Besin Alerjisi mi Gerçekten ?

182 görüntüleme
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 08:59
@osmangonual merhabalar.3 ay 7 günlük bebeğim . 15. gününden beri çığlık çığlığa ağlamalar devam ediyor. hep kolik dendi. Bu süreçte 2 doktor değiştirdik .bir) aydır mama-biberon reddi başladı.anneyi memesinde problem [yok.en](yok.en) son gastro doktoruna yolum düştü . kaka fotoğraflarına baktı bebeğimi muane etti ,besin alerjisi dedi raporlu mama başladı bana diyet başladı . kaka testi istedi sonucu görmeme gerek bile yok bir ay diyet dedi gönderdi bebeğim mamayı içmek istemiyor hala.Bu kaka testinde de mukus da yok kan da yok maşallah tertemiz. şimdi besin alerjisi yaşayan bebiş anneleri 1) Mamaya ne zaman alışır? 2)Mukus kakada yok nasıl alerji. ? 3) diyet ne kadar dürer ? bu bebek hep mi sür ürünü yemeyecek?
A

Azra

7 Şubat 2026 09:03
Biz de alerji maması kullandık Aleyna hanım ama bebeğim asla sevmedi doktorumuz içine pekmez katın vanilya özü gibi tatlandırıcılar katın diye önerdi Bizimde kakada problem yoktu fakat yüzü döküyordu 6 aylık olduğunda tadımlara başladık ve herhangi bi farklı etki görmedik o yüzden kendi mamasına döndük ama yine içmiyor
Betül �.

Betül ..

7 Şubat 2026 10:28
Benimde bebeğim küçükken kaka sorunumuz vardı.10 gündür kaka yapmamıştı.Gaita sonucu temiz olmasına rağmen Bize alerji maması, vücut kremi,şampuan yazmıştı.Kızım mamayı asla içmedi.Meğersem eczane ile anlaşmalıymış.
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 10:45

Betül 🧸

Benimde bebeğim küçükken kaka sorunumuz vardı.10 gündür kaka yapmamıştı.Gaita sonucu temiz olmasına rağmen Bize alerji maması, vücut kremi,şampuan yazmıştı.Kızım mamayı asla içmedi.Meğersem eczane ile anlaşmalıymış.

Betül hanım neler söylüyorsunuz korktum iyice
Betül �.

Betül ..

7 Şubat 2026 10:46
O yüzden iyi bir çocuk doktoru bulun ve gaita sonucunu gösterin.Ve alerji maması vs bilgisini verin.Sonuca varırsınız umarım
Betül �.

Betül ..

7 Şubat 2026 10:47
Bu arada yaşam hastanesine gittim uzman doktora ama yanlış tedavi
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 12:27

Betül 🧸

Bu arada yaşam hastanesine gittim uzman doktora ama yanlış tedavi

anladım ben kesinlikle aslında uzmanlığına güvendiğim bir doktoru tercih ettim kendisi prof zaten randevu bulunmuyor güç bela rica ile girebildim anca inanıyorum inşallah işe yarar
Deniz T.

Deniz T.

7 Şubat 2026 16:02
Merhabalar @Aleyna Binbuğa benim iki bebegim de de süt alerjisi vardi. Mukuslu kaka deri de dokuntu meme reddi bunlar biz de alerji doktoruna gitmek icin sebepdi. Alerji doktoru deri testi yaptı ama deri testin de cıkmadı bağırsak tepkili oldugunu soyledi sut ve sut urunlerini kestigim de hersey normale donmustu. Ara ara diyet actırıp kontrol saglandı. 1 yaş cıvarinda da alerjimiz kalmamiştı
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 16:43

Deniz Tunç

Merhabalar @Aleyna Binbuğa benim iki bebegim de de süt alerjisi vardi. Mukuslu kaka deri de dokuntu meme reddi bunlar biz de alerji doktoruna gitmek icin sebepdi. Alerji doktoru deri testi yaptı ama deri testin de cıkmadı bağırsak tepkili oldugunu soyledi sut ve sut urunlerini kestigim de hersey normale donmustu. Ara ara diyet actırıp kontrol saglandı. 1 yaş cıvarinda da alerjimiz kalmamiştı

merhabalar şöyle ki bizde de kaka testi yaptılar ve kapasitesinde hiçbir şey çıkmadı çocuğunla aşırı ve şiddetli geçmeyen gaz sancısı biberon reddi dışında başka bir sıkıntı bulunmuyor ha bir de saç derisinde konak var ama o zaten bütün bebeklerde var neredeyse kaka temiz çıkmış biz diyet yapıyoruz bilmiyorum
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 17:10
@Osman Gönülal
A

Aleyna B.

7 Şubat 2026 22:59
@Osman Gönülal
A

Aleyna B.

8 Şubat 2026 00:37
@Osman Gönülal
A

Aleyna B.

9 Şubat 2026 18:34
@Osman Gönülal

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir