Antibiyotik Kullanımı

22 görüntüleme
A

Ayşe N. Ş.

16 Nisan 2026 23:20
Akşam antibiyotik vermem gerekiyordu unutmuşuz şuan uyuyor gece uyanınca versem olur mu ?

(CRP değeri 300 de hastanede yattı,değer 67 olunca taburcu edildi taburcunun 2. Günündeyiz. )
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 23:22
12 saat arayla düzenli verin ki iyleşme süreci tamamlansın yoksa antibiyotik etkisini göstermez
A

Ayşe N. Ş.

16 Nisan 2026 23:23
Akşam 8.30 da vermem gerekiyordu dışarda olunca veremedim evdeydi ilaç sabahı mı beklemeliyim artık ..
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 23:40
Antibiyotik Kullanımı ve Zamanlaması

Antibiyotik tedavisi, özellikle ciddi enfeksiyonlar için reçete edilen önemli bir ilaçtır. CRP (C-Reaktif Protein) değeriniz 300 olduğunda hastaneye yatmanız ve değer 67'ye düştüğünde taburcu olmanız, enfeksiyonun ciddi olduğu ve tedavi gerektirdiği şeklinde yorumlanabilir.

Sorunuzun Cevabı

Şuan uyuyor ve gece uyanınca antibiyotik versem olur mu sorusuna gelelim. İdeal olarak, antibiyotikler düzenli olarak, aynı saatlerde alınmalıdır. Ancak unutulduğunda, hatırlanır hatırlanmaz alınması genellikle önerilir.

Öneri:
1. Gece uyanınca antibiyotiği verebilirsiniz.
2. Sabah uyandığınızda ise normal saatine göre vermeye devam edin.

Önemli Notlar

Antibiyotik tedavisi bitmeden bırakılmamalıdır. Tedavi süresi boyunca doktorunuzun önerdiği şekilde devam edin.
* Antibiyotik alırken bol su içmek ve dengeli beslenmek iyileşmenizi destekleyebilir.

İlave Bilgiler

CRP değerinizin 300'dan 67'ye düşmesi, tedaviye olumlu yanıt verdiğinizin göstergesi olabilir. Ancak doktorunuzun belirttiği takip tarihleri ve muayenelere gitmeyi ihmal etmeyin.

Umarım bu bilgi size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acil Bakar Mısınız ?
2. Yardım Edin Dayanamıyorum.
3. Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir