Karma+rota
181 görüntüleme
M
Merve N. K.
16 Temmuz 2025 23:53
Bebeğim 8 haftalık bugün karma ve rota aşılarını olduk hafif ateş var ne zaman geçer? Ne zaman endişelenmeliyim

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
17 Temmuz 2025 00:01
Rota aşısı agizdan verilir ilk birkaç kakası ishal ve yeşil renk olabilir. Temizliğini yaparken size de bulasmamasi adına hijyene özellikle dikkat edin. Aşılar ilk 24 saat en fazla da 72 saate kadar ateş yapar dirençli bir ateş olmaz. Her çocuğun özeli farklıdir fakat zorlayıcı ve uzun süreli bir ateşi olacagini sanmıyorum. Bebeğinizin kilosuna göre doktorun söylediği saat aralığında calpol verebilirsiniz. Kısa sürede ateşi düşecektir 💙
M
Merve N. K.
17 Temmuz 2025 00:16
Calpolün herhangi bir aşının etkisini azaltma durumu söz konusu mu

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
17 Temmuz 2025 00:19
Bizim hemsiremiz aşı olmadan önce calpol ver rahat etsin bile demişti... Ben ateş yaparsa kullanma taraftariydim hep. Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı aşıların hiç biri oğlumda ateş yapmadi. Sadece menenjit aşısı 38.5 ateş yapınca 6 saat arayla iki kez vermiştim. Doktorların böyle bir söylemi hiç olmadı 🙏
M
Merve N. K.
17 Temmuz 2025 00:20
Tamamdır teşekkür ederim 🙏🏻

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
17 Temmuz 2025 00:21
Aşı ateşi çabuk düşer tedirgin olmayın. Geçmiş olsun 🙏
P
Pelin B. ..
17 Temmuz 2025 00:29
Kırmızı minik noktalar çıktı oğlumda bazen bunlar birleşip kocaman noktalar oluyor bazen azaliyorlar ne olabilir sizce ateş yok arada aciyor

Aybüke Y. ..
17 Temmuz 2025 02:15
#6 alerji olabilir mi? Sağlık ocağında ki hemşirenize bir gösterin bence

Ayşegül A.
17 Temmuz 2025 09:22
Biz de ilk 2. Ay aşımızı olduk az önce.eve gidince bize 1 çay kaşığı calpol verin ağrısı olur çnkü dedi.4 saatte bir verebilirsiniz dedi.verdim takip ediyorum bakalım inşallah olmaz.

Ayşegül A.
17 Temmuz 2025 09:23
Her çocuğun durumu farklıdır ve her doktor da farklı şeyler söyler çocuğa özel.sizin aşıyı yapan ebe yada doktor ne söylediyse onunla görüşmeniz daha uygun olacaktır.geçmiş olsun

Ayça K. A.
Hemşire
19 Temmuz 2025 12:56
Aşı yaptırmadan bebeklerinize lütfen ateş düşürücü vermeyin, sık takip yapın ateş yükselmeye başladıysa 37.9 veya 38 lere gelirken veril calpolü , belki bebeğinizde ateş yapmayacak ama siz önden verdiniz calpolü gerek var mı ?
Ateş aşı sonrası 3 gün devam eder huzursuzluk ve halsizlik ateş yükseldiyse Calpol muhakkak verin aşınım etkisini falan azaltmaz merak etmeyin
Ateş aşı sonrası 3 gün devam eder huzursuzluk ve halsizlik ateş yükseldiyse Calpol muhakkak verin aşınım etkisini falan azaltmaz merak etmeyin
M
Merve N. K.
19 Temmuz 2025 17:51
Teşekkür ederim 🙏🏻

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
19 Temmuz 2025 19:49
Bizde de hafif ateş olmuştu ancak ertesi güne geçmişti endişe etmeyim takipte kalın. Ateş olmadan da genelde ilaç verilmesini doktorlar önermiyor. Biz hem rota aşısında hem menenjit aşılarında hep hafif ateş ve huzursuzlukla atlattık umarım sizinki de öyle olur. Genelde 1 gün sonra hafifliyor veya geçiyor
M
Merve N. K.
19 Temmuz 2025 20:51
Çok teşekkür ederim ateş düşürücü vermemek için bende direndim yarım ölçü calpol verdik 37.5 geçince başka bir şey kullanmadan atlattık