Bebeğimde Vakum Problemi
103 görüntüleme
M
Müjge V.
17 Nisan 2026 00:24
Hocam biz 5 aydır bir döngünün içindeyiz. Meme ucum var ilk günden tuttu meme ucunu. Ama beş aydır sürekli ağlıyor. İlk zamanlar sürekli memedeydi Yenidoğan vs dediler normal ama memeden çektiğim an tekrar ağlıyordu. Aktif emmesi çok azdı. Kilo alımı hep yetersizdi. Aralarda mama desteği hep verildi ve ben sürekli emziriyorum. Bir memeden diğerine kısa sürede geçiyorum. 1-2 dakika emiyor sonra diğerine geçiyorum asla 10-15 dakika tek memede aktif emmedi. Bu birkaç dakikada bir meme değiştirme aylardır var. Arkadaşlarımla yan yana emzirdiğimde fark ettim benim kızım asla vakum yapmıyor çok aç olduğunda ilk bir kaç dakika sadece yutkunma sesi geliyor bunun nedeni ne olabilir ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Nisan 2026 00:29
ebeğin vakum problemi yaşıyor olabileceği ihtimali yüksek görünüyor. Vakum, emzirme sırasında bebeğin memeyi doğru şekilde kavraması ve emmesi için gerekli olan bir tekniktir. Eğer bebek vakum yapmıyorsa, bu emzirme sorunlarına neden olabilir.
Bebeğinizi emzirirken dikkat ettiğiniz birkaç nokta şunlar olabilir:
Bebeğinizin ağzı ve dudakları memeye doğru şekilde kavrayıp kavraymadığı,
Bebeğinizin dili ve diş etleri memeye temas edip etmediği,
* Emzirme sırasında bebeğinizin çenesi ve kulaklarının aynı hizada olup olmadığı.
Ayrıca, emzirme sırasında meme ucunuzun ağrıması veya tahriş olması, sütünüzün akış hızı, bebeğinizin doğum ağırlığı ve genel sağlık durumu gibi faktörler de emzirme sorunlarına neden olabilir.
Doktorunuz veya emzirme danışmanınızla görüşerek bebeğinizin vakum problemi hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve emzirme tekniklerinizi değerlendirebilirsiniz.
Emzirme sırasında bebeğinizin ağız yapısı ve emme tekniği ile alakalı bir problem olabilir. Bu konuyu doktorunuz ile görüşebilirsiniz
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyumuyor 5 Aylık
2. Akış Problemi
3. 5 Ay Emzirirken Bırakıp Bırakıp Ağlıyor
Bebeğinizi emzirirken dikkat ettiğiniz birkaç nokta şunlar olabilir:
Bebeğinizin ağzı ve dudakları memeye doğru şekilde kavrayıp kavraymadığı,
Bebeğinizin dili ve diş etleri memeye temas edip etmediği,
* Emzirme sırasında bebeğinizin çenesi ve kulaklarının aynı hizada olup olmadığı.
Ayrıca, emzirme sırasında meme ucunuzun ağrıması veya tahriş olması, sütünüzün akış hızı, bebeğinizin doğum ağırlığı ve genel sağlık durumu gibi faktörler de emzirme sorunlarına neden olabilir.
Doktorunuz veya emzirme danışmanınızla görüşerek bebeğinizin vakum problemi hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve emzirme tekniklerinizi değerlendirebilirsiniz.
Emzirme sırasında bebeğinizin ağız yapısı ve emme tekniği ile alakalı bir problem olabilir. Bu konuyu doktorunuz ile görüşebilirsiniz
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyumuyor 5 Aylık
2. Akış Problemi
3. 5 Ay Emzirirken Bırakıp Bırakıp Ağlıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Esra
17 Nisan 2026 00:38
Bebeğiniz memeyi emzik gibi kullanıp aslında emmiuor olabilir mi emerken yutkunma oluyor mu
M
Müjge V.
17 Nisan 2026 00:50
Bebeğiniz memeyi emzik gibi kullanıp aslında emmiuor olabilir mi emerken yutkunma oluyor mu
E
Esra
17 Nisan 2026 00:56
Yutkunma sadece birkaç dakika oluyor dil bağı olabilir mi diye şüphelendim
M
Müjge V.
17 Nisan 2026 00:57
Emmiyor o zaman büyük ihtimalle memenizde de emerken farklı bir çekim hissederseniz yutkunma memede çekim hissi alınıyorsanız emmiyor emzik gibi kullanıyor refleks olarak dil bağı için bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederim
E
Esra
17 Nisan 2026 01:02
Yok yok asla çekim hissi almıyorum ve beş aydır sürekli ağlıyor sürekli memede
E
Esra
17 Nisan 2026 01:07
Ayrıca emmiyorsa bu sütünüzü de azaltır sütünüzün olduğuna emin misiniz ve bir memeyi tam sağım yapın sağımla süt artırma teknikleri var onları muhakkak inceleyin ve bebeğinize önce memeyi sunmayı ihmal etmeyin sonra sağılmış sütü kaşık biberonla verirsiniz ve bir memede 15 dk durması lazım aslında büyümüş çekebilse 5-10 boşaltır ama o kısmını tam bilemeyeceğim
M
Müjge V.
17 Nisan 2026 01:09
Bebeğiniz aç o zaman ağlamadı sürekli aranması ondan sütünüzü sağıp kaşık biberonla verin normal biberon kullanırsanız kolaylıkla çekerse memeyi bırakabilir
E
Esra
17 Nisan 2026 01:15
Ayrıca eğer ek gıda başlama şartlarını tamamladıysanız mama sandalyesine oturabilme , başını dik tutabilme ,siz yerken yiyeceklere ilgi göstermesi gibi yavaştan tadımlara başlayabilirsiniz açlığına ,karnını doyurmasında ,kilo alımında işe yarar büyük ihtimalle
Yükleniyor...