Yardım Edin Dayanamıyorum.
331 görüntüleme
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 10:54
1 yaşına girdik gece 12 den önce uyumuyor sürekli ağlıyor.uykuları düzensiz asla düzenli uyumuyor dün 12:30 da uyudu bu sabah 10:30 da kalktı.Doktoru normal diyor.Çocuğu sakinleştirecek her şeyi yaptım olmuyor yokmusur bunun bi çaresi.Bitki çayı fayda eder mi verilir mi
G
Gonca S.
29 Aralık 2025 11:05
Uyku damlası kullanıyoruz bız vıjdanım sızlıyor ama bıtkısel 6 aylık sersemlık falan yapmıyor gece 9/30gıbi uyusun dıye aldım düzene girsin diye fayda edıyır ama bazen etmıyor aslında herkesde fayda edıyor ama bızımkı daha enerjık oldu yıne de deneyi derim saatlerını düzene koymak ıcın baybay adı 8 de verin 9 gıbı uykusu gelıyor zaten kendı uyuyor
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 11:11
Gonca hanım internetten araştırdım çok kararsız kaldım ciddi yan etkileri var
E
Emine S.
29 Aralık 2025 11:24
Aynı durum bende de var hatta doğduğundan beri var alıştım ya artık napayım. Bir destekçimde yok tek başıma kafayı yedim :)))
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 11:26
12 aylık bir bebek en fazla kaç saat uyanık kalabilir acaba.bizimki 1 haftadır 9 saat uyanık kalıyor
R
Rabia Ş.
29 Aralık 2025 11:43
Uyku damlaları uykuyu getirmez. İçersinde sakinleştirici olduğu bilinen( melis papatya vs) gibi bitkisel ekstreler var.
E
Ebruu
29 Aralık 2025 18:45
Aynı sekıl oğlum bır yaşında ıkı aydır böyle 11 den önce uyumuyor gece uyanıyor ağlıyor yatırıyorum yıne kalkıyor insanın sinirlerı yıpranıyor Allah hepımıze sabır versın bende cozım arıyorum ama kaptıysam duzelmedi
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 19:17
Valla son çare bu uyku damlasını deneyeceğim
M
M.Kurtulmuş ..
29 Aralık 2025 20:25
Merhaba, uyumadan önce sakinleşmek için kitap,banyo ,sakin oyun yapabilirsiniz, uyanık süresi 5-6 saat geçmesin,sabah en geç 8 de uyansın, gündüz 2-3 saaten fazla uyumasın toplam,o şekilde birkaç gün içinde düzene girer büyük ihtimalle,uyku damlası hiç bir işe yaramaz,sadece zararlı olabilir maalesef
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 20:29
@M.Kurtulmuş her şeyi yaptık denemediğimiz hiçbir şey kalmadı uykusu var belli ama uyumamak için ağlıyor bugün tek uyku denedik 2:10 geçe yattı 16:40 geçe kalktı 09:30 da uyutmayı denedik uyumadı 10:00 da denedik uyumadı 23:00 da denedik uyumadı şuan hala uyutmaya çalışıyoruz.sallıyoruz ağlıyor beşiğe koyuyoruz ağlıyor sallıyoruz beşiğinde ayağa kalkıyor ağlıyor.12:10 gibi uyuyor 2 gündür sabah 10 u buluyor kalkması
M
M.Kurtulmuş ..
29 Aralık 2025 20:29
Hem 12 ayda böyle uyku gerilmesi çok normal,çoğu bebekte oluyor, geçecek :) sadece bazı adımlar ile daha kolay anlarsınız hem siz hembebeğiniz
M
M.Kurtulmuş ..
29 Aralık 2025 20:32
Çok geçmiş olsun,oda fazla sıcak ise veya kıyafeti,veya burun temizlik yapabilirsiniz,oda nemlenirme lazım belki, yardımcı olur inşallah daha kolay uyuya kalması,17 den sonra uyutmamaya çalışın
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 20:32
Bakalım şu haftayı atlatalım
M
M.Kurtulmuş ..
29 Aralık 2025 20:34
Geçiyor :) Allah kolaylık versin
M
Melike M.
29 Aralık 2025 20:36
Bence bebeginiz gündüz uykusu çok düzensiz oldugu için gece bu kadar sorun yaşıyorsunu.Benimde tam 1 yaşında bebeğim var 1 yıldır hiç gece 12 yi görmedi.Çünkğ ben her sabah 7 de uyandırıyorum.Gündüz uykularını uyuması gereken saatte uyudugu için gece 20.00 da uykuya geçer.Sizin bebeğinizde gece kavramı oturmamış çünkü güne aşırı geç başlıyor.Sizin bebeğinizin güne başladıgı saatte benim bebeğim ilk uykusuna geçmiş oluyor mesela.Öyle düşünün.Bence en başta sabah erken kaldırmaya ve uyanıklık süresini bilip ona göre her gün aynı uyku saatinde yatmasına özen gösterin sonrasında zaten gece kendi uyumak ister.Çünkü artık çok küçük degiller. @Yiğitcan Emeç
Y
Yiğitcan E. ..
29 Aralık 2025 20:55
@Melike Molla rica etsem uyku planınızı saatlerini yazar mısınız kaçta kalkıyor ilk uyku kaçta 2.uyku kaçta ilk uyku kaç saat ilinci uyku kaç saat
G
Gizem T.
29 Aralık 2025 21:14
Melike hanıma katılıyorum. Uyku konusundaki paylaşımını birçok doktordan dinlemiştim. Öncelikle sabah uykudan uyanma saatini erkene çekmeye çalışın. Bende 4 ve 6 aylarda uyku sürecini buna benzer şekilde yaşadım çok zorlandım. Şuan oğlum 13 aylık. 6.ayından itibaren artık akşam 8de uykuya hazırlamaya başladım yarım saat 1 saat içinde bu süreçte uyumuş oluyoruz.
Nerede olursak olalım bunu hiç aksatmıyorum ve o saat geldiğinde uyuyacağını biliyor. Sabah da en geç 8.30 da kalkmış oluyoruz genelde 7 7.30 gibi uyanıyor. Gün içinde artık tek uyku yapmak istiyor öğlen 1-2 gibi uyuyor 3- 4 gibi de uyanıyor toplam 2 saat uyumuş oluyor. Bir de stres yapmayın insanız elbette stres yapıyoruz ama uyutacağım diye değil uykusuna destek olacağım rahat uyuyacak diye düşünürseniz bebeğinizde kendini uyku savaşının içinde değil uykunun güvenli bir yer olduğunu fark edip daha rahat bu süreci sizinle paylaşacaktır. Zaman alıyor bazı şeyler ama hepsi bir süreç geçiyor. Sevgiyle kalın❤️
Nerede olursak olalım bunu hiç aksatmıyorum ve o saat geldiğinde uyuyacağını biliyor. Sabah da en geç 8.30 da kalkmış oluyoruz genelde 7 7.30 gibi uyanıyor. Gün içinde artık tek uyku yapmak istiyor öğlen 1-2 gibi uyuyor 3- 4 gibi de uyanıyor toplam 2 saat uyumuş oluyor. Bir de stres yapmayın insanız elbette stres yapıyoruz ama uyutacağım diye değil uykusuna destek olacağım rahat uyuyacak diye düşünürseniz bebeğinizde kendini uyku savaşının içinde değil uykunun güvenli bir yer olduğunu fark edip daha rahat bu süreci sizinle paylaşacaktır. Zaman alıyor bazı şeyler ama hepsi bir süreç geçiyor. Sevgiyle kalın❤️
M
Melike M.
30 Aralık 2025 05:05
Sabah 07.00 uyanış
İlk uyku 10.00
2.uyku 14.30
Gece uykusu 20.00
Biz bu şekilde yapıyoruz.9.aydan beri 2 uyku yapıyoruz.Uyku saatlerinde yada uyanma saatlerinde degişiklik olursa bir sonraki uykuyu da erteleyin o kadar.ben doğdugundan beri akşam 8 de uyutuyorum o yüzden pek zorlanmadı bebeğim bu sürece.İnanın bizde çok sorun yaşardık uyku konusunda özellikle gündüzleri hiç uyutamazdım.Uyku damlalarını aslaa kullanmadım ben çok doğru bulmuyorum çünkü.Kolik ağlak ve huysuz bi oğlum vardı.Uyku eğitimi falan hep aldım.Oğluma ve kendime yaptıgım enn güzel şey uyku eğitimi almaktı diyebilirim.O yüzden size bu kadar net konuştum.Bizden neyi farklı yaptıgınız çok belli çünkü.Yarın sabahtan bu şekilde bi düzenle başlayın.En geç 1 haftaya oturacaktır düzeniniz.Kendinize ve bebeğinize inanarak başlayın ve devam ettirin ama.Umarım düzelir.Dönüşlerinizi bekliyor olacağım💕 @Yiğitcan Emeç
İlk uyku 10.00
2.uyku 14.30
Gece uykusu 20.00
Biz bu şekilde yapıyoruz.9.aydan beri 2 uyku yapıyoruz.Uyku saatlerinde yada uyanma saatlerinde degişiklik olursa bir sonraki uykuyu da erteleyin o kadar.ben doğdugundan beri akşam 8 de uyutuyorum o yüzden pek zorlanmadı bebeğim bu sürece.İnanın bizde çok sorun yaşardık uyku konusunda özellikle gündüzleri hiç uyutamazdım.Uyku damlalarını aslaa kullanmadım ben çok doğru bulmuyorum çünkü.Kolik ağlak ve huysuz bi oğlum vardı.Uyku eğitimi falan hep aldım.Oğluma ve kendime yaptıgım enn güzel şey uyku eğitimi almaktı diyebilirim.O yüzden size bu kadar net konuştum.Bizden neyi farklı yaptıgınız çok belli çünkü.Yarın sabahtan bu şekilde bi düzenle başlayın.En geç 1 haftaya oturacaktır düzeniniz.Kendinize ve bebeğinize inanarak başlayın ve devam ettirin ama.Umarım düzelir.Dönüşlerinizi bekliyor olacağım💕 @Yiğitcan Emeç
E
Esra E.
30 Aralık 2025 22:04
Melike hanım bebeğiniz kaç aylık ve bu yazdığınız gündüz uykularından kaçta uyanıyor toplam kaç saat gündüz yatmış oluyor. Gece uyanıyor mu uyanınca ne yapıyorsunuz mama vs veriyor musunuz. Desteksiz mi uyuyor. Cevaplarsanız çok mutlu olurum benim bebeğim 11 aylık uyku düzeni şaşıyor çok sık
M
Melike M.
31 Aralık 2025 04:31
Bebeğim şuan 12 aylık Esra hanım.9.aydan beri bu uyku düzeniyle uyuyoruz.Tabiki arada saatlerimizde kaymalarımız oluyor.Uyku arakıklarına dikkat ederek 2.uykusunu yada gece uykusunu yaptırıyorum.%100 desteksiz uyuyor diyemem ama çoğu zaman desteksiz uyuyor.Gündüz uykularını en fazla birer saat yaptırıyorum.Bu düzene göre enn fazla gündüz 2 saat uyuyor yani.10.5 aylıkken bi atak haftası başladı 1 buçuk ay sürdü o zaman uykularımızda düzensizlik oldu ama süreç bitince düzeldi çok şükür.Maşallah şuan memnunum evladımın düzeninden @Esra Erdem
E
Esra E.
31 Aralık 2025 22:39
Maşallah umarım düzeni hep devam eder. Desteksiz uykuya nasıl alıştırdınız biz kucakta uyuttuğumuz için uyanınca da kucakta dolaşmak istiyor çok yorucu ağırlaştıkça yoruluyorum