Alerji Diyeti+uykusuzluk+4.ay Gerilemesi

93 görüntüleme
R

Rabia Y.

8 Şubat 2026 15:06
Bebeğim 3 ay 22 günlük yaklaşık 1 aydır gündüz uykuları yok denecek kadar az maksimum 1-1.5 saat o da biz evde bebek arabasıyla 2 saat gezdirerek 10-20 dk yaptığı uykuların toplamı. Asla uyumuyor artık gece uykularını da bozmaya başladı. Alerjiden dolayı 18 gündür süt ürünleri ,13 gündür yumurta ve 1 haftadır da kuruyemiş tahin türevleri yemiyorum. Dün vücudunda kızarıklıklar vardı doktora sordum bana alerjiden olabilir demiş ve aparax şurup vermiş ancak o şurubun ağır olduğunu duydum hem uyku hem alerji için. Ama altta yatan nedeni bulmadan bu şurubu kullanmak da istemiyorum. 4. Ay uyku gerilemesi falan tamam ama bu kadar da olmaz diye düşünüyorum zaten sürekli kusuyordu reflüden dediler baştan beri 7-8 dr. Ben alerjiden dolayı kustuğunu düşündüm ve özellikle kuruyemiş yediğimde kustuğunu fark ettim kestiğimde kusmaları azaldı. Bu şekilde ben beslenemiyorum kemik erimem var takviye alıyorum ama nereye kadar? Dr 1 ay yapın sonra sırayla açın tepki verdiği besine en az 6 ay diyet devam demiş ama anlayamadığım şey bu çocuk ek gıdaya geçince ne olacak veya ileri derecede alerji olsa kilo alımı olur muydu bu kadar iyi? 3. Ayda doğum kilosunun 2 katına çıktı ve ilk 15 gün hiç kilo alamadı 3. Ayına kadar da uzamış sarılık yaşadık. Bu kaçıncı doktor ama netleştiren yok ve süreçten çok yorulduk. Gaz damlaları bitti reflü şurupları bitti şimdi bu şurup. Bu şurup bebeğimi sersemleştirecek bence içime sinmiyor lütfen yardımcı olun 🤲😢
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Şubat 2026 15:27
Merhaba,

Bebeğinizin alerji sorunları ve uyku gerilemesi sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor. Öncelikle, alerji diyetinizle ilgili olarak, doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Ancak, aynı zamanda beslenmenizin de önemli olduğunu unutmayın. Kemik erimesi ve reflü gibi sorunlarınız varsa, doktorunuzla birlikte bir plan yapmanız gerekebilir.

Bebeğinizin uykusuzluğu ve alerji sorunları, sizi endişelendiriyor. Aparax şurubunun yan etkileri olabilir, bu nedenle doktorunuzla alternatifler hakkında konuşabilirsiniz.

Şu anda yapabilecekleriniz:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin alerji sorunları ve uyku gerilemesi hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşun.
2. Alerji diyetinizi sürdürün: Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir.
3. Bebeğinizin uyku düzenini gözlemleyin: Bebeğinizin uyku düzenindeki değişiklikleri takip edin ve doktorunuzla paylaşın.

Uykusuzluk ve alerji sorunları, bebeklerde sık görülen sorunlardır. Doktorunuzla işbirliği yaparak, bebeğinizin sağlığı için en iyi çözümü bulabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Somon Balığı Alerjisi - Gıda Alerjisi Yaşayan Anneler 🫂
2. Ek Gıda Alerji
3. Alerji Diyetisyenine Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fatma

11 Şubat 2026 14:14
Merhaba, alerjik bebek annesiyim.

Ek gıda sürecine kadar eğer alerjisi olan bütün besinleri bulursanız ek gıda daha rahat geçiyor. En azından dikkat ederek yediriyorsunuz. Düzene girdikten sonra da tadım yoluyla bütün besinlerden değil de gerçekten vücudun tepki verdiği besinlerden uzak kalmak daha garanti oluyor.

Kızım 2 yaşında ve daha yeni yeni geçmek üzere alerjisi. 2 yıldır besinlerin %80ine alerjisi vardı. 1 yıl emzirebildim. 1 yaşından sonra doktor tavsiyesiyle alerji takibi daha kolay olsun diye ve zaten sütüm azaldığı için emzirmeyi çok üzülerek sonlandırdım.

Alerjiye vücut her şekilde tepki verebiliyor, kanlı kaka, reflü, döküntü, kaşıntı hatta grip olarak bile tepki verebiliyor vücut. Bizimki en zoru olan cilt tepkiliydi çünkü iyileşmesi uzun sürüyordu ve cilt bariyerinin kendini iyileştirmesi , bağışıklık kazanması da büyüdükçe olan bir şey. Biz Birçok ilaç, şurup (alerji ilaçları uyku yapardı bize fayda etmiyordu hep rahatsız ve uykusuz bir bebekti) sayısız kortizonlu krem kullandık. Hâlâ ara sıra kullanıyoruz, mesela şu an kullan bile kullanıyoruz. 2 yaşında olmasına rağmen hastalık veya diş çıkarma sürecinde bağışıklı düştüğü an vücudu tepki veriyor kaşıntı döküntü olarak.

Alerji kaynağını bulduğunuzda ve doktor tavsiyesi ile diyet yaptığınızda, belli süre geçtikten sonra açma basamaklarına uyarak yavaş yavaş diyetinizi açtığınızda gerçekten alerjiyle baş edebiliyorsunuz.

4. Ayda biz de çok zorlanmıştık çünkü zaten vücudunu rahatsız eden bir sorunu varken bu aydaki uyku gerilemesi başlı başına bir kaostu.

Ama inanın geçiyor. Büyüdükçe vücudu, bağışıklığı, organları büyüyor ve dış dünyadaki her şeye aşılıyor yavaşça.

İstanbul'daysanız ve doktorunuzdan memnun değilseni alerji doktoru önerisi yapabilirim.

Biz de sizin gibi çok fazla doktor gezdik ve en çok bu doktordan memnun kaldık.

Çok geçmiş olsun, umarım göz açıp kapayana kadar geçer sıkıntılı süreçleriniz
R

Rabia Y.

11 Şubat 2026 14:20

Fatma

Merhaba, alerjik bebek annesiyim.

Ek gıda sürecine kadar eğer alerjisi olan bütün besinleri bulursanız ek gıda daha rahat geçiyor. En azından dikkat ederek yediriyorsunuz. Düzene girdikten sonra da tadım yoluyla bütün besinlerden değil de gerçekten vücudun tepki verdiği besinlerden uzak kalmak daha garanti oluyor.

Kızım 2 yaşında ve daha yeni yeni geçmek üzere alerjisi. 2 yıldır besinlerin %80ine alerjisi vardı. 1 yıl emzirebildim. 1 yaşından sonra doktor tavsiyesiyle alerji takibi daha kolay olsun diye ve zaten sütüm azaldığı için emzirmeyi çok üzülerek sonlandırdım.

Alerjiye vücut her şekilde tepki verebiliyor, kanlı kaka, reflü, döküntü, kaşıntı hatta grip olarak bile tepki verebiliyor vücut. Bizimki en zoru olan cilt tepkiliydi çünkü iyileşmesi uzun sürüyordu ve cilt bariyerinin kendini iyileştirmesi , bağışıklık kazanması da büyüdükçe olan bir şey. Biz Birçok ilaç, şurup (alerji ilaçları uyku yapardı bize fayda etmiyordu hep rahatsız ve uykusuz bir bebekti) sayısız kortizonlu krem kullandık. Hâlâ ara sıra kullanıyoruz, mesela şu an kullan bile kullanıyoruz. 2 yaşında olmasına rağmen hastalık veya diş çıkarma sürecinde bağışıklı düştüğü an vücudu tepki veriyor kaşıntı döküntü olarak.

Alerji kaynağını bulduğunuzda ve doktor tavsiyesi ile diyet yaptığınızda, belli süre geçtikten sonra açma basamaklarına uyarak yavaş yavaş diyetinizi açtığınızda gerçekten alerjiyle baş edebiliyorsunuz.

4. Ayda biz de çok zorlanmıştık çünkü zaten vücudunu rahatsız eden bir sorunu varken bu aydaki uyku gerilemesi başlı başına bir kaostu.

Ama inanın geçiyor. Büyüdükçe vücudu, bağışıklığı, organları büyüyor ve dış dünyadaki her şeye aşılıyor yavaşça.

İstanbul'daysanız ve doktorunuzdan memnun değilseni alerji doktoru önerisi yapabilirim.

Biz de sizin gibi çok fazla doktor gezdik ve en çok bu doktordan memnun kaldık.

Çok geçmiş olsun, umarım göz açıp kapayana kadar geçer sıkıntılı süreçleriniz

Fatma hanım çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve ilgili yorumunuz için 🌸 bu cuma alerji testi vereceğiz dün kanlı kaka olunca tekrar doktoru beklemeden randevu aldım doktora da haber verdim kendisi de diyete rağmen devam ediyorsa bi test yaptıralım o zaman neye alerji var görelim dedi. Keşke bunu en baştan ben söylediğimde yaptırsaydık da yavrum bu kadar yıpranmasaydı diyorum. Kilo alımı geçen aya göre çok azaldı ve dr da bundan korkmuş olacak ki kilo alımı böyle olursa mama da başlayabiliriz önce test yapalım vs dedi. Peki ben dediğimde her seferinde hocam böyle olmuyor test yapalım deyince niye karşı çıktın da şimdi onayladın? 1 aydır çok zorlandım doğru düzgün beslenemediğim için hastalandım bu halde bebeğimle ilgilenmeye çalışıyorum ve bi yandan da uyku gerilemesi tavan yapmış durumda. Umarım test sonucuna göre yaptığımız diyet güzel sonuçlar verir de bir an önce rahatlarız. Başka bi dr a gideceğiz İstanbulda değilim olsaydık kesinlikle tavsiyenizi alırdım, tekrardan teşekkür ederim umarım bu süreci tüm alerjik bebekler ve aileleri kolaylıkla atlatır. Kime alerjisi var desem ha o herkeste var ya bak bende şunu kestim ama gene de devam etti boş ver ye sen süt olmaz geçer gibi konuşmalara maruz kalmak da ekstra yoruyor insanı. 🤷♀️
F

Fatma

11 Şubat 2026 14:35

Rabia Y

Fatma hanım çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve ilgili yorumunuz için 🌸 bu cuma alerji testi vereceğiz dün kanlı kaka olunca tekrar doktoru beklemeden randevu aldım doktora da haber verdim kendisi de diyete rağmen devam ediyorsa bi test yaptıralım o zaman neye alerji var görelim dedi. Keşke bunu en baştan ben söylediğimde yaptırsaydık da yavrum bu kadar yıpranmasaydı diyorum. Kilo alımı geçen aya göre çok azaldı ve dr da bundan korkmuş olacak ki kilo alımı böyle olursa mama da başlayabiliriz önce test yapalım vs dedi. Peki ben dediğimde her seferinde hocam böyle olmuyor test yapalım deyince niye karşı çıktın da şimdi onayladın? 1 aydır çok zorlandım doğru düzgün beslenemediğim için hastalandım bu halde bebeğimle ilgilenmeye çalışıyorum ve bi yandan da uyku gerilemesi tavan yapmış durumda. Umarım test sonucuna göre yaptığımız diyet güzel sonuçlar verir de bir an önce rahatlarız. Başka bi dr a gideceğiz İstanbulda değilim olsaydık kesinlikle tavsiyenizi alırdım, tekrardan teşekkür ederim umarım bu süreci tüm alerjik bebekler ve aileleri kolaylıkla atlatır. Kime alerjisi var desem ha o herkeste var ya bak bende şunu kestim ama gene de devam etti boş ver ye sen süt olmaz geçer gibi konuşmalara maruz kalmak da ekstra yoruyor insanı. 🤷♀️

Bazı doktorlar bebek küçük alerji testi doğru yanıt vermez diye yapmayı pek önermiyorlar sanırım ama öyle bir şey yok bence.

Zaten genelde testten önce diyet , daha sonra test öneriliyor. Ama siz de haklısınız tabi ki

Biz çok fazla test yaptırdık çünkü belli aralıklarla geçmezse tekrar yaptırmak, alerji seviyesinde azalmayı görmek için 6 ay ya da 1 yılda tekrarlanıyor.

Düşünün bizdeki o kadar farklı çıkıyordu ki, bir seferinde yumurta akı yüksek yumurta sarısı düşük,süt hiç yok çıktı, başka seferde yumurta alerjisi yok süt ürünleri anafilaktik seviyede falan çıkmıştı. Testler de yanıltıcı oluyor. Deri testini de yaptırdık o da farklı çıkmıştı.

En sonunda moleküler alerji testi denilen çok çok ayrıntılı bir test yaptırdık. Daha sonra bir şeyler düzelmeye başladı.

İnanın doktor bulmak en zor iş. Her doktor farklı şey söylüyor.

Hem maddi olarak hem manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç. Ama önceki mesajda da belirttiğim gibi geçiyor. Siz biraz da olumlu düşünmelisiniz. Stres sizden bebeğinize geçer bu sefer her şey daha da zorlaşır.

Kızım 2 yaşına girecek Allah nasip ederse, etrafımdaki herkes kendi çocuğunun bebekliğini özlerken ben o günleri hatırlamak bile istemeyeceğim kadar zor geçirdim. Çok stresliydim çok araştırıyordum çok üzülüyordum çünkü anne vicdanı kapatma tuşu olmayan ve susmak bilmeyen bir şey.

Eğer bu kadar sıkmasaydım kendimi o zamanlar belki biraz da zevk alabilirdim. Bana etrafımdakiler sizinkilerin söylediklerine ek olarak emzirmeyi bırakmam konusunda da baskı yapıyorlardı üstelik. Ya da şunu ye emzirmezsin 2 gün vs diye söyleniyordu. Lütfen siz benim yaptığım hatayı yapmayın. Etrafa kulaklarınızı tıkayın her anlamda bu anların geçici olduğunu ve her şeyin güzelleşeceğini düşünün. Yakında kucağınıza sığmayacak bebeğiniz🥹Zor süreçler ama çocuğunuzun bu halleri hiç geri gelmeyecek, etrafa kulak asmayın.

Anne iyi olursa bebek zaten iyi olur♥️

Umarım çok yakın bir sürede "atlattık, her şeyi yiyebiliyoruz ve çok güzel uyuyoruz" alıntısı yaparsınız.

Allah'a emanet olun ♥️
R

Rabia Y.

11 Şubat 2026 14:38

Fatma

Bazı doktorlar bebek küçük alerji testi doğru yanıt vermez diye yapmayı pek önermiyorlar sanırım ama öyle bir şey yok bence.

Zaten genelde testten önce diyet , daha sonra test öneriliyor. Ama siz de haklısınız tabi ki

Biz çok fazla test yaptırdık çünkü belli aralıklarla geçmezse tekrar yaptırmak, alerji seviyesinde azalmayı görmek için 6 ay ya da 1 yılda tekrarlanıyor.

Düşünün bizdeki o kadar farklı çıkıyordu ki, bir seferinde yumurta akı yüksek yumurta sarısı düşük,süt hiç yok çıktı, başka seferde yumurta alerjisi yok süt ürünleri anafilaktik seviyede falan çıkmıştı. Testler de yanıltıcı oluyor. Deri testini de yaptırdık o da farklı çıkmıştı.

En sonunda moleküler alerji testi denilen çok çok ayrıntılı bir test yaptırdık. Daha sonra bir şeyler düzelmeye başladı.

İnanın doktor bulmak en zor iş. Her doktor farklı şey söylüyor.

Hem maddi olarak hem manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç. Ama önceki mesajda da belirttiğim gibi geçiyor. Siz biraz da olumlu düşünmelisiniz. Stres sizden bebeğinize geçer bu sefer her şey daha da zorlaşır.

Kızım 2 yaşına girecek Allah nasip ederse, etrafımdaki herkes kendi çocuğunun bebekliğini özlerken ben o günleri hatırlamak bile istemeyeceğim kadar zor geçirdim. Çok stresliydim çok araştırıyordum çok üzülüyordum çünkü anne vicdanı kapatma tuşu olmayan ve susmak bilmeyen bir şey.

Eğer bu kadar sıkmasaydım kendimi o zamanlar belki biraz da zevk alabilirdim. Bana etrafımdakiler sizinkilerin söylediklerine ek olarak emzirmeyi bırakmam konusunda da baskı yapıyorlardı üstelik. Ya da şunu ye emzirmezsin 2 gün vs diye söyleniyordu. Lütfen siz benim yaptığım hatayı yapmayın. Etrafa kulaklarınızı tıkayın her anlamda bu anların geçici olduğunu ve her şeyin güzelleşeceğini düşünün. Yakında kucağınıza sığmayacak bebeğiniz凉Zor süreçler ama çocuğunuzun bu halleri hiç geri gelmeyecek, etrafa kulak asmayın.

Anne iyi olursa bebek zaten iyi olur♥️

Umarım çok yakın bir sürede "atlattık, her şeyi yiyebiliyoruz ve çok güzel uyuyoruz" alıntısı yaparsınız.

Allah'a emanet olun ♥️

Umarım Fatma hanım bunu çok istiyoruz 🤲🌸 Allah razı olsun sizde güzel kızınızda Allah a emanet olun ❣️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir