Alerji Diyetisyenine Sor

487 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 15:16
Merhaba ben Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum 🌸
C

Ceren

9 Temmuz 2025 15:23
Bebeğim 2,5 aylık.Hem anne sütü hem mama ile besleniyor mama verdiğimde genelde hırıl hırıl oluyor ve her gün burnunu açmak zorunda kalıyorum ama çok kuru bir yerde yaşıyoruz. Bazen çok fazla kusuyor bazen hiç kusmuyor. Gaz sancıları da devam ediyor. Sabaha doğru reflü yatağından hep aşağı kaymış olarak buluyorum huysuzlanıyor sürekli ve uykuya geçişte zorlukları var. Yani bir tek kanlı kaka belirtisi yok. Söylediğimde çevremdekiler abarttığımı kuzenimin kızında olan belirtileri oğlumda da görmek istediğimi söylüyorlar. Ben öyle olduğunu sanmıyorum. Doktor kan olmadan alerji diyemem dedi. Ne yapmalıyım?
F

Fatma B.

9 Temmuz 2025 15:29
Kızım 3.5 aylık mukuslu kaka sürekli ağlıyor kilo alımı. Çok yavaş persentil olarak %15
Selen B.

Selen B.

9 Temmuz 2025 15:30
Yukarıda Ceren hanımın yazdığı belirtiler bizdede var 2 aylık, Doktor zaditen damla verdi. Alerjik rinit diye geçmiş reçetede. Bir türlü burun tıkanıklığı nefes almada zorlanması geçmiyor. Ne yapabiliriz
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 15:33
Merhaba Ceren Hanım,
Alerji diyetine gerek olan bir öykünüz yok. Bu şikayetleri haftası büyüdükçe geçecektir.
Geçmiş olsun 💐
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 15:34
Merhaba Fatma Bozkurt Hanım,
Mukus önemli değil ancak huzursuzluk ve gelişim geriliği önemli problemler. Besin Alerjisi için diyet takibi gerekebilir .Profesyonel Destek almanız çok iyi olur.
Geçmiş olsun 💐
F

Fatma B.

9 Temmuz 2025 15:36
Diyet yapıyorum ama hiç etkisi yok tam tersi ağlamaları arttı
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 15:51
O zaman doğru diyeti yapmıyorsunuz
F

Fatma B.

9 Temmuz 2025 15:54
Süt ve yumurta ikisini de yapıyorum başka ne diyeti yapmam gerekiyor
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

9 Temmuz 2025 16:05
Uzman desteği ile ilerlemelisiniz her vaka için farklı diyet tedavisi gerekebilir. Kendi başınıza yaptığınız diyetler size ve bebeğinize zarar verebilir.
Geçmiş olsun 💐
A

Ayşe E.

9 Temmuz 2025 16:12
Ecem hanım kızım 3 aylık dirsek kısımları kızardı kabardı bu alerji belirtisi mi acaba 10 gündür böyle
Feride Y.

Feride Y.

9 Temmuz 2025 17:13
Ecem hanım merhaba, sadece anne sütü ile beslenen ve yumurtaya alerjisi olan bir bebekte annenin yumurta ile birlikte neleri yememesi gerekiyor
Ş

Şaban S.

9 Temmuz 2025 17:22
İyi günler Ecem hanım. Kızım 4 aylık ve 7 kilo neşeli ve gelişimi iyi Fakat İki hafta önce mukuslu ve kanlı kaka geldi arada geliyor yine . Alerji doktoruna gittik, kan testi yapmadı. Süt ve yumurta diyetini aynı anda yapıyoruz. Ama mukus ve kan ara ara geliyor. Tahin ve susam gibi gıdalar da yine alerjiye sebep olur mu? İlerde besin alerjisi olabilir mi?
R

Rumeysa Ç.

9 Temmuz 2025 19:26
Merhabalar ecem hanım. Oğlum 3 bucuk aylık gaz sancıları geçmiş değil hatta 5 gündür daha şiddetli ağlamalı bi hal aldı ve bu 5 günde mukuslu kaka görmeye başladım arada bi kuru öksürüyor ve nedes alamaz gibi derin nefes alıyo reflüsü de var ve bazen meme reddi yapıyor. Kilo alımı falan çok iyi hatta önden gidiyor belirtileri internete yazınca süt alerjisi diyor. Alerji midir yoksa üşütmüş müdür bilemedim. Alerji 3 aydan sonra gelişebilir mi
M

Mürüvvet A.

10 Temmuz 2025 19:23
Merhaba, kızım 6 aylık olmak üzere ve 5 aydır diyetteyim, çoklu besin alerjisi var domates kuruyemiş buğday süt ve yumurta çıktı fakat ben buğday ve yumurta tüketince sorun yaşamadık. Sk gıda başladık irmik vs denemeli miyim birde hocam sütü bir ay önce denedim yoğurt kısmına gelince pişik oldu. Ek Gıda deniyorum ama pişiği ve egzaması sıcaklara bağlı arttı besinden mi sıcaktan mı çözemiyorum ne yapabilirim
M

Mürüvvet A.

10 Temmuz 2025 19:24
Sütü ben denedim hocam, kızıma yoğurt peynir vs denetmedim
E

Esra T.

10 Temmuz 2025 23:09
Merhaba oğlum 5 aylık anne sütü alıyor. Mukuslu kakada kan ve egzamaları var. alerji testinde sadece süt ürünü, dana ve koyun etine alerjisi çıktı ama yumurta beyazı deneyince kanlı kakayla karşılaştım. Egzamalarını geçiren tek şey domates yemeyi bırakmam oldu. Testin hata payı için kaçıncı ayda yaptırmalıyız tekrar ve ek gıdaya geçişte nasıl yol izlemeliyim ciddi problemler oluşur mu? Teşekkürler
Ö

Özge G.

10 Temmuz 2025 23:24
Merhaba 🥰 oğlum 10 aylık. 3,5 aylıkken yoğun döküntü , mukuslu kaka, hırıltılı solunum , memede kıvranma belirtileriyle süt ve yumurta diyetine başladım. Diyet sayesinde tüm belirtilerimiz geçti 6 aylıkken deri ve kan testi yapıldı. Kanda Antep fıstığı deride süt alerjimiz kesinleşti. ( yumurta testlerde çıkmadı ama tepki aldığımız için diyetine devam ettim) ek gıdaya geçmenizle birlikte yumurta diyetini açarak oğluma yumurta sarısı yedirebilecek seviyeye geldik. Ancak hala süt alerjisinde bi yol kaydedemedik.doktorumun önerisiyle kek, yoğurt çorbası ve yoğurt olarak (3 er gün miktar arttırarak) diyeti açmaya çalıştım ancak yoğurtta tepki alıyoruz. Tepki aldığımda direkt yemeyi kesmeli miyim yoksa devam edip üstüne mi gitmeliyim? Ve diyet açma yöntemim doğru mu? Ayrıca yoğurttan tepki alınca ara verip tekrar kekten başlamıştım bu doğru bi uygulama mı? Şu an doktorla iletişim kuramıyoruz ama artık 1 yaşına çok az kaldı oğluma süt ürünleri yedirmek istiyorum artık lütfen yardımcı olun sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim sizinle birebir de çalışmak isterim
E

Esra Y. A. ..

14 Temmuz 2025 00:39
Merhaba bebeğim 7 aylik yogurt verdikten sonra döküntü oldu ara verdim tekrar verdim sırtında ki aynı yerler kızardı ve alerji testine gittik. Sut ve sut ürünlerinde alerji çıkmadı deri testi yapıldı. Sadece yumurta akı için alerji çıktı. Şimdi ben ne yapıyım emziriyorum. Kendimde sut ürünlerini tüketmeyim mi sadece bebek mi diyet yapmalı. Bende yapıyım mı? Ve sureci nasil izlemeliyim
Şeyma S. .

Şeyma S. ..

14 Temmuz 2025 10:07
Alerji için kan tahlili yaptıran anneler tahlillerinizi nerede hangi hastanede yaptırdınız acaba
A

A N.

14 Temmuz 2025 14:52
Merhaba alerjik bebeklerde alerji kaynaklı boy kilo duruyor mu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir