendini ittiriyor. ( ilk bebeğim çok tecrübeli değildim hastane de zaten göğüs ucum çok olmadığı için memeyi tutmadı hastanedeki bütün emzirme danışmanları bi kere emzirtmeyi denemiştir ve her defasında ağladı o zaman bile itiyordu kendini . Yanımdakilerde bilinçli değildi , büyük olasılıkla orada inatlaştı bizimle ve Bidaha da tutmadı)
H
Hazal Ç.
20 Temmuz 2025 06:10
Bebeğim 1 aylık ve ilk günden beri hiç memeyi tutmadı, doğum sonrası emziremedim emzirme hemşiresi de tutturamayıp biberonla besleyin dedi ilk günden malesef biberon verdik, eve geçtiğimde biberonu bırakıp kaşıkla enjektörle beslemeye geçtim sürekli meme vermeyi denedim ama yine tutmadı etrafındakiler zorla tutturmaya çalıştı ağlama krizlerine girdik yine de tutmadı. Şimdiler de silikon ucu tutmaya başladı gibi yeni ama tam aktif emmiyor onunla da. Kg da alamadık 1 ay da çok üzgünüm.
A
Aslı Ö. Ö.
20 Temmuz 2025 06:30
Öğrendiğim bir şey var ; emecek çocuk emiyor uyuyacak olan uyuyor. Perişan olmayın derim. Bu kimseyi kötü anne/besinsiz bebek yapmaz.
D
Duygu C.
20 Temmuz 2025 15:19
Hala sebebi bulmuş değilim 4 5 saatte bile çek bırak yapıyor 6 aylik
R
Rukiye N.
20 Temmuz 2025 17:45
7 diyorum maalesef
B
Beyza D.
21 Temmuz 2025 02:30
Çek bırak olayı bizde de oldu. Bence karnı gazlı veya kakası olduğunda öyle yapıyor. Ben bunu anlamayıp zorla emzirmeye çalıştım. Red sebeplerinden biri de bu bence. Yatar pozisyona getirdiğimde bile ağlıyordu, gazı olunca yatmaktan hoşlanmıyor. Emzireceğimi anlayınca daha da kızıyordu.
N
Neslihan B.
21 Temmuz 2025 04:51
Hocam doğdu doğalı biberon veriyorduk, beni hiç red etmemişti. Son 2.5, 3 haftadır beni emmiyor.
T
Tuğba D.
21 Temmuz 2025 05:58
4. Aydayız biberon emzik hiç kullanmadık. Yine de emmemek için direniyor hep etrafa bakmak istiyor. Ayakta gezinerek ve gece beslenmelerinde emzirebiliyorum

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 08:44
Tuğba hanım merhaba şimdi şu şekilde emzik ve biberon kullanmamış olmanız demek meme reddi olmayacak demek değildir. Israr zorlama yaptığınız zaman bebek memeden uzaklaşır ya da çok sesli ortamlarda emzirdiğiniz zaman yine memeden uzaklaşır sizin burada yapmanız gereken şey bebek ne zaman isterse o zaman emzirmeniz olacaktır kilo alımı güzelse gece emzirmeye de ihtiyaç yoktur.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 08:47
Neslihan hanım merhaba bebeklerin algıları açılmaya başladıkça kolay olana yönelmek isterler kolay olanda her zaman için biberon olur burada yapmanız gereken şey biberonu bırakıp ekstra beslemeniz gerekiyorsa yine Alternatif beslenme yöntemlerinden birini kullanmak ve emzirmeye teşvik etmektir bu konuda da yardım almak isterseniz yardımcı olurum 05060389958 numaralı hat üzerinden geçme geçebilirsiniz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 08:51
İlayda hanım merhaba yanlış emzirme pozisyonundan kaynaklı göğüs ucunda yara olur ya da yanlış sağım cihazının başlığının kullanımından dolayı yara oluşur burada tabii ki emzirmenizi görmem ve sağım yapıyorsanız sağım yaptığınız şekli ve cihazı görmem gerekiyor ona göre karar vermem gerekir acınızın ve yaranızın gitmesi için de sarı kantoron yağını göğsünüze sürün emzirme sonrası 5-10 dakika havalandırın ve bebeğinizi emzireceğiniz zaman suyla durulayıp peçeteyle kurulayın Düzenli kullanımda işe yarayacaktır eğer iletişime geçmek isterseniz benimle yardımcı olurum ☺️

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 08:54
Mukaddes hanım merhaba Bebeğinizi önceden hem mama hem anne şeklinde devam ettirebiliyorsunuz çünkü algıları tam olarak açılmamıştı ve kolay olanı zor olanı bilmiyordu ama şu anda ayırt etmeye başladı ve kolay olanın biberon olduğunun farkına vardı bu nedenle de seçimini biberondan yana kullandı burada yapmanız gereken şey biberonu bırakıp sütünüzü arttırmak ve mamayı yavaş yavaş bırakmak olacaktır isterseniz bu konuda da ayrıntılı bilgiler için yardımcı olurum