Uyku Gerilemesi

204 görüntüleme
D

Deniz A.

10 Temmuz 2025 23:08
Bebeğim 6 ay 18 günlük. 6. ayına kadar çok sakin gayet düzenli uyku rutinleri olan ve ağlamak ne bilmeyen bir bebeğim vardı. Fakat 6.aya girdiğimiz günden beri sanki bambaşka bir bebek tanıyorum. Gündüzleri 2 uyku en az 2şer saat uyudurdu. Akşam 9 gibi gece uykusuna yatar sabaha kadar bir beslenme hariç hiç uyanmazdı. Şimdi güncel olarak ise gündüzleri 1 uyku (o da 1 saat uyursa şükrediyorum) akşam olduğunda ise zaten gündüz doğru düzgün uyumuyor diye yine 9 gibi gece uykusuna yatırmaya çalışıyorum fakat nafile. Şuan bu yazıyı gece 02.00 da yazıyorum. Ve kendisi hâlâ ayakta. Yani nasıl oldu ne oldu da böyle bir bebek oldu anlamadım. Hiçbir sağlık problemi yok her şeyi gayet yerinde. Gözüken bir diş de yok henüz çıkarmadı. Yani gecenin geç saatlerine kadar uykuya inatla direniyor. Sallıyorum tam uyudu diyorum yatırıyorum 10 dakika sonra hıçkıra hıçkıra ağlayarak kalkıyor. Benim de bütün düzenim gitti. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum 😔
A

Ayşenur G. ..

11 Temmuz 2025 00:58
6. Ay ataginda olabilir.

7 buçuk aylık bir haftayı geçti böyleyiz. Dişlerine sürekli baktığım için dış değildir diyordum. Bugun bastırınca parmağıma takıldı dış cikariyor. Belki siz de yanılıyor olabilirsiniz
G

Gülce Ç.

24 Temmuz 2025 10:03
Merhabalar,şu an tam olarak aynı durumdayız bizde. 6.ayına kadar geceleri kesintisiz uyuyan bebeğim şu an da sürekli uyanıyor dişi patladı umarım diştendir ve geçici bir süreçtir,ne yapacağımızı şaşırdık
S

Selin K.

25 Temmuz 2025 21:25
Merhaba . Şuan benim de bebeğim aynı durumda. Sizin bebeğiniz düzeldi mi acaba çok yoruldum
D

Deniz A.

25 Temmuz 2025 21:27
Maalesef düzelmedi 7 aylık olduk hala aynı ve sürekli kontrol ediyorum elimle falan ama çıkan bir diş yok neden böyle anlamıyorum 🥺
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 05:51
Bebeğinizin 6 aydan itibaren uyku düzenindeki bu dramatik değişiklikler ve yorgunluğunuz anlaşılırdır; sanki bambaşka bir bebekle karşı karşıyaymışsınız gibi hissetmeniz çok doğal. Bu dönem, "8. ay büyüme atağı" veya "uyku gerilemesi" olarak bilinen önemli bir gelişimsel evreye denk gelebilir. Bebekler bu aylarda artan motor beceriler (oturma, emekleme) ve bilişsel gelişimleri (nesne sürekliliği, ayrılık kaygısı) nedeniyle uykuya dalmakta zorlanabilir veya sık uyanabilirler. Geceleri geç saatlere kadar ayakta kalması, gündüz uyku eksikliğini telafi etmeye çalıştığına işaret edebilir. Diş çıkarma da uykuya direncini artırabilir. Bu süreçte tutarlı bir uyku rutini oluşturmak, gündüz uykularına özen göstermek ve bebeğinizin kendi kendine sakinleşme becerilerini desteklemek önemlidir. Unutmayın, bu zorlayıcı dönemler genellikle geçicidir.
K

Kevser K.

12 Ağustos 2025 11:37
Bebeğim 9,5 aylık yaklaşık 20 gündür uyku problemi yaşıyoruz ne yaptıysam olmuyor bu durum geçicimidir uyku rutinimiz vardı ta ki 9 aylık olana kadar düzen bozuldu ve geceleri hiç uyumuyor ne yapmalıyım yatırıyorum 10 dk sonra geri kalkıyor diş vs yok görünürde gayet sağlıklı sadece 1,5 saatlik uykuyla duruyorum gün içerisinde çok yoruldum herhangi bir desteğimiz yok ailem yanımda yok lütfen çok çaresizim bir çözümü varmıdır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir