Alerji Diyetisyenine Soru Sor
5449 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
11 Ekim 2025 13:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ö
Özlem B.
30 Mayıs 2026 23:55
merhaba kızımın yanağımda böyle kızarıklıklar ve morluklar var bir çok doktora götürdüm besin alerjisi olsa vücudunun diğer yerlerinde de olur dediler diğer yerlerinde böyle bir şey yok sadece yana da var egzama dediler ama vücudu kuru değil hassasiyet dediler ama ne hassasiyeti var çözemedik yani bütün alerjisi var mıdır sizce bu durum için
A
Arziman K.
Premium Üye
1 Haziran 2026 21:00
Merhabalar bebeğim 5.5 aylık bir aylıkken doktor süt ürünlerine alerjisi var dediği için ( aşırı kusma sebebiyle) diyete başladım ( süt ürünleri, dana eti, yumurta, tahin,kuru yemiş) diyet gerçekten bebeğimi rahatlattı. Son kontrolde diyetimi açabileceğimi söyledi ve ek gıdaya başladık. Hem kendi diyetimde hem bebeğimin ek gıda sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim ?
T
Tülay G. E.
21 Haziran 2026 22:44
Merhaba bebeğim 3 haftalıkken kanlı mukuslu kaka gördük. İnek sütü allerjisi olabilir dendi. Emzirdiğim için diyet yapıyorum. Aynı zamanda neocate(diyet mama kullanıyoruz). İlk başta düzelmişti. 6 haftalıkken tekrar oldu. Başka neye allerjisi olabilir naaıl anlayabilirim. Bu konuda ne yapmam gerekir.
M
Merve T.
15 Temmuz 2026 00:18
Bebeğimin hem yulafa hem yumurta sarısına hem de beyazına alerjisi çıktı deri [testinde.Yedi](testinde.Yedi) [aylık.Doktor](aylık.Doktor) yulafi hic yedirme dedi yumurtayi da dokuzuncu aya kadar yedirme [dedi.Kahvalti](dedi.Kahvalti) icin ne yedirecegimi bulamıyorum alternatif önerir misiniz
B
Beyzanur Ş.
28 Temmuz 2026 12:47
Merhaba doğumdan sonra süt ve süt ürünleri Yumurta beyazı ve sarısı alerjisi vardı kızımın,1 yaşında geçmişti şimdi 2 yaşında ürtiker gaz sancısı ve ishal oldu 1 ay . Test yapıldı yumurta sarısı ve pirinç alerjisi çıktı bu sefer de
Sürekli böyle tekrar edecek mi sizce? Diyette kızım şimdi şikayetlerimiz geçti tabi ama süreç oldukça yorucu
Sürekli böyle tekrar edecek mi sizce? Diyette kızım şimdi şikayetlerimiz geçti tabi ama süreç oldukça yorucu
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 13:30
Oğlum 4 buçuk aylık, 1 ay önce huzursuzlanma ve bir süre sonra da kanlı kaka şikayetimiz başladı. 9 Temmuzdan beri süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ancak sonrasında deneme yanılma yaparak yumurta ve sanırım tavuğa karşı da bir hassasiyetimiz var. Cuma günü kan sonucumuz çıkacak. Kan tahlilinde kesin sonuç çıkma ihtimali nedir? Saydığım ürünleri tüketmememe rağmen dün minicik de olsa leke gördüm kakamızda ve sıvı kakamız hala devam ediyor. Bu süreç nasıl yönetilir, ek gıda sürecine az kaldı hangi birimlerden destek almalıyız? Teşekkürler
N
Nahide T.
18 Ağustos 2026 13:23
Merhabalar kızım şuan beş buçuk aylık yaklaşık 13 temmuzdan beri süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum ama hiç bir düzelme yok üstüne birde yumurtayı da deneyelim dedi doktor diyet sütü vermeye çalışıyorum ama içmiyo bazı günler günde beş defa kaka yapıyor çok sıvı formda hemde ara ara kan görünüyor ve gidiyo yani bu zamana kadar üç dört defa aralıklı zamanlarda kan gördüm çok Az ama yani nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum kilo alımı var ama çok az bir ayda 150 gram gibi bir şey alıyor yaklaşık 3 ayından beri böyle napmalıyız acaba geçmiyorsa belki de süt ürünleri değil başka bir şeye alerjisi olabilir mi acaba ek gıdaya geçmeye bile korkuyorum herhangi bir alerjisi çıkar diye yine
F
Firdevs D. Ç. ..
29 Ağustos 2026 08:29
Merhaba kızımın yanakları bazen kıpkırmızı oluyor yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum 2buçuk aylık atopik bir cildi var dedi dermatoloji doktorumuz ne yapmam lazım

Merve
29 Ağustos 2026 08:40
Merhaba bir çözüm bulabildiniz mi benim oğluma da atopik dermatit dendi 2 yaşında oğlum ama hala geçmedi
F
Firdevs D. Ç. ..
29 Ağustos 2026 08:47
Glüten süt yumurta alerjimiz çıktı maalesef

Merve
29 Ağustos 2026 08:50
Kaç yaşında alerji testi yaptırdınız bize yapmadılar alerji değil diye
Yükleniyor...