Atopik Egzama
77 görüntüleme
B
Beyza Ş. ..
19 Aralık 2025 11:53
4.5 aylik bebeğim 4. Aydan beri döküntü oluştu sırtında karnında çenesinde yanaklarinda vs. Sadecekrem önerdiler egzama dediler. Ama mukuslu kaka da var geçende yeşil oldu kakasınıbir kaç kere sonra sarıya döndü. Besin alerjisi mi vardır?

Hatice C. ..
19 Aralık 2025 12:40
O yeşillik aynı memeyi üst üste emdiğindede olabiliyor ama besin alerjisi diyebilmek için tahlile göre söylenir
F
Fatma D. ..
19 Aralık 2025 12:52
Benim çocuğumdada aynı uzun süreli egzama olunca tahmin ettiğim besinlere diyet yaptım (emziriyorum) deneye deneye üç besine alerji evet küçük deyip test yapmadılar fakat denemeyle doktorumuzla birlikte diyete devam ediyorum egzamaları geçti
B
Beyza Ş. ..
19 Aralık 2025 13:19
@Fatma Döşkaya sizin hangi gıdalar olduğunu buldunuz acaba ? Banada yapmadılar amayediklerine dikkat et diyen de olmadı ama bende etki ettiğini düşünüyorum şuan söndü bir ara kizariyordu paketli gıda yemiştim. Sabah bide gevrek yiyordum acaba mi dedim yemiyorum şuan ama emin degilin
F
Fatma D. ..
19 Aralık 2025 13:28
Ben önce domates sonra kakao sonra süt diyeti yaptım geçti tam emin olmak için birkaç hafta sonra domatesi açtım egzama tekrar etti kaka o sütte de aynı şekilde öyle emin oldum
F
Fatma D. ..
19 Aralık 2025 13:33
Süt diyeti deneyin en az bir hafta tabi süt ve süt ürünleri her şeye dikkat edin yani ben paketli gıda hiç tüketimiyorum süt tozu eser miktar falan dikkat ediyorum zaten çoğu şeyde var ona göre beslenmemi duzenledim şükür geçti tabi ilerde test yapıp daha emin olucaz şuan sekiz aylık oldu
B
Beyza Ş. ..
19 Aralık 2025 14:26
Anladım1 hafta hiç tüketmeyip sonra tüketeyim . Maşallah sizinki büyümüş ne zamN yapılıyorki alerji testi