Bebeğim 9.5 Aylık Ciddi Uyku Sorunumuz Var

148 görüntüleme
G

Gamzeşenay

21 Nisan 2026 00:44
Bebeği zor uyutup yarım saat bir saat sonra uyanan ve saatlerce uykuya döndüremeyen var mı atak haftası demeyin çünkü 2 aydır bu şekildeyiz diş 6. ayında çıktı 2 tane daha yok görünürde de bisey yok gerçekten çok yoruldum demir eksikliği varmış bu sebep olabilir mi takviye alıyoruz ama 🙏
K

Kübra B.

21 Nisan 2026 00:53
Demir eksikliği de sebep oluyormuş bir doktorun kongreden paylaşımını görmüştüm ama tabii değerine göre değerlendiriyorlardır
G

Gamzeşenay

21 Nisan 2026 00:56
Kübra B
Demir eksikliği de sebep oluyormuş bir doktorun kongreden paylaşımını görmüştüm ama tabii değerine göre değerlendiriyorlardır
Teşekkür ederim sadece buna bağlıyorum bir doktorun paylaşımında bende görmüştüm ama kendi doktorumuz o kadar etkilemeyeceğini söylüyor uyku eğitimi de verdim kendi uyusa da kalkıyor direniyor uyumuyor. Gece beslenmesini kestim oda işe yaramadı aç dediler mama verdim oda işe yaramadı bir umut buraya yazayım dedim 🙏
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 01:00
Bebeğinizin uyku sorunları gerçekten zorlayıcı görünüyor. İki aydır süren uyku sorunları ve demir eksikliği, bebeğinizin yorgunluğuna ve huysuzluğuna katkıda bulunabilir.

Demir Eksikliği ve Uyku Sorunları

Demir eksikliği, bebeklerde uyku sorunlarına neden olabilir. Demir, beyin gelişimi ve işlevi için önemlidir. Demir eksikliği, bebeklerde uyku düzeninde bozulmalara, yorgunluğa ve huysuzluğa neden olabilir.

Uyku Sorunlarına Karşı Deneyebileceğiniz Şeyler

1. Tutarlı Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğinizin her gün aynı saatlerde uyumasını sağlayın. Uyku öncesi rutinler, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırır.
2. Uyku Çevresini Optimize Edin: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Bebeğinizin rahat etmesi için uygun bir uyku tulumu veya örtü kullanın.
3. Gündüz Uykularından Faydalayın: Gündüz uykuları, bebeğinizin gece uykusunu düzenleyebilir. Bebeğinizin gündüz uykularını düzenli hale getirin.
4. Demir Takviyesini Devam Ettirin: Demir takviyesi, bebeğinizin demir eksikliğini gidermeye yardımcı olabilir. Ancak, doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede takviye verin.
5. Bebeğinizle Oyun Oynayın: Gündüzleri bebeğinizle oyun oynamak, onun fiziksel ve zihinsel gelişimini destekler. Bu da gece uykusunu düzenleyebilir.

Diş Çıkarma ve Uyku Sorunları

Diş çıkarma, bebeklerde uyku sorunlarına neden olabilir. Ancak, diş çıkarma genellikle birkaç gün sürer ve sonra geçer.

Profesyonel Yardım Alın

Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla veya bir uyku uzmanıyla konuşun. Bebeğinizin uyku sorunlarının altında yatan nedeni belirleyerek, uygun çözümler bulabilirsiniz.

Umarım, bebeğinizin uyku sorunları kısa sürede düzelir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi
2. 9 Aylık Uyku Gerilemesi Hatsafhada
3. 9 Aylık Uyku Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir