Somon Balığı Alerjisi - Gıda Alerjisi Yaşayan Anneler 🫂

116 görüntüleme
İlsu O. K.

İlsu O. K.

28 Ocak 2026 00:36
Merhaba; bebeğim 10 aylık düzeltilmiş 8 aylık. Cumartesi günü somon tadımı yaptık sorun yoktu-Pazar yine tadım yaptık [3.gün](3.gün) balık ağır gelir diye Pazartesi Bezelye Yemeği yedi (daha önce tadımını yapmıştı-yeni besinleri 3 gün kuralı ile gidiyorum. ) pazar günü kalça kısmında biraz isilik görüntüsü oldu tamda bezin hizası olduğu için isilik diye düşündük o gün çok önemsemedik. Pazartesi akşam sırta yayılmıştı yine isilik diye düşündük diş çıkarıyor terledi gibi. Fakat aynı gece göğüs-sırt-göbek-kulak-ense-baş ve saç tibine kadar ciddi yayılma olunca alerji olduğunu düşündük ve ertesi günü sabah hemen sağlık ocağına gittik. Ne yedi içti diye konuşunca somon diyince he o zaman balık denildi!! Aksi gibi de çarşamba-perşembe-cuma günleride orta derece ateş ağlama, huzursuzluk, diş sancısı, uykusuzluk çekiyorduk yani her şey üst üste geldi. Balığı kesin vermeyin alerji şurubu vereyim ona başlayın dedi . Bütün gün vermeme konusunda dirensekte en sonunda ılık duş aldırıp verdik 2 gündür uykusuz ve perişan diye. Fakat merak ediyorum besin alerjisi durumunda döküntüler ne kadar zamanda geçer? Şurup dışında nasıl rahatlatabiliriz? Ekstra çocuk doktorumuza görünmek istiyorum fakat bu seferde çok abartıyor oldum ben mi abarıyorum?
Ö

Özge T.

28 Ocak 2026 00:55
Çok çok geçmiş olsun, benim oğlum 9 aylık alerjilerimiz var ben de şurubu ilk kez duyuyorum şaşırdım. Üstelik yoğun kusma yaşadı, evveliyatında da hafif döküntü ve kızarıklıkları olmuştu. Yoğurt/yumurta/ hayvansal gıda tüketemiyoruz. Çocuk alerji diye ayrıca doktor var ona gittik sırtından zerk ile test yapıldı, tavsiye ederim.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

28 Ocak 2026 01:02
Çok geçmiş olsun sizede,beslenme işi çok karmaşık ve zor başlangıçta gerçekten besin ayırmak .. Aslında kuzu kıyma, yoğurt, yumurta alerjimiz yok, avakadoya biraz hassasiyet gösterdik ama o da boynunda hafifti bu inanılmaz her yerini kapladı (kol-bacak-el-ayak dışında) Anne sütü ya da formülede şükür yok alerjimiz yok. Dediğiniz bölümü bir bakayım. Teşekkür ederim
A

Azra

28 Ocak 2026 01:03
@Özge Topçu özge hanım bebeğim de 6 aylık sadece mama alıyor egzama vardı yüzünde çok şiddetlenince nemlendiricilerle geçmedi Dr götürdük ve alerji olabilir dendi kan testi alındı ama alerji negatif çıktı bahsettiğiniz deri testi nasıl
Ö

Özge T.

28 Ocak 2026 01:09

Azra

@Özge Topçu özge hanım bebeğim de 6 aylık sadece mama alıyor egzama vardı yüzünde çok şiddetlenince nemlendiricilerle geçmedi Dr götürdük ve alerji olabilir dendi kan testi alındı ama alerji negatif çıktı bahsettiğiniz deri testi nasıl

Bebeğin sırtına on farklı ürünü koyup (gözle görülmeyecek kadar ince bi iğne, oğlum hiç tepki vermedi) bekletiyorlar, yumurta akı ve sarısı ayrı ayrıydı mesela daha on dk oldu direkt kabardı o bölge, bu testte balık soya süt falan da var

@İlsu Olcahan Kantarcılar hanım bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenebilirsiniz bir daha ne zaman balık denenebilir diye, bu alerji doktorumuz mesela yoğurdu yanında yedirmemizi istemişti ve kusunca 1 yaşa kadar denemeyeceğiz dedi, o zaman 8 aylıktı
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

28 Ocak 2026 01:47
@İlsu Olcahan Kantarcılar Merhaba; bebekten bebeğe değişmekle birlikte genelde döküntü görüntüsü 3-4 gün içinde azalıp yok olur. Şurup yorumunu başka bir anne/eş/dost tavsiyesi yerine hekime bırakmak gerekir. Şurup dışında en rahatlatıcı şeyler duş ve bebeği sıkmayacak hafif giysilerdir. Ayrıca bu dönemde ilgisi varsa peluş hayvanlardan da uzak durmak ısıyı artırmamak adına gerekebilir 🌺
İlsu O. K.

İlsu O. K.

28 Ocak 2026 02:08
@Fatma Atagün Hanım ben sizi bir kere daha rahatsız etmek istemedim açıkcası ondan yazamadım. Teşekkür ederim cevabınız için 🌸
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

28 Ocak 2026 03:32
@İlsu Olcahan Kantarcılar Rica ederim, her zaman…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir