Menenjit Aşısı
172 görüntüleme
Ç
Çağla Ö.
29 Ocak 2026 09:50
Bebeğime menenjit aşısı yaptırmak istiyorum ama bir yaşından önce mi sonra mı yaptırmaya karar veremedim acaba öncesinde yaptıran var mı 7. Ayında başlamayı düşünüyorum

Emine Y.
29 Ocak 2026 09:52
5. 7. Ve 13. Ay şeklinde 3defa oluyor benim bildiğim bu aşı bize doktor o şekilde verdi yani gecikmiş olmayın doktorunuzla konuştunuz mu bu durumu
Ç
Çağla Ö.
29 Ocak 2026 09:53
Evet istediğimiz zaman başlayabiliriz dedi 7-9–13 şeklinde olucaz. Yan etkisi oldu mu sizde

Emine Y.
29 Ocak 2026 09:55
Yoo hayır 2 tane var yalnız bu menenjitten bir tanesinin yan etkisi yokmuş bir tanesinin de hafif ateş ishal falan dedi ama hafif ateşten başka bir şey yaşamadık biz

Afranur K.
29 Ocak 2026 10:10
1 yaşından sonraya bırakmanıxı önermem çünkü menenjit ilk 1 yaşta ölümcül bir hastalık. 1 yaşından sonraki ölüm riski 0-12 ay arasına göre daha düşük.
En kısa sürede yaptırmanızda fayda var bu anlamda.
Aşıyı erteleyince bir şeylerden kaçmış olmuyorsunuz aksine zarar görme ihtimalini arttırıyorsunuz sadece.
En kısa sürede yaptırmanızda fayda var bu anlamda.
Aşıyı erteleyince bir şeylerden kaçmış olmuyorsunuz aksine zarar görme ihtimalini arttırıyorsunuz sadece.

Afranur K.
29 Ocak 2026 10:11
Mesela biz doğumdan önce planladık özel aşılarını bundan dolayı 3-5-13. Ay olarak planladı beksero
7-9-15 de nimenriks planlandı.
7-9-15 de nimenriks planlandı.
G
Gökçin N.
29 Ocak 2026 10:13
Bize 3-5-12 , 4-6-13 şeklinde planladı doktorumuz. İki türün de yalnızca son dozları kaldı. Bence de 1 yaş öncesi yapılmasında fayda var. En iyisini doktorunuz bilecektir,onun yönlendirmesini izleyin.
Ç
Çağla Ö.
29 Ocak 2026 10:14
Beksero ateş halsizlik ağrı gibi yan etkiler yapıyormuş oldu mu sizde

Afranur K.
29 Ocak 2026 10:29
Oldu, ateşimiz çıktı. 4 saatte bir düzenli calpol verip, çocuğun üstünü ince tıtarak kontrol altına aldık. Zaten 24-48 saat içinde de her şey normale döndü.
Bence ateşten korkmayın bu vücudunun aşı ile savaştığını ve aşının işe yaradığını gösterir.
Gerçekten menenjit olma ihtimali ki menenjit beyin zarı iltihabının latincesidir, menenjit aşısının ateş yapmasından çok daha kötü ve ölümcül bir tablo.
bir şeylerin iyi ya da kötü olduğunu değerlendirirken elinizde bir terazi olsun bir yere aşı okursa ne oluru bir yere de olmazsa ne oluru koyun ve değerlendirin.
Benim kararım en kısa sürede aşıyı olmasından yana olmuştu bu terazide mesela
Bence ateşten korkmayın bu vücudunun aşı ile savaştığını ve aşının işe yaradığını gösterir.
Gerçekten menenjit olma ihtimali ki menenjit beyin zarı iltihabının latincesidir, menenjit aşısının ateş yapmasından çok daha kötü ve ölümcül bir tablo.
bir şeylerin iyi ya da kötü olduğunu değerlendirirken elinizde bir terazi olsun bir yere aşı okursa ne oluru bir yere de olmazsa ne oluru koyun ve değerlendirin.
Benim kararım en kısa sürede aşıyı olmasından yana olmuştu bu terazide mesela
Ç
Çağla Ö.
29 Ocak 2026 10:30
Ben zaten yaptırıcam sadece yan etkilerini merak ettim

Afranur K.
29 Ocak 2026 10:44
Ben zaten yaptırıcam sadece yan etkilerini merak ettim
Aşırı uyku ya da uykusuzluk hali
Genel huzursuzluk
Aşı bölgesinde ağrı olma o bacağı kullanmama.
Sıklıkla bunlar yaşanılıyor. Ağrı ve ateş için calpol verecektir zaten doktorunuz, mesela bizim doktorumuz aşıyı yapmadan önce bir doz ağrı kesici kendisi verdi.
Uyku uykusuzluk ve huzursuzluk da zaten genelde ağrıya bağımlı.
1 yaşından önce de yaptırsanız sonra da yaptırsanız bu yan etkileri görürsünüz. Hatta bizler yaptıralım bu aşıyı bizim de yine ateşimiz çıkıp ağrımız olur. Yan etiklerin görülmesi yaşa bağımlı bir tablo değil.