Alerjijj Bebek Menenjit Aşısı

38 görüntüleme
A

Aycan G.

7 Nisan 2026 10:35
Hocam merhabar.2 yasında kızım var.Alerjik.o yüzden menenjit aşısını yaptırmaya çekiniyorum. Doktoru alerjik oldugu için her aşının arasında 6 ay olsun dedi .Bir de aşılarda çok ateşleniyor düşüremem diye ondan da tereddüt ediyorum ne yapmalıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 10:55
Menenjit aşısı konusunda tereddüte düştüğünüzü anlıyorum. Alerjik bir bebeğe sahip olmak, aşı konusunda endişe duymak normaldir.

Doktorunuzun tavsiyesi üzerine, her aşının arasında 6 ay bırakılması, alerjik reaksiyon riskini minimize etmek için mantıklı bir yaklaşım.

Ateşlenme konusunda da endişe duyuyorsunuz. Menenjit aşısının yan etkileri arasında ateşlenme yer alır ancak bu genellikle hafif ve geçici bir etkidir.

Menenjit aşısı hakkında dikkat etmeniz gereken noktalar:

1. Alerji testi: Doktorunuzla alerji testleri hakkında konuşun. Bu, aşılama öncesi alerjik reaksiyon riskinizi daha iyi değerlendirmek için yardımcı olabilir.
2. Aşı takvimi: Doktorunuzla birlikte, bebeğinizin alerjik durumunu dikkate alarak bir aşı takvimi belirleyin. 6 ay arayla aşı yapmak, riskleri minimize edebilir.
3. Ateş düşürme: Aşı sonrasında ateş düşürmek için doktorunuzun önerdiği yöntemleri uygulayabilirsiniz. Genellikle, asetaminofen (parasetamol) içeren ilaçlar bu amaçla kullanılır.
4. Aşı seçimi: Bexsero ve Nimenrix gibi farklı menenjit aşıları vardır. Doktorunuzla hangi aşının bebeğiniz için daha uygun olduğunu konuşun.

Sonuç olarak, doktorunuzla birlikte, bebeğinizin özel durumunu dikkate alarak bir planlama yapmanız önemlidir. Alerjik reaksiyon riskini minimize etmek ve ateşlenme gibi yan etkileri yönetmek için doktorunuzun önerilerini takip edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Menenjit Aşısı Yardım
3. Menenjit Aşısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir