Alerji Diyetisyenine Soru Sor

521 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
M

Melike Ö.

18 Ağustos 2025 18:01
Merhaba demir ilacı bebeğin kakasında kan yapar mı? İlacı kestikten sonra kan da olmadı. Ayrıca bi bebeğin alerjik olduğunu gösteren belirtiler nelerdir?
M

Mücella G. ..

18 Ağustos 2025 18:02
Merhaba bebeğim 4:30 aylık yaklaşık iki aydır hayvansal gıda tüketmedim bebeğim kakasını yapamıyordu bu sebeple diyet yaptım doktor önerisi ile anne sütü ve keçi sütlü mama kullanıyor. şu an günde bir kere yapıyor fakat yaptığında da ıkıınarak yapıyor bi kaç saniye. Kilo alımı yavaş. 2880 doğdu 5.5 kg şu an. Bir haftadır diyeti açtık yine günde bir kere kakasını yapıyor. Ama kakası kabız gibi acaba yanlış diyet mi uyguladık bebeğim de alerjiye dair başka bir gösterge yok
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:08
Tüm Demir ilaçları alerji ve kakada kan yapabilir. Çok fazla besin alerjisi belirtisi vardır, buradan hepsine değinmem mümkün değil ancak alerjidiyetisyeni instagram hesabımda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:10
Mücella Hanım bebeğinize keçi sütlü mama verip sizin hayvansal gıda diyeti yapmanız bir eliminasyon diyeti olmuyor.
Kabızlık için de bu tarz katı diyetlerin yapılması çok yanlış.
Yaptığınız diyetin anne sütü içeriğinizi olumsuz etkileme riski var bu da bebeğin kilo alımını olumsuz etkilemektedir.
Z

Zeynep K. ..

18 Ağustos 2025 18:12
Merhaba kzım 4 ay 18 günlük 40 günlük iken süt alerjisi tanısı konuldu gecen ay doktora gittiğinde gectigini söyledi fakat ben süt ürünleri az bile tüketsem o gün aşırı gaz sorunu oluşuyor cok. Cırpınıyor ne yapmam lazım laktozsuz mama+ tek göğüsten besleniyor
Z

Zeynep K. ..

18 Ağustos 2025 18:13
Bide mamayı ne zaman değiştirmem lazım normal mamaya ne Zaman gecilir
E

Elif Y.

18 Ağustos 2025 18:13
Merhaba bebeğim 40günlükken besin alerjisi çıktı kanlı mukuslu kaka hırıltılı solunum belirtilerimizdi şuan 4 buçuk aylığız ben katı diyete devam ediyorum kanlı ve mukuslu kaka deneme yapmadığım sürece yok buna rağmen vücudundaki kuruluk ve egzama ve gaz arttı bunun için alerji damlası kullanıyoruz fakat tam olarak geçmedi. Öneriniz nedir
M

Mine K. T. ..

18 Ağustos 2025 18:15
Merhaba bebeğim 4,5 aylık, geceleri huzursuz uyuyor, sık sık ağlamaklı uyanıyor, aç değil gazı yok, elini kulağına getirmiyor ama diş mi diye düşünüyorum, gündüz kaşınıyor rahatlıyor kaşıyınca. Bir de mukuslu kaka var, daha önce diyet yapmıştık kakada kan vardı, şu an kan yok mukus devam ama ara ara. Demir damla başladık vitagil ama daha önce de vardı uyku sorunu, 3 aydan sonra başladı. Uyanmıyor ama inliyor ara ara 😢
C

Cansu Ü. E. ..

18 Ağustos 2025 18:22
Bebeğime yumurta akı alerjisi teşhisi kondu. Bende oda. Uzun bir müddet yemedik 13 aylık şimdi alerji devsm eder mi bide kek vs yse onda da aynı bulgi olor mi
Ş

Şifa ..

18 Ağustos 2025 18:25
Merhaba bebeğim 7 aylık yumurta akına alerjisi var ama doktorum et süt ve tavukta tüketmemem gerektiğini söyledi yaklaşık üç aydır çok sıkı diyet yapmama rağmen düzelmedi egzaması vücuduna da yayıldı şuan doktora randevu bulmadığım için gidemiyorum ancak ek gıdayada başladık yumurta yoğurt gibi şeyler veremiyorum bebeğim için bu besinlerin yerine verebileceğim bi kaç tavsiye istiyorum lütfen .
C

Ceylan T.

18 Ağustos 2025 18:25
Merhabalar bebeğim 4 aylık kakası mukuslu sulu ve kan var doktorun önerisiyle bir hafta süt diyeti yaptım pek bi işe yaramadı bir haftada buğday diyeti yaptım o bi tık daha iyi geldi ama tamamen geçmedi ikisine birden alerjisi olabilir mi ya da başka bir besine ne yapmam gerekir acaba
G

Gizem Ç. ..

18 Ağustos 2025 18:37
Merhabalar bebeğim 50 günlükken kakada kan sikayetiyle doktora gittik.proktokolit teshisi koyuldu alerji testleri hem deriden hem kandan yapıldı hiç birşey çıkmadı, katı diyet yaptım 8.aya kadar tekrar kanda testler yapıldı alerji çıkmadi şimdi diyet açıyoruz geceleri hala çok huzursuz, saatbasi uyanıp emmek istiyor ne zaman düzelecek 9 aydır uyku uyumadik
Z

Zeynep Ö.

18 Ağustos 2025 18:46
Merhaba bebeğim 5 haftlık besin alerjisi tanısı kondu kaka da sümük köpürerek gaz yapma ve popo arası pişik var dr alerji dedi üç gün diyet yap dedi keserek dene dedi ama 21 gün hepsini kessem takviye desteği alıp sütüme bir zarar gelşr mi azalma olur mu bu süreçte
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:55
Zeynep hanım eğer bebeğinize laktozsuz mama kullanıyorsanız sizin süt diyeti yapmanız hatalı olur. Süt diyeti laktoz intoleransı için değil süt alerjisi için yapılır. Süt alerjisi olan bir bebek zaten laktozsuz mama kullanamaz. Yani sürecinizde çelişkili ve hatalı gidişat olmuşa benziyor. Başka bir uzmandan daha destek almanız elzem görünüyor
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:56
Elif Hanım mutlaka uzman desteğiyle artık tanı amaçlı diyet açma sürecini yürütmeniz lazım
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:58
Mine hanım bebeğinizin cildini mutlaka sık sık nemlendirme yapmanız gerekiyor . Bu saydıklarınız alerjidir veya değildir demek için yeterli değil ,detay gerekiyor
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 18:59
Cansu hanım bebeğinizin yumurta alerjisi 13. Ayında hala devam ediyorsa test takibi ve diyet gerekli. Ne zaman ki alerji değerleri denemeye uygun hale gelir ancak o zaman diyet açılabilir
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 19:00
Merhaba Şifa Hanım. Bebeğinizin belirtilerini düzeltmeden asla ek gıdaya başlanamaz bu çok hatalı . Belirtileri hala düzelmediyse doğru diyeti yapmıyor olabilirsiniz. Detaylı değerlendirme yapılmalı
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 19:01
Ceylan Hanım yaptığınız diyete rağmen düzelme olmadıysa büyük ihtimalle doğru diyeti yapmıyor olabilirsiniz
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 19:02
Gizem Hanım diyet açma yaparken neyi nasıl denediğiniz de önemli. Her belirti diyeti kapamak için kriter değildir. Bireysel değerlendirme gerekir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir