Aşı

78 görüntüleme
G

Gamze Ö. A.

27 Mart 2026 16:44
İkinci Ay aşıları olduk doktor fitil önerdi fitil mi carpol mu kullanayım eczacıda carpol etki etmezse fitil dedi
B

Burcu000

27 Mart 2026 16:52
Ben fitil almıştım doktorumuz mideleri hassas olduğu için fitil önermişti
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Mart 2026 17:07
İkinci Ay Aşıları Sonrası Ateş ve Ağlama

Bebeğinizin 2. ay aşıları sonrasında hafif ateş ve ağlama olması normaldir. Aşılar, bebeğin bağışıklık sistemini uyarır ve bazen hafif yan etkiler gösterebilir.

Ateş ve Ağlama İçin İlaç Kullanımı

Doktorunuz, aşı sonrasında ateş ve ağrı için fitil veya Calpol (parasetamol içeren şurup) önerdi. Eczacıya göre, Calpol etki etmezse fitil kullanabilirsiniz.

Calpol ve Fitil Kullanımı

Calpol, parasetamol içeren bir şuruptur ve ateş düşürücü olarak kullanılır.
Fitil, rectal yolla uygulanan bir ilaçtır ve ateşi hızlı bir şekilde düşürebilir.

Kullanım Önerileri

1. Ateş Takibi: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin. Ateş 38°C veya üzerindeyse, ilaç kullanımı gerekebilir.
2. İlaç Kullanımı: Doktorunuzun önerdiği doza göre Calpol veya fitil kullanabilirsiniz. Ancak, her iki ilaç aynı anda kullanılmamalıdır.
3. Yan Etkiler: İlaç kullanımının yan etkileri olabilir. Bebeğinizin tepkilerini izleyin ve herhangi bir olumsuz durumda doktorunuzla iletişime geçin.

Sonuç

Bebeğinizin aşı sonrasında hafif ateş ve ağlama olması normaldir. Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanarak bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak, her zaman doktorunuzun önerilerine uymayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Karma+rota
2. Fitil
3. Aşı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülşah S.

27 Mart 2026 17:28
Ben calpol vermiştim fitil atmadım hiç
Kübra G. E.

Kübra G. E.

27 Mart 2026 17:42

Burcu000

Ben fitil almıştım doktorumuz mideleri hassas olduğu için fitil önermişti

Merhaba, bebeğim ikinci ay aşılarını pazartesi günü oldu ve Salı ve çarşamba günü çok kustu. Calpol vermiştim. Bu sebepten mi oluyormuş acaba ?
G

Gamze Ö. A.

27 Mart 2026 18:07
Bizim doktorumuzda 3 aydan önce önermiyorum şurubu daha küçük fitil daha çabuk etki eder hemde dedi
S

Seda ..

27 Mart 2026 18:18
Merhaba dün [2.ay](2.ay) aşılarımızı ve rotayı olduk.Öğleden sonrasında ve gece ateş olduğu için çay kaşığı kadar parasetamol şurup verdim.Alerjik bir bebek diyette hiç kaçamak yapmadım.Sabah üzerini değiştirirken vücudunda hiçbişey yoktu ama öğleden sonra vücudu komple kızarıklı ve döküntü olmuş. Sebep ne olabilir ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir