Ateş,boğaz Kızarıklığı

140 görüntüleme
A

Ayşegül T. ..

Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:33
Kızım 25 aylık 2 gündür ateşi var ateş düşürücü ile düşüyor etkisi geçince tekrar ateşi çıkıyor boğazlarında kızarıklık var. Antibiyotik kullanmadan ne yapabiliriz öneriniz var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:35
Boğaz Kızarıklığı ve Ateş İçin Öneriler

Kızınızın 2 gündür ateşi var ve boğazında kızarıklık gözlemleniyor. Antibiyotik kullanmadan önce bazı önlemler alabilirsiniz.

Sıvı alımını artırın: Çocuğunuzun bol sıvı almasını sağlayarak boğazının nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak içecekler veya ılık su içirebilirsiniz.
Ilık duş: Ilık duş almak ateşi düşürmeye yardımcı olabilir.
Ateş düşürücü: Doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü kullanabilirsiniz.
Boğaz pastilleri: Boğaz pastilleri boğaz tahrişini azaltabilir.
Havadar alanlar: Çocuğunuzun bulunduğu ortamı havadar tutun.

Ne Zaman Doktora Başvurmalı?
Ateş 3 gün sürerse veya 39,5 dereceye çıkarsa
Boğaz kızarıklığı artarsa veya yutmada zorluk yaşanırsa
Çocuğunuzun genel durumunda kötüleşme olursa

Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktora başvurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Boğaz Kızarıklığı
2. Ateş
3. 2 Gün Süren Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Mine e. ..

26 Mayıs 2026 12:41
Aynı şikayet bizde de oldu bir hafta önce doktor antibiyotiksiz geçmez dedi 5 gün kullandım ama aşırı ağlamaya başladı oğlum sonra baktım boğazında aft oluşmuş hemen farklı bir doktora sıra aldım antibiyotiği direkt bıraktırdı ve boğaz spreyi yazdı doğal içerikli ve karadut özü ile ağız içini temizle dedi yutabailir sorun yok bir gecede rahatladı yemek yemeğe başladı bizde boşuma antibiyotik kullandığımızla kaldık
Z

Zeynep Ç.

29 Mayıs 2026 07:38
Dogal içerikli bogaz spreyinin adı neydi ogrenebiirmiyim
A

Ayşegül T. ..

Premium Üye
30 Mayıs 2026 09:30
Mine e
Aynı şikayet bizde de oldu bir hafta önce doktor antibiyotiksiz geçmez dedi 5 gün kullandım ama aşırı ağlamaya başladı oğlum sonra baktım boğazında aft oluşmuş hemen farklı bir doktora sıra aldım antibiyotiği direkt bıraktırdı ve boğaz spreyi yazdı doğal içerikli ve karadut özü ile ağız içini temizle dedi yutabailir sorun yok bir gecede rahatladı yemek yemeğe başladı bizde boşuma antibiyotik kullandığımızla kaldık
Kaç gündür bişey yemiyor doktor antibiyotik yazdı bide jel verdi onuda zor sürüyorum iki gündür kullanıyoruz ama hala bişey yiyemiyor ateşi de çıkıyor doğal içerikli sprey sizde ise yaradı mı
A

Ayşegül T. ..

Premium Üye
30 Mayıs 2026 09:33
Mine e
Kızımın da ağzında aft olmuş dilinde bişeyler çıktı
M

Mine e. ..

30 Mayıs 2026 13:10
CANDI - pak oral sprey içeriğinde karadut özü , kekik ,propilis var eczaneden temiz ettim ve içimize çok yaradı günde 3 kere 2 fıs ağız içine sıktık yara olan yere
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir