Bebeğim Şurekli Uyuyor Bir Türlü Uyandıramıyorum
181 görüntüleme
K
Kübra Y. Y.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 12:58
39 +2 de sezaryen ile doğum yaptım ve bebeğimi uyandırıp emziremiyorum uyanmıyor bir türlü ne yapmalıyım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 12:58
Bebeğinizi uyandıramıyorsanız ve emziremiyorsanız, öncelikle endişe etmeyin. Bu durum yenidoğan bebeklerde sıkça görülür.
Bebeğinizi uyandırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi soyun: Bebeğinizin fazla giyinmesi uykusunu etkileyebilir. Bebeğinizi soyarak vücut ısısını düzenleyebilirsiniz.
2. Hafifçe dokunun: Bebeğinizin omzuna, sırtına veya karnına hafifçe dokunarak uyandırabilirsiniz.
3. Ses yapın: Bebeğinizin yanına gidin ve hafifçe konuşun veya şarkı söyleyin. Bu, bebeğinizin dikkatini çekebilir.
4. Göz kapaklarını açın: Bebeğinizin göz kapaklarını hafifçe açarak uyandırabilirsiniz.
5. Emzirmek için pozisyon alın: Bebeğinizi emzirmek için pozisyon alın. Bebeğiniz emzik arayışındayken uyanabilir.
Eğer bebeğiniz hala uyanmıyorsa, aşağıdaki durumları kontrol edin:
Bebeğinizin ağzı açık mı? Bebeğinizin ağzı açıkken emzik arayışındadır.
Bebeğinizin sıcaklığı uygun mu? Bebeğinizin odası çok sıcak veya soğuk olabilir.
Bebeğinizin doğum ağırlığı ve şu anki kilosu hakkında bilgi vermemişsiniz. Eğer bebeğiniz 39+2 haftalıkken doğmuşsa, doğum kilosunu öğrenmek isterim.
Ayrıca, doğumdan bu yana ne kadar zaman geçtiğini ve bebeğinizin şu ana kadar nasıl beslendiğini (emzirme sıklığı, uyku düzeni vb.) öğrenmek isterim. Bu bilgilerle daha spesifik önerilerde bulunabilirim.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Bebeğim Geceleri Sürekli Uyanıyor, Ne Yapmalıyım?
3. Lütfen Görün!! 2 Aylık Bebek Gece Uykusu !!!
Bebeğinizi uyandırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi soyun: Bebeğinizin fazla giyinmesi uykusunu etkileyebilir. Bebeğinizi soyarak vücut ısısını düzenleyebilirsiniz.
2. Hafifçe dokunun: Bebeğinizin omzuna, sırtına veya karnına hafifçe dokunarak uyandırabilirsiniz.
3. Ses yapın: Bebeğinizin yanına gidin ve hafifçe konuşun veya şarkı söyleyin. Bu, bebeğinizin dikkatini çekebilir.
4. Göz kapaklarını açın: Bebeğinizin göz kapaklarını hafifçe açarak uyandırabilirsiniz.
5. Emzirmek için pozisyon alın: Bebeğinizi emzirmek için pozisyon alın. Bebeğiniz emzik arayışındayken uyanabilir.
Eğer bebeğiniz hala uyanmıyorsa, aşağıdaki durumları kontrol edin:
Bebeğinizin ağzı açık mı? Bebeğinizin ağzı açıkken emzik arayışındadır.
Bebeğinizin sıcaklığı uygun mu? Bebeğinizin odası çok sıcak veya soğuk olabilir.
Bebeğinizin doğum ağırlığı ve şu anki kilosu hakkında bilgi vermemişsiniz. Eğer bebeğiniz 39+2 haftalıkken doğmuşsa, doğum kilosunu öğrenmek isterim.
Ayrıca, doğumdan bu yana ne kadar zaman geçtiğini ve bebeğinizin şu ana kadar nasıl beslendiğini (emzirme sıklığı, uyku düzeni vb.) öğrenmek isterim. Bu bilgilerle daha spesifik önerilerde bulunabilirim.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Bebeğim Geceleri Sürekli Uyanıyor, Ne Yapmalıyım?
3. Lütfen Görün!! 2 Aylık Bebek Gece Uykusu !!!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
K
Kübra Y. Y.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 12:59
3200 doğdu
Normal meme ile emzirme
Normal meme ile emzirme
E
Ebru
26 Mayıs 2026 13:05
Kübra hanım yenidoğan döneminde uyandırmak çok zor oluyor gerçekten ama kilo alımı için beslemek gerekiyor 2-3 saatte bir. Bizim kız yavaş kilo aldığı için ben zorla uyandırmaya çalışıyordum biraz üstündekileri çıkarınca ya da ayağına yüzüne ıslak bir şey değince uyanıyordu hafif serinlik iyi geliyor

İlsu O. K.
26 Mayıs 2026 13:06
Merhaba; bebeğiniz sanırım yeni doğan döneminde şuan. İlk 1 ay uyandırma durumu biraz zor olabiliyor çok küçükler daha. Sıcak daha çok mayışmalarına sebep oluyor. Doktorumuz topuk kısmına hafif bası uygula demişti ben memeye alıp öyle yapmaya çalışıyordum çoğu zaman işe yaramıyordu uyuyordu ama yinede bazen işe yarıyordu. Uyandırana kadar işte biraz hareket ettirerek bi şekil kaldırıyordum. İlk zamanlar gerçekten zor oluyor ❤ ama endişelenmeyin.. Aile hekimine ya da doktorunuza danışabilirsiniz size yardımcı olurlar.
T
Tuğba B. ..
26 Mayıs 2026 13:38
Bezini açınca uyanıyor ven öyle yapıyordum sık sık beslemelisiniz sarılık olur bebek

Hatice E.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 15:01
Merhaba, hemşire bize soyun demişti, topuğuna parmakla vurur gibi baskı ve gıdı altını hafif sıkma hareketi ile uyanır demişti biz öyle yapmıştık.
Yükleniyor...