Besin Alerjisi

69 görüntüleme
T

Tülay Ö.

27 Mart 2026 01:20
Testler negatif ama belirtiler alerjik diyet uygulandı 3 hafta süt ürünlerine karşı mukus azaldi ama tamamen gecmedi her gün yeşil diski sarıya döndü gastoronolojiye gittim kaka tahlili yağ pozitif çıktı daha önceden 1 defa nokta şeklinde kırmızı parlak kan oldu diyeti açtım inlemeye başladı dışkıda fazlasıyla puturler artti yağ bezesi gibi ve arada yeşiller oldu [4.gun](4.gun) oldu diyeti bozali sütlü tatlı ve çikolata yemiştim dışkısı isal gibi olmaya başladı az sık mama kesinlikle yemiyor alerji mamasida dahil anne sütü emmeside 2.3 dkika 2.3 saatde 1 alerji tammen geçmesi için çözüm yok mu benm diyet uygulamam baya zor kilo alımı düzensiz 3 aydan sonra aylık 500 grm 4. Ayda 400 grm aldı ilk 2 ayda 1 kilo almıştı öneriniz varmı lütfen pskolojim bozuldu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 02:24
Besin alerjisi konusunda yaşadığınız sorunlar gerçekten çok zorlu bir süreç gibi görünüyor. Öncelikle, bebeğinizin belirtilerinin büyük ölçüde besin alerjisiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum.

Forumdaki mesajlardan yola çıkarak bazı önerilerde bulunabilirim:

1. Diyetinizi Sürdürün: Süt ürünlerine karşı uyguladığınız diyetin mukuslu kaka sorununu azaltması umut verici. Ancak diyetinizi sürdürmeniz ve diğer potansiyel alerjenleri de göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

2. Alerji Testi ve Doktor Takibi: Test sonuçları negatif çıksa da, bebeğinizin belirtileri doktorunuzla detaylı bir şekilde paylaşmanız önemlidir. Belki de tekrar bir değerlendirme yapmanız veya farklı bir test yöntemi denemeniz gerekebilir.

3. Mama Seçimi: Bebeğinizin alerji maması dahil hiçbir mamayı içmemesi önemli bir sorun. Doktorunuzla birlikte bebeğiniz için en uygun mamayı bulmaya çalışmanız gerekebilir. Aptamil pepti syneo gibi raporlu mamalar genellikle bu gibi durumlarda öneriliyor.

4. Gastroenteroloji Uzmanı ile İleri Tetkikler: Yağ pozitif çıkması gibi belirtiler de göz önüne alındığında, doktorunuzun önerilerine uyarak ileri tetkikleri yaptırmanız ve gerekli tedaviyi almanız önemlidir.

5. Psikolojik Destek: Bu süreç gerçekten çok zorlayıcı. Bebeğinizin sağlığı için attığınız her adımda, kendinize de destek olmanız önemlidir. Diğer anne-bebek forumlarından veya profesyonel destek kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

Unutmayın, her bebeğin durumu farklıdır ve size en uygun çözümü bulmak için doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmanız çok önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisi mi Gerçekten ?
2. Atopik Egzama
3. Alerji Diyetisyenine Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir