Bebeğim Sürekli Ikınıyor

222 görüntüleme
B

Büşra D.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 09:42
33+6da dogan bebegim var su an 38+3teyiz, sadece anne sutu aliyor, 2 saatte bir acikiyor genelde, gaz sorunumuz var damla kullaniyoruz. Beslenme sonrasi gazini cikariyorum, 15-20 dakika kucakta tutuyorum kalan varsa ciksin ya da hemen kusmasin diye. Sonrasi sadece ikinma.. surekli ikiniyor, kundak(yarim) yapinca sakinlesiyor ama kundak acildigi anda tekrar ikiniyor. Surekli ikiniyor kendini kipkirmizi yapiyor cok yorulduk. Prebiyotik damla kullaniyoruz, ben gaz yapan seyler yemiyorum. Masaj yagi aldik ama agrisi varken masaj yapinca daha cok krize giriyor daha cok agliyor. Emdikten sonra tekrar emmek istiyor ama emdikce agrisi daha da artiyor ne yapacagimi sasirdim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 09:42
Bebeğinizin sürekli ıkınması ve gaz sorunları yaşıyor olmanız sizi endişelendirebilir. Ancak birçok anne ve bebek bu tür sorunlarla karşılaşmakta ve bazı yöntemlerle rahatlama sağlamaktadır. İşte size yardımcı olabilecek bazı öneriler:

### 1. Gaz Çıkarma Teknikleri
- Beslenme Sonrası Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için onu dik tutarak omuzunuza yaslayın veya kucağınızda dik pozisyonda oturtun. Gaz çıkarma işlemini 15-20 dakika boyunca yapın.
- Bisiklet Hareketi: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirin.
- Karnına Masaj: Masaj yağıyla bebeğinizin karnına hafifçe masaj yapın. Ancak ağrısı varken masaj yapmak bebeği daha da rahatsız edebilir.

### 2. Beslenme İpuçları
- Anne Sütü: Sadece anne sütü alması çok iyi, çünkü anne sütü sindirimi kolaylaştırır.
- Gaz Yapıcı Yiyeceklerden Kaçının: Siz gaz yapan yiyeceklerden kaçınarak bebeğinizin gaz sorunlarını azaltabilirsiniz.

### 3. Ortam ve Konfor
- Sakin ve Rahat Ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamın sakin ve rahat olduğundan emin olun.
- Kundaklama: Yarım kundaklama bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

### 4. Gaz Damlaları ve Probiyotikler
- Gaz Damlaları: Kullanmakta olduğunuz gaz damlalarını doktorunuzun önerdiği şekilde devam edin.
- Probiyotik: Probiyotik damla kullanımı bağırsak sağlığını destekler.

### 5. Diğer Öneriler
- Sıcak Banyo: Bebeğinizin ılık bir banyo yaptırılması rahatlamasına yardımcı olabilir.
- Doktor İle Konsültasyon: Bebeğinizin sürekli ıkınması ve ağlaması sizi gerçekten zorluyorsa, doktorunuzla tekrar konuşun. Belki başka yöntemler veya kontroller gerekebilir.

Bebeğinizin gaz sorunları ve sürekli ıkınması bir süreçtir ve genellikle birkaç ayda kendiliğinden azalır. Sabırlı olun ve bebeğinizle rahatlamaya çalışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yenidoğan Ikınması Çözümü :(
2. Sürekli Ikınma Uyurken Bile
3. Uykuda Ikınma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Miray N.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 11:57
benim bebeğim de 34. Haftada doğdu tüm yazdıklarınızın aynısını bizde yaşıyoruz. Kitapta internette yazan her şeyi denedim ama sonuç hep aynı. Ayaklar karnına çekiliyor kendini kıpkırmızı yapıyor hep bir ıkınma halinde ve hep bir huzursuz uykusu var. Ancak şunu diyebilirim doğumdan 4-5 hafta geçtikten sonra biraz azalmaya başladı tamamen geçti asla demiyorum sadece artık sürekli değil en azından biraz aralarda kısa da olsa derin uyku yapabilecek kadar uyuyor. Bence bağırsak florası oluşana kadar ki bizim gibi erken doğan bebeklerde dördüncü ay civarında bu gaz olayı bitecek gibi duruyor tek yapmamız gereken sabretmek.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

26 Mayıs 2026 03:10
Merhaba; öncelikle mutlaka doktorunuza danışın.

30 haftalık doğdu oğlum biz yoğun bakım süreci atlattık orada da ciddi bağırsak sorunu yaşadık. Taburcu olduktan sonrada yaklaşık takvim yaşı 4 ay olana kadarda gaz sorunumuzu çözemedik. Yoğumbakımda kantaronla ayak tabalarına ve göbek çevresine masaj öğrettiler onu hep uyguladık yine azıcık zeytinyağ ile hep masaj yaptık. Hastanede süt içine zeytinyağ koyarlardı az bir şey ama ben kesinlikle işe yaradığını düşünmüyorum. Yine ilk 5 ay probiyotik kullandık düzenli kullanım önemli azda olsa iyi geliyor doktor aksini diyene kadar bırakmayın. 1-2 ay kadar gaz damlasıda kullandık doktor önerisi ile ama içerikler iyi değil ve pekte işe yaramıyor bıraktık. Zamanında doğan bebeklerde oluyor ama prematürelerin sindirim sistemi bağırsaklar gelişmeye devam ettiği için biraz zorluyor sanırım. Benim tavsiyem düzenli olarak özellikle gece uykusundan önce belden aşağı ılık su uygulamak üşenmezseniz yine çok gazlandığı zamanlarda da yapabilirsiniz. Biz ılık duş ve masajla atlatmaya çalıştık şükür geçti. Sonra katı gıda tadım süreci başında yine oluyor ama çorba türevine geçince rahatlamıştı. Yine işin en kritik noktası aslında gazı aşağı indirmeden çıkarmak her beslenme sonrası mutlaka dik ya da eğimli tutun direk yatırmayın. Sırt sıvazlamaya geçin. Kucağınıza her aldığınızdada gazı olsun olmasın ayak tabanına hafif masaj yapın. Valla gaz olayı çok zor ama geçiyor. Bebeğiniz daha hala doğum haftasında değil sizi biraz yoracak annesi ❤☺
B

Buşra S. A.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 07:18
Büşra hanım merhaba, bebeğinizde infant diskezisi var gibi görünüyor. Karın kasları olmadığı için dışkısını itmesi zor oluyor bu nedenle çok ıkınıyor ve kızarıyor. Bir hastalık değil, biraz büyüyüp karın kasları oluşunca geçecek. Sanırım 4-5 ay gibi daha rahatlıyorlar
B

Büşra D.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 08:29
Yanit veren herkese tesekkur ederim, buraya soruyu sorduktan sonra kriz esliginde kendi doktorumuzdan baska bir doktora gittik. Cok memnun kaldik, doktorunuzu degistirmekten korkmayin demek isterim. 3 gundur daha rahatiz, soruyu okuyanlara yardimci olmak adina neler yaptigimizi paylasmak istedim.

Doktorumuz bebegimizin karni gercekten cok gergin oldugu icin lagman yapti, uzun sure gaz cikisi oldu sonrasinda cok rahatladik.

Gaz damlasina ragmen bu kadar gaz olmasinin normal olmadigini ve laktoz intoleransi oldugunu soylediler, babasinda da oldugu icin olma ihtimali yuksekmis zaten, bunun icin de bir damla verdiler, her emzirme oncesi veriyoruz cok farkini gorduk.

Gaz damlasina devam, damla sayisini arttirdilar.

Son olarak ben bebegim agladikca emziriyordum ve dakika tutmuyordum, bunun her seferinde bagirsaklarini zorladigini ve boyle yapmamam gerektigini soylediler, 2-3 saatte bir 10ar dakika iki meme veriyorum artik ve arada gaz cikarip devam ediyoruz. Kucuk oldugu icin hemen uyuyakaliyor ama burnunu topugunu hafifce sikarak uyandirip emmeye devam etmesini sagliyorum. İkinci memede 10dkyi tamamliyamiyoruz ama 6-7dkyi bulunca cok zorlamiyorum.

Bunlar bize cok yardimci oldu, umarim tekrar kotulesmeyiz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir