Yenidoğan Ikınması Çözümü :(

143 görüntüleme
S

Sena M.

26 Eylül 2025 16:17
41 günlük bebeğim vargün içinde ıkınıyor kaka yapsada gaz çıkarsa da kıpkırmızı olana kadar ıkınıyor gece belli bir saatten sonra sürekli ıkınıyor ve uyuyamıyor yaşayan var mı çözüm öneriniz varmı ??
Gaz damlası kullanmıyorum sadece probiyotik kullanıyoruzzz
M

Meltem D.

26 Eylül 2025 18:18
Benim bebeğim hep öyleydi hatta göbek fıtığı olmuştu çok zor günler geçirdim sonradan anladım neden bu kadar gazlıve kolik olduğunu.Sütüm tazyikliydi sizin de öyle mi?
D

Damla B.

26 Eylül 2025 18:43
Pronight diye bir damla kullandım ben 3 aylık olunca kendiliğinden geçti
S

Sena M.

26 Eylül 2025 19:09
Çok sütüm de yok aslındabir göğsüm çok dolunca tazyikli oluyor onu da sağıp veriyorum genelde. Doktor gaz damlası vermiyor ısrarla. Sürekli ağlayan bir bebek değil aslında sadece genelde çok ıkınıyor. Bende fıtık olmasından endişe ediyorum 😢
Ç

Çağla I. E.

26 Eylül 2025 21:10
Merhaba, aynı sorunu bizde yaşadık ben ılık duş aldırıyodum ve arkasından gaz masajı özellikle gece rahat uyuması için ayak altına masaj çok iyi geliyor rahatlatıyordu, gaz içinde relactaz damla kullandık 1 ay, tamamen kesmese de ıkınmaları azalmıştı biraz işe yaradı. şuan 3 aylık olduk çok şükür o sancılarımız ıkınmalarımız geçti. Bu durum sizde de geçecek endişelenmeyin bebek aydan ay a büyüdükçe hareketleri arttıkça kendi kendine gaz çıkarmaya başlayacak
S

Sena M.

27 Eylül 2025 06:42
Çok teşekkür ederim doktorum ısrarla damla vermeyi reddediyor uykusuz kalmamız gerekiyormuş 🤦‍♀️ sabah karşı ıkınmaları artıyor haliyle bebişte uylusuz kalıyor 🤦‍♀️ en kısa sürede geçer umarım 🥹
M

Meltem D.

27 Eylül 2025 10:04
Biz de hiç gaz damlası kullanmadık.Şuanki aklım olsa süt tazyikimi keserdim bence bizimki ondandı ve bebeğim aşırı kötüydü hiç uyumaz sürekli ıkınır sesler çıkarır ağlardı fıtıktan dolayıgaz masajınıyapmak da çok zordu çünkü tam orada çok büyük penis gibi bir çıkıntı oluyor.Yine de gaz masajıyapardım bi şekilde. 3. Aya doğru sütüm olgunlaşınca yani tazyik gidince gaz da azaldı ama bu sefer kolik olmuştu hep aynı saatte ağlıyordu o da 6.5 ayda tamamen kesilmişti.Umarım bir çözüm bulursunuz ama bulamazsanız da bu günler 6. Aydan sonra tamamen bitiyor üzülmeyin ben hiç bitmeyecek sanmıştım bitiyor ve güzel günler geliyor.Bu arada sadece probiyotik kullandırmışlardı bize o dönem biyogaia mı ne öyle bişey
Ş

Şeyma E.

29 Eylül 2025 02:57
Kuzum bebekler kaslarını nasıl gevşetip nasıl kaka yapacaklarımı bilmiyorlar ve bu yüzden hunharca ıkınıyorlar hem anüsü sıkıp hem ıkınıp kakayı gazı çıkarmaya çalışıyorlar demişti doktorum bana kendiliğinden geçecek demişti gerçektende öyle oldu. Ikınmaya başladığında kucağıma alıp sırtını göğsüme yaslayıp bacaklarını iki yandan sanki alaturka tuvalete oturtur gibi karnına doğru kbüküp o şekilde yürürdüm evin içinde rahatlardı
S

Sena M.

29 Eylül 2025 03:06
Bizde geceleri çoğunlukla oluyor inşallah en kısa sürede geçer biraz sabretmen gereksanırım 🤦‍♀️🥹

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir