Besin Reddi

116 görüntüleme
R

Rahime

20 Ocak 2026 23:34
Bebegimde 3,5 ayliktan itibaren besin reddi var sut icmek asla istemiyor su anda 6,5 aylik. Dikkatini dagitmaya calisiyorum gece cok uyanir gerek dis agrisindan gerek ac oldugundan. 120 ml sutu bir saatte evire cevire iciriyorum bu durum nasil asilir ne yaptiysam olmadi
Z

Zeynep O.

20 Ocak 2026 23:36
Gaz sancısı veya dikkatini dağıtan ortamlar olabilir mi acaba o aylarda benim bebeğim de zor emiyordu başka şeylere odaklanmaktan ve gaz sancısından
R

Rahime

20 Ocak 2026 23:40
Zeynep Orhan
Gaz sancısı veya dikkatini dağıtan ortamlar olabilir mi acaba o aylarda benim bebeğim de zor emiyordu başka şeylere odaklanmaktan ve gaz sancısından
gaz sancisi icin bisi yaptiniz mi
Z

Zeynep O.

20 Ocak 2026 23:44
Neler yapmadık ki bagırsakları olgunlaşana kadar tamamen geçmiyor maalesef. Ama ılık banyo ve bol bol masaj en etkilisi ve emerken hava yutmadığnıdan emin olmanızı tavsiye ederim
R

Rabia ..

22 Ocak 2026 01:29
Konularınızı üzülerek okudum gerçekten zor bir süreç olmuş sizin için , doktor kontrolünde doktorunuz nasıl yönlendiriyor merak ettim ?
Benim bebeğim de dönem dönem emmek istemedi , ne mama aldı ne biberon tuttu , her şeye kızaran alerjik bir bebek
Emme konusunu da alerji testlerini de epey araştırdım , bu testleri yaptıranların paylaşımlarını da okudum , çoğu zaman bu testler ailenin içi rahat etsin diye yaptırılıyormuş.
Emme olayını duşta ya da emme sırasında ten tene temas ederek çözdük diyebilirim
Mama bir iki kez denedim zorlamadım vermedim , emmeyi kolaylaştırdı bence
Emmek istemediği sürece de zorlamadım
Emzik tak çıkar yaparak bazen memede ağlamalarını atlatmaya çalıştım
Biberonu da ek gıda da az az su vererek tutturmayı başardım , ayran da vermiştim sevmişti bu arada
Alerjileri hâlâ oluyor doktorumuz enfeksiyon geçirirken veya sebepsiz bile olabileceğini neden kaynaklandığını tam olarak bilemeyeceğimi fazla takmamamı söyledi
Bazı riskli besinleri denemekte acele etmeyin örneğin yumurta sarısı , ceviz gibi
Alerji durumunda besine ara verip bir hafta 15 gün sonra tekrar deneyebilirsiniz
Bünyesi besinleri tanıdıkça alerjik durumlar azalacaktır inşallah
Sağlıkla ve kolaylıkla büyüsün inşallah
R

Rahime

22 Ocak 2026 01:33
Rabia
Konularınızı üzülerek okudum gerçekten zor bir süreç olmuş sizin için , doktor kontrolünde doktorunuz nasıl yönlendiriyor merak ettim ?
Benim bebeğim de dönem dönem emmek istemedi , ne mama aldı ne biberon tuttu , her şeye kızaran alerjik bir bebek
Emme konusunu da alerji testlerini de epey araştırdım , bu testleri yaptıranların paylaşımlarını da okudum , çoğu zaman bu testler ailenin içi rahat etsin diye yaptırılıyormuş.
Emme olayını duşta ya da emme sırasında ten tene temas ederek çözdük diyebilirim
Mama bir iki kez denedim zorlamadım vermedim , emmeyi kolaylaştırdı bence
Emmek istemediği sürece de zorlamadım
Emzik tak çıkar yaparak bazen memede ağlamalarını atlatmaya çalıştım
Biberonu da ek gıda da az az su vererek tutturmayı başardım , ayran da vermiştim sevmişti bu arada
Alerjileri hâlâ oluyor doktorumuz enfeksiyon geçirirken veya sebepsiz bile olabileceğini neden kaynaklandığını tam olarak bilemeyeceğimi fazla takmamamı söyledi
Bazı riskli besinleri denemekte acele etmeyin örneğin yumurta sarısı , ceviz gibi
Alerji durumunda besine ara verip bir hafta 15 gün sonra tekrar deneyebilirsiniz
Bünyesi besinleri tanıdıkça alerjik durumlar azalacaktır inşallah
Sağlıkla ve kolaylıkla büyüsün inşallah
Evet yumurta sarisini yediginde asiri kusma yapti ara verdim simdilik 7. Ayda tekrar deniyecem. Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi ve tavsiyeler icin
R

Rahime

22 Ocak 2026 01:35
Zeynep Orhan
Neler yapmadık ki bagırsakları olgunlaşana kadar tamamen geçmiyor maalesef. Ama ılık banyo ve bol bol masaj en etkilisi ve emerken hava yutmadığnıdan emin olmanızı tavsiye ederim
Ne zman gecmisti sizin bebegin gaz sancilari acaba
R

Rabia ..

22 Ocak 2026 01:48
Rica ederim ne demek umarım sizde de işe yarar
Gaz sancıları hâlâ ara ara oluyor , gün içinde mutlaka karın üstü durmasına özen gösteriyorum emeklemeyi henüz öğrenemedi ama sürünmeye çalışıyor bu sırada gazını çıkarabiliyor , ek gıda sürecinde gazı daha da arttı ama en azından büyük bir sorun olmaktan da çıktı denilebilir
Belki komik gelebilir ama ben bebeğimi pırt yap rahatla hadi diyerek teşvik ediyorum 😂emerken kendini kasarsa bacağını hafifçe karnına götürüp galiba pırt var hadi gazını çıkar bakalım diyorum , gülüyor kendini sıkıp gazını çıkartıyor , sürünürken de kendim de uzanıp pırt varsa yap hadi diyorum 😅😅
Bazen tüm bunlara rağmen çok gazlı oluyor ve çok zorlanıyor , o gün hem kendi yediklerime hem bebeğimin yediklerini gözden geçirip ne gaz yapmış olabilir diye sorguluyorum
Örneğin bizde turp gaz yaptı bence ne zaman yesem zorlandı
Bisiklet hareketi yaptırıyorum o da işe yarıyor
Duş ve yağlı masajın da faydasını gördük
Emerken hava yutması, soğuk alması da gaza sebep oluyor
H

Hüsne D.

22 Ocak 2026 13:49
Benım kı 3 ay 6 gunluk 60 cc xor yedyrum ıkı satte bı 15 dk ıgrasyrum yedrmek ıcın
Z

Zeynep O.

22 Ocak 2026 23:12
Rahime
Ne zman gecmisti sizin bebegin gaz sancilari acaba
5.5 aydan sonra biraz da hayata alışma ağlaması da oluyor sanırım hepsi iç içe geçmişti 6.5 aydan sonra çok rahatladık ama güzelleşti her şey mutlu bi çocuk oldu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir