Alerji Diyetisyenine Soru Sor

2944 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

11 Ekim 2025 13:40
Herkese merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım 🌸
Ş

Şeyma B. A. ..

27 Mart 2026 00:14
Merhaba 1 aylık kızımın yanakları alnı boynu ve ensesinde kırmızı noktalar var emdiği zaman sanki artıyor sonra uyurken azalıyor kaşınıyor gibi acaba alerji mi
R

Rozerin

27 Mart 2026 01:01
Merhaba bebeğimin yumurta alerjisi var yemiyorum yedirmiyorum diyette yapıyorum ama hiçbir şekilde geçmiyor kortizonlu krem veriyorlar hep ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olur musunuz
Ece G.

Ece G.

27 Mart 2026 16:56
Aslı
merhaba 39 günlük bebeğimde süt alerjisi olduğunu öğrendik emziriyorum nasıl beslenmeliyim
Süt ve süt ürünleri giren ürünleri hayatından çıkararak maalesef bende öyle besleniyorum çünkü 🤦🏻♀️
Figen

Figen

27 Mart 2026 23:45
Merhaba. Bebeğim 6 aylık. 5 ay aşılarından hemen sonra ürtiker oldu kolları bacakları, aynı hafta yumurta ve kabak verdim 10kez kustu ishal oldu, kabak sindirilmeden çıktı. Uzun bir aradan sonra muz avokado verdim onlarda kollarında geçmek üzere olan ürtikeri arttırdı bacaklara yayıldı. Ne yapmalıyım ara vermeli miyim, nasıl bir yol izlemeliyim? ( daha önce bunları tatmıştı sorun yoktu )
image
B

Beyzanur Ö.

29 Mart 2026 23:37
Merhaba, oğlumun şuanda 5. ayı bitmek üzere. Doğduğundan beri aşırı gaz problemimiz ve sürekli huzursuzluğumuz var. 4. Ay kontrolünden sonra huzursuzluk ve gaz iyice arttığı için süt ve süt ürünleri alerjisinden şüphelendi doktorumuz. Ara ara vücudunda sinek ısırığı gibi kırmızılıklar çıkıyordu ürtiker denildi. Birde mukuslu kaka var. Diyete başlayalı 15 gün oldu süt ve süt ürünleri bir de dana etini tüketmeyi kestim 10. Günden sonra biraz huzursuzluğu geçti gibi oldu sonra tekrar başladı. Gerçekten alerjisi mi vardır? Diyet tamamen ne zaman fayda gösterir? Ve ya çoklu besin alerjisi olabilir mi?
E

Esra A. ..

31 Mart 2026 23:25
Merhabalar 23 aylıkken oğlum çok az miktar Nutella yedi hemen dudağı şişmeye başladı yüzü kızardı daha acile gittik şişlik inmesi için iğne yaptılar sonra alerji bölümüne gittik fındık deri testinde 4mm alerji çıktı 3 ay diyete girdik ama herşeyin içinde fındık var hemen hemen daha önce direk fındık yememişti ama içeren gofret ve çikolata yemişti onlarda bi tepli olmadı nutellada yoğun olduğu için muhtemelen bu kadar dudak şişmesiyle tepkime verdi diğer kuruyemişlere yok ama sadece fındık var geçer mi acaba zamanla ?
G

Gülistan

4 Nisan 2026 00:09
Merhaba kızımın yumurta sarısı beyazı domates fındık fıstık kaju buğday unu kakao bide inek sütüne alerjisi var 2 yaşında 10 kg cildi de çok kuru nasıl yapcam çok bunalımdayımhocam
S

Sümeyye A. K.

7 Nisan 2026 14:03
image
hocam merhaba, 6.5 aylık. Son 2 haftadır ev yapımı hazır fark etmeksizin bu şekilde kızarmalar oluyor. Bir de tahin&pekmezde oldu. Ama yarım saate geçiyor, kabarma kaşıntı olmuyor. Kakada kan vs olmadı. Sadece bu bölgede sınırlı kalıyor.
S

Seval b.

8 Nisan 2026 21:38
Kolunda egzama varsa ve emziriyorsam sebebi süt alerjisi midir? Gayta testi yapılmıştı kanlı falan çıkmadı temiz çıktı. Yine de yediklerimden midir
Ş

Şermin B.

8 Nisan 2026 23:17
Merhaba bebeğim 6. Ayını doldurdu. Alerjik bebeklerde keçi sütü aynı tepkilere neden oluyor mu? Keçi sütü veya ürünlerini kullanmak doğru mu nasıl bir süreç izlenmeli
M

Merve A.

13 Nisan 2026 16:41
Merhaba . Bebeğim 7 aylık tahlilleri temiz ama süt alerjisi olabileceği düşünülüyor yüzü egzamalı ve kızarık . Peynir süt tereyağ yoğurt içeren şeyler yedirmiyorum kahvaltı olarak ne yedirmeliyim yumurta sarısına ne zaman başlamalıyım
A

Ayşegül C.

13 Nisan 2026 16:56
Merhaba hocam 4 aylık bebeğim var testler negatif çıktı ama kanlı mukuslu kakası olması sebebi ile süt diyetine başladık diyet sonrası yaklaşık 10. Günde kan kesildi diyebiliriz. 5 aylıkken ek gıdaya geçmeyi planlıyorum bebeğin ilgisi var sadece oturma işini gözlüyorum. Ek gıdaya nasıl geçmeliyim ?
T

Tuncay K.

14 Nisan 2026 00:13
33 aylık erkek çocuk boyun altı lekelenme dagılgan şekilde var kollarda ve kulak arkasında . şeklinde lekelenme var ne yapmalıyız vitiligo değil dendi krem yazdı cilt hassas denip kullanıoz fayda yok
G

Gökçe E.

14 Nisan 2026 00:18
Hocam mrhaba 4 aylık kizim gürültülü kokulu köpüklü ve mukuslu kaka yapıyor 2 ay oldu enfeksiyon olmadigini söylediller yaklasık 1 aydr inek sütü diyeti yapıyorum hala geçmedi egzama vs yok bir yerde hata mı yapıyorum?
Eda G.

Eda G.

16 Nisan 2026 17:59
Merhabalar kolay gelsin 🌸

Mastositoz denildi suan yanaklarında var ilk çıktığında 8 aylık civarıydı suan 1 yaş 1 aylık teşhis konulana kadar çeşitli krem ve alerji damlalar kullandım düzenli bi şekilde fakat geçmedi suan 11 kilo cildiye doktoru Hitrizin şurup verdi kac ölçü kullanacağım şuruplarını dogdugundan beri siringa ile vermiştim, birde geçmesi için ne yapabilirim ? Neleri yedirmemem gerek gün içinde başka yapabileceğim bisey var mı ?

İlginiz için teşekkürler şimdiden 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir