Boğaz Kızarıklığı

55 görüntüleme
G

Gamze N. D.

8 Şubat 2026 11:16
Bir gün boyunca hiç ateşi düşmedi doktora götürdüm Calp ol vermekten başka bir şey yapamayacağımızı söyledi. Sonra ateş 39,5 olunca tekrar götürdüm. boğazı biraz kızarık dedi. Ama öksürüğü hırıltı burun akıntısı hiçbir şey yok buna rağmen antibiyotik verdi. Ben de antibiyotik kullanmak istemiyorum. Boğazdaki kızarıklığın yani üst solunum yolu enfeksiyonu ise eğer ciğere inmemesi için sizce ne yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Şubat 2026 11:21
Merhaba,

Boğaz kızarıklığı ve üst solunum yolu enfeksiyonu durumunda, ciğerlerinizi korumak ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için bazı önlemler alabilirsiniz.

1. Sıvı alımını artırın: Bol sıvı tüketmek, boğazın nemli kalmasını sağlar ve enfeksiyonun yayılmasını önler.
2. Burnu temizleyin: Burnu düzenli olarak temizlemek, enfeksiyonun ciğere inmesini önler. Serum ile burnu temizleyebilirsiniz.
3. Nebülizatör kullanın: Nebülizatör, havayı nemlendirerek boğazın ve ciğerlerin rahatlamasını sağlar.
4. Ateş takibi yapın: Ateşi düzenli olarak takip etmek, enfeksiyonun şiddetini ve ciğerlerinizi etkileyip etkilemediğini gösterir.
5. Doktorunuzun önerilerini takip edin: Doktorunuzun verdiği ilaçları ve önerileri takip etmek, enfeksiyonun tedavi edilmesine yardımcı olur.

Antibiyotik kullanmak istemiyorsanız, doktorunuzla konuşarak alternatif tedavi seçeneklerini tartışabilirsiniz. Ancak, enfeksiyonun ciğere inmesi ciddi bir durum olabilir, bu nedenle doktorunuzun önerilerini dikkate almanız önemlidir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Gündür Düşmeyen Ateş
2. Soğuk Algınlığı
3. Düşmeyen Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze N. D.

9 Şubat 2026 20:05
Ateş 2 gündür hiç yok. Sadece geniz akıntısı var.
Ö

Özlem Y. ..

9 Şubat 2026 23:00
Gamze hanım bende aynı şekilde doktordan geldim ateşimiz 37.8 lerde bana iburamim ve damla verdi. Bizde kulakta ta kızarıklık var

Ateşi 38 üstüne çıkmazsa antibiyotik kullanmayabilirsin dedi. Ateş devam ederse antibiyotik başlamamı önerdi doktor
G

Gamze N. D.

9 Şubat 2026 23:26

Özlem Yumrukaya

Gamze hanım bende aynı şekilde doktordan geldim ateşimiz 37.8 lerde bana iburamim ve damla verdi. Bizde kulakta ta kızarıklık var

Ateşi 38 üstüne çıkmazsa antibiyotik kullanmayabilirsin dedi. Ateş devam ederse antibiyotik başlamamı önerdi doktor

bebeğiniz kaç aylık
Ö

Özlem Y. ..

10 Şubat 2026 15:12
2 yaşında

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir