Beslenme

107 görüntüleme
S

Sema B.

8 Nisan 2026 20:59
Ya Allah aşkına biri bi

Çözüm fikir versin kafayı yşcem 10aylık ne ek gıda yiyor nede mama düzgün kilo alımı çok yavaş değerleri normal
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 21:00
Bebeklerde Beslenme Sorunlarına Çözüm Önerileri

Bebeklerin beslenmesi, özellikle ek gıdaya geçiş döneminde, birçok anne için endişe verici bir konu olabilir. 10 aylık bir bebekte ek gıda ve mama tüketimi düzgün kilo alımı için önemlidir. Aşağıdaki öneriler, bebeğinizin beslenme sorunlarına çözüm bulmanıza yardımcı olabilir:

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kilo alımı ve beslenme durumu hakkında doktorunuzla görüşmek önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin gelişimini takip edebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.

2. Ek Gıda Çeşitliliği: Bebeğinizi farklı ek gıdalarla tanıştırarak, ona çeşitli besinler sunabilirsiniz. Örneğin, yoğurt, tarhana çorbası, püreler gibi farklı gıdalar deneyebilirsiniz.

3. Mama Seçimi: Eğer bebeğiniz mama içmiyorsa, farklı mama markaları veya türleri deneyebilirsiniz. Bebeğinizin sindirim sistemi ve damak tadı için uygun olanı bulmak önemlidir.

4. Beslenme Programı: Bebeğiniz için bir beslenme programı oluşturabilirsiniz. Düzenli aralıklarla beslenmesi, açlık ve tokluk hissini düzenleyebilir.

5. Stres ve Baskıdan Kaçının: Bebeğinizin beslenmesi sırasında stres ve baskıdan kaçınmak önemlidir. Bu, bebeğinizin iştahını olumsuz etkileyebilir.

6. Vitamin ve Mineral Takviyesi: Doktorunuzun tavsiyesiyle, bebeğinizin beslenmesini desteklemek için vitamin ve mineral takviyeleri kullanabilirsiniz.

7. Kilo Takibi: Bebeğinizin kilo alımını düzenli olarak takip etmek, beslenme planınızın etkinliğini değerlendirmek için önemlidir.

Bebeğinizin beslenme sorunları, sabır ve doğru yaklaşım ile çözülebilir. Doktorunuzla işbirliği yaparak, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli adımları atabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Annelik Zor
2. Kilo Alamama
3. Gelişim
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
L

Leyla E. A.

8 Nisan 2026 21:08
Sema hanım benımki de aynı 🥲sütüm yetersiz öama da almıyor ek gıda yiyordu ilk iki üç ay son bi aydır zar zor veriyorum kaşıkla almıyor üstelik ellerimle yediriyorum sizde elle deneyin bi isterseniz başka çözüm yolu bulamadım ben
S

Sema B.

8 Nisan 2026 21:10

Leyla Elmas Aydar

Sema hanım benımki de aynı 🥲sütüm yetersiz öama da almıyor ek gıda yiyordu ilk iki üç ay son bş aydır zar zor veriyorum kaşıkla almıyor üstelik ellerimle yediriyorum

Ne yapacağız böyle ya her öğün hazırlıyıp döküyorum her şeyi deniyorum ekmek bile yapıyorum ama yok bazen yetişemiyorum bise yemek yapmıyorum ona yapıyorum her öğün kaç aylık sızın
L

Leyla E. A.

8 Nisan 2026 21:13
Benım ki 9 aylık son 3 ayda 600 gram almış bu aralar hiç yemediği için daha da zayıfladı ben çalışıyorum ablama bırakıyorum ama istediğim gibi beslenmiyor 🥺kendim bakana kadar iyiydi bi rutinimiz vardı işe başladıktan sonra her şey kaydı
S

Sema B.

8 Nisan 2026 21:15

Leyla Elmas Aydar

Benım ki 9 aylık son 3 ayda 600 gram almış bu aralar hiç yemediği için daha da zayıfladı ben çalışıyorum ablama bırakıyorum ama istediğim gibi beslenmiyor 🥺kendim bakana kadar iyiydi bi rutinimiz vardı işe başladıktan sonra her şey kaydı

bizimde 9dan 10 sadece 100graö aldı sizin işiniz daha zor çalışıyorsunuz Allah bebeklerimize sağlık ve iştah versin inşallah
L

Leyla E. A.

9 Nisan 2026 02:30
Amin amin bolca iştah versin annelerin yükünü derdini tasasını kafasının içini hafiflwtsşn 😅
İ

İrmb

9 Nisan 2026 09:46
Benimde aynı 10 aylık olacak ek gıdayı mamayı reddediyor sadece emmek istiyor sütüm yetersiz geliyor artık ne yapacağımı şaşırdım kiloda almıyor ayına göre çok zayıf geliyor🤦🏼♀️
S

Sema B.

9 Nisan 2026 09:49

İrmb

Benimde aynı 10 aylık olacak ek gıdayı mamayı reddediyor sadece emmek istiyor sütüm yetersiz geliyor artık ne yapacağımı şaşırdım kiloda almıyor ayına göre çok zayıf geliyor🤦🏼♀️

Aynı durumdayız ya 🥲kaç kilo şuan benım ki 4 aylıkken bıraktı sütüm geri gitti sadece mama ve ek gıda ama oda çok çok az ve zorla
İ

İrmb

9 Nisan 2026 09:51

Sema Bıçkım

Aynı durumdayız ya 🥲kaç kilo şuan benım ki 4 aylıkken bıraktı sütüm geri gitti sadece mama ve ek gıda ama oda çok çok az ve zorla

8 kg 😭 sizin
S

Sema B.

9 Nisan 2026 10:00

İrmb

8 kg 😭 sizin

7.900

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir