Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2286 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
11 Ekim 2025 13:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
E
Esra Y. ..
20 Ocak 2026 01:21
Merhaba hocam 5 aylık bebeğim de Yuvarlak yuvarlak parayı andıran kırmızı döküntüler oluştu egzama tanısı konuldu nemlendirici kullanıyoruz fakat egzaması alevleniyor sürekli ve gecmiyor kakası yemyeşil acaba alerijk olabilir mi?
M
Menekşe Y.
20 Ocak 2026 02:03
Hocam 32 aylık kızımda genellikle yemekten sonra kaşıntı sonra kabarma oluyor ve farklı verdiğim hiçbir şey yok

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Ocak 2026 19:08
Merhaba hocam 5 aylık bebeğim de Yuvarlak yuvarlak parayı andıran kırmızı döküntüler oluştu egzama tanısı konuldu nemlendirici kullanıyoruz fakat egzaması alevleniyor sürekli ve gecmiyor kakası yemyeşil acaba alerijk olabilir mi?
R
Rabia K. ..
20 Ocak 2026 22:05
Merhaba hocam, bebeğim 65 günlük. Yaklaşık üç hafta önce kanlı ve mukuslu kaka şikayetiyle doktora gittik ve süt proteini alerjisi olabilir dedi doktorumuz. Çok dikkatli bir şekilde perhiz yaptım. Bu süreçte bebeğimin sancıları azaldı. Dün tekrardan kanlı ve mukuslu kaka şikayetiyle doktora başvurduk, yumurta tüketme dedi. Buraya kadar süreç olması gerektiği gibi işledi. Ama bugün eşimle şunu fark ettik. İlk mukuslu kakadan bir gün önce antibiyotik(aksef) ilaç başlamıştım. Ve iki gündür tekrar antibiyotik (klamoks) içmem gerekti tekrar mukuslu kanlı kaka oldu. Acaba süt proteini alerjisi değil de bebeğim antibiyotiğe mi tepki veriyor? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar
B
B M.
21 Ocak 2026 08:07
Merhaba hocam bebeğim 2 ay 28 günlük yüzünde kızarıklık var yanaklarında doktora gittim beni cildiyeye yönlendirdi cildiyeye giden annelere sordum onlarda Bi krem veriyor ama geçirmiyor dediler bende başka çocuk doktoruna gittim bu seferde bebeğin alerjik bir bebek olabilir dedi ne yapmam lazım sadece anne sütüyle besleniyor
A
Aybike D. ..
21 Ocak 2026 21:21
Merhabalar hocam , kızım 10 aylık ve alerjin olabilecek ürünleri verdiğimde yanaklarında ve alın ortasında kızarma yapıyor artık çoğu gıdayı vermiyorum Allah’ta yoğurda yok onun dışında çilek , muz , domates , nar , portakal , mandalina verdiğimde hemen kızarıyor bir ara yanlışlıkla çikolata yedi onda da kızardı. Geçici mi kalıcı mı acaba ? Veya teste götürsem çıkarmı ? Yumurta da aynı şekilde
S
Suheyla B.
22 Ocak 2026 01:40
Merhabalar şuan 16 aylık Bayadır sma mama kullanıyoruz ama bu ay doktorumuz infatrini mama da yazdı. Daha önce de vücudunda kızarıklık olmuştu ama karnında hiç olmamıştı. Acaba alerji mi daha önce de süt alerjisi olmuştu ama düzelmişti birşeyi yoktu.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
22 Ocak 2026 22:09
Merhabalar şuan 16 aylık Bayadır sma mama kullanıyoruz ama bu ay doktorumuz infatrini mama da yazdı. Daha önce de vücudunda kızarıklık olmuştu ama karnında hiç olmamıştı. Acaba alerji mi daha önce de süt alerjisi olmuştu ama düzelmişti birşeyi yoktu.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
22 Ocak 2026 22:10
Merhaba hocam bebeğim 2 ay 28 günlük yüzünde kızarıklık var yanaklarında doktora gittim beni cildiyeye yönlendirdi cildiyeye giden annelere sordum onlarda Bi krem veriyor ama geçirmiyor dediler bende başka çocuk doktoruna gittim bu seferde bebeğin alerjik bir bebek olabilir dedi ne yapmam lazım sadece anne sütüyle besleniyor
S
Suheyla B.
22 Ocak 2026 22:27
Çok teşekkürler❤️
E
Emek S. E. ..
23 Ocak 2026 20:09
Hocam merhabalar. 6 ay 1 haftalık oğluma tahin yedirdikten sonra dizleri sırtı yanak cene ve burnu ısılık gibi kıpkırmızı oldu. 3 gün oldu gecmiyor aşırı gaz olmus ve sürekli ağlıyor. Lavman yapıldı avil dekort yapıldı am durmumuz hala aynı. Ne yapmayalım

Yeter O. ..
23 Ocak 2026 20:21
Ecem hanım merhaba kızımın süt ürünlerine karşı alerjisi var 2 aylıkken şimdi 7 ay 12 günlük çorba yapıp veriyorum yoğurt çorbası ilk başlarda dokunuyordu 2 gün önce verdim biraz daha iyi rahatsız olmadı acaba alerjisi geçti mi ? Test yapılmalı mı
E
Ela A.
25 Ocak 2026 00:13
Merhaba ecem hanım 4 aylık oğlum egzama oldu osman hoca besin alerjisi olabılır dedı bir haftadır süt ürünleri ve yumurta yemiyorum ama egzaması hala yayılıyor ne yapmam gerekiyor
B
Burcu B. Ö.
25 Ocak 2026 00:27
Merhaba bebeğim 6.5 aylık iki aylıkken aşırı ıkınma ve kanlı kaka nedeniyle çocuk alerjiye gittikdiyet verdi 4 aylıkken kakada kan yok diye bana süt ürünlerini serbest dedi bi daha hiç kan gelmedi ek gıdaya başladım ama zaten bebeğime direkt olarak yoğurt vermedim yene de vücudunda egzama çıktı kremlerle geçti ama bugün yine oldu üç gün yumurta denemiştim bi alerji olmamıştı bugün sadece yumurta verdim karnında kızarıklıklar oldu mukuslu kakası var ve karnı hep şiş günde iki kere kaka yapıyor bazen de dört günde bir yapıyor süt alerjisi geçmemiş olabilir mi iki gündür yine kestim süt ürünlerini pazartesi doktora gideceğim ama korkuyorum bebeğimin bağırsaklarına bişi olmuştur diye şimdi korkudan ne kendim yumurta yiyebiliyorum ne tahin helva yiyebiliyorum ne yiyeceğim onu da bilmiyorum her şey alerjik duruyor şu an
K
Kıvılcım K. ..
25 Ocak 2026 22:45
Merhabalar Ecem Hanım oğlum 4 yasinda ve gece ağız kokusu salya ve nefeste sorun olduğu için geniz eti veya alerji diyorlar geniz eti için once air kullanıyorum faydası yok ne yapmalıyım şaşırdım geniz eti de alerjiye bağlı olabilir dediler ama alerji doktoru birsey yok dedi tavsiye please
D
Didem
27 Ocak 2026 15:32
Hocam bebeğimin 2 aylıkken süt ürünleri alerjisi var denildi diyet yaptım şuan 5 aylık yavaş yavaş ek gıdaya başladık yogurt falan veriyorum çenesinde ve yüzünde küçük küçük sivilceler cıkıyor vücudunda bişey yok sizce yemeye devam ettireyim mi nasıl bir yol izleyeyim
Z
Zahide.
30 Ocak 2026 11:38
Merhaba. Kızım bir aylıkken kakasında belli belirsiz kan akıntısı oldu bir kere. Süt ürünlerine ara verdim bir daha olmadı. Şimdi 3 aylık kakasında bazen mukus oluyor ama kan görmedim bir daha. Doktorumuz da alerji değildir dedi. Bu ay rota aşısı olacağız ama mukus bir belirti sayılır mı. Sorun teşkil eder mi rota aşısı için bu durum? Yardımcı olursanız sevinirim
A
Asya I. U.
13 Şubat 2026 20:58
Kaka kanlı mukus, gaz ve huzursuzluk yaratan Süt ve süt ürünleri alerjisi ne zaman açılmalı? 6 ay tüketmeme akabinde mi yoksa 2 haftalık tüketmeme sonrası süt basamağı ile açma mı?
E
Esma M.
17 Şubat 2026 05:54
Merhabalar 4 aylık kakasında kırmızı noktalar var kayınvalidemle birlikte oturuyoruz verme dememe rağmen yoğurt çorbası danone gibi şeyler veriyo bunlar alerji belirtisi olabilir mi