Alerjiden Olabilir mi? Yardım Lütfen
624 görüntüleme
M
Melisa ..
13 Mayıs 2026 13:39
Arkadaşlar bebeğim emmeye başladıgında bacaklarını cekiyor ve gaz cıkarıyor süreklı ardından memeyi bırakıyor beslenmek istemiyor. Mama da meme de almak istemiyor. Biz 4 aylıgız şuan 2 haftadır bu durum zirvede .
Sorum şu alerjik bebeği olan annelere. Alerji durumunda bu olur mu? Vücudundan egzama tarzı kızarıklıkta var. Doktorumuz egzama atopik dedi. Beslenmiyor cok uzun saatler. Uyku halinde beslemeye calısıyorum. Ozelllıkle aksamları cok huzursuz . Napacagım bilmiyorum
Sorum şu alerjik bebeği olan annelere. Alerji durumunda bu olur mu? Vücudundan egzama tarzı kızarıklıkta var. Doktorumuz egzama atopik dedi. Beslenmiyor cok uzun saatler. Uyku halinde beslemeye calısıyorum. Ozelllıkle aksamları cok huzursuz . Napacagım bilmiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Mayıs 2026 14:00
Bebeğinizin davranışları, emerken bacaklarını çekmesi, gaz çıkarması ve memeyi bırakması, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Alerji de bu durumlardan biri olabilir.
Alerji Belirtileri:
Cilt sorunları (egzama, kızarıklık)
Sindirim sorunları (gaz, sancı, ishal, kabızlık)
Emzirme sorunları (emme istememe, memeyi bırakma)
Bebeğinizde egzama ve atopik dermatit teşhisi konulmuş. Bu durumlar, alerjik bir reaksiyondan kaynaklanıyor olabilir.
Alırmanız Gerekenler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoru ile bu durumları detaylıca konuşun. Alerji testleri veya başka incelemeler yapabilir.
2. Diyet Değişiklikleri: Eğer alerji şüphesi varsa, annenin diyetinde değişiklik yapması önerilebilir.
3. Emzirme Teknikleri: Bebeği emerken rahat bir pozisyon bulmaya çalışın. Dik oturun ve bebeği kucağınızda destekleyin.
4. Huzursuzluk İçin: Bebeğinizi akşamları daha rahat uyutmak için: Sıcak bir banyo yaptırabilirsiniz. Doğru sıcaklıkta bir oda ortamı sağlayın. Rahatlatıcı müzikler dinletebilirsiniz.
Uzun saatler boyunca beslenmemek, özellikle 4 aylık bir bebek için endişe verici olabilir. Bu nedenle, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Reddi
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Emzirme Reflü ?
Alerji Belirtileri:
Cilt sorunları (egzama, kızarıklık)
Sindirim sorunları (gaz, sancı, ishal, kabızlık)
Emzirme sorunları (emme istememe, memeyi bırakma)
Bebeğinizde egzama ve atopik dermatit teşhisi konulmuş. Bu durumlar, alerjik bir reaksiyondan kaynaklanıyor olabilir.
Alırmanız Gerekenler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin doktoru ile bu durumları detaylıca konuşun. Alerji testleri veya başka incelemeler yapabilir.
2. Diyet Değişiklikleri: Eğer alerji şüphesi varsa, annenin diyetinde değişiklik yapması önerilebilir.
3. Emzirme Teknikleri: Bebeği emerken rahat bir pozisyon bulmaya çalışın. Dik oturun ve bebeği kucağınızda destekleyin.
4. Huzursuzluk İçin: Bebeğinizi akşamları daha rahat uyutmak için: Sıcak bir banyo yaptırabilirsiniz. Doğru sıcaklıkta bir oda ortamı sağlayın. Rahatlatıcı müzikler dinletebilirsiniz.
Uzun saatler boyunca beslenmemek, özellikle 4 aylık bir bebek için endişe verici olabilir. Bu nedenle, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Reddi
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Emzirme Reflü ?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Selin U.
21 Haziran 2026 16:37
Bizde aynıyız alerjidenmiş maalesef
M
Melisa ..
21 Haziran 2026 17:28
Bizde aynıyız alerjidenmiş maalesef
S
Selin U.
21 Haziran 2026 19:12
Selın hanım surecınız nasıl ilerledı bız tadımlara basladık yoğurtta reaksiyon vermedi.
M
Melisa ..
21 Haziran 2026 19:44
4,5 aylığız son 10 gündür fark ettim anlattığınız şekildeki şeyler dışında bizde de belirti olmayınca alerji sanmamıştım. Şuan için diyete devam ediyorum başka besine var mı diye tedirginlikle tüketiyorum her şeyi. 180 günden önce ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum açıkçası
M
Merve T.
15 Temmuz 2026 00:17
Alerjiyi bilemeyeceğim ama dördüncü aylarda meme reddi çok sık yaşanıyor,onunla alakalı da olabilir.
Yükleniyor...