Balgam

40 görüntüleme
T

Tuğçe Y.

6 Nisan 2026 06:46
Arkadaşlar bebeğim 1 aylıkken RSV geçirdi şuan 2.5 aylık uyurken sanki icine nefes alarak bogulur gibi oluyor hemen vurunca düzeliyor, aşırı balgamı var Osman hocanın balgam videosunu da uyguluyorum ama bazen çok dolu oluyor beslenirken uyurken genzine kaçıyor özellikle de gaz çıkarırken , korkudan uyuyamaz oldum hep basını bekliyorum başına böyle bir şey gelen oldu mu çok korkuyorum ya
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 06:55
Balgamlı Öksürük ve Nefes Darlığı

Bebeğinizin balgamlı öksürüğü ve nefes darlığı sorunları sizi endişelendiriyor. Bu tür sorunlar özellikle küçük bebeklerde ciddi olabilir. Aşağıdaki öneriler ve bilgiler size yardımcı olabilir.

### Öneriler

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu bir doktora göstermek en iyisi olacaktır. Doktor, bebeğinizin nefes durumunu ve balgamı değerlendirebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.
2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek balgamın azalmasına yardımcı olabilir. Izotonik serum ve aspiratör kullanarak burun temizliği yapabilirsiniz.
3. Buhar Tedavisi: Bebeğinizin odasında nemlendirici kullanmak veya buhar banyosu yaptırmak balgamın yumuşamasına ve atılmasına yardımcı olabilir.
4. Göğüs Masajı: Bebeğinizin göğsüne ve sırtına hafifçe masaj yapmak balgamın hareketini kolaylaştırabilir.
5. Beslenme Sırasında Dik Durum: Bebeğinizi beslerken dik tutmak, gaz çıkarma sırasında balgamın genze kaçmasını önleyebilir.

### Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Bebeğinizin nefes alışverişini ve uyku durumunu yakından takip edin.
- Balgamlı öksürük ve nefes darlığı devam ederse veya kötüleşirse hemen doktora başvurun.
- Bebeğinizin ateşi veya huzursuzluğu artarsa doktorunuzu arayın.

### Sonuç

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişelenmeniz doğal. Uyguladığınız yöntemlerin yanı sıra bir doktordan profesyonel destek almak, bebeğinizin durumunu doğru değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak için önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Bebek Balgamlı Öksürük
2. İspa Geçmedi mi Acaba
3. Balgam Burun Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir