Alerji

69 görüntüleme
Dilek T.

Dilek T.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 10:36
Bebeğim 12 haftalık kız bebek. 38+3 haftada sezaryen ile doğdu. Doğum kilosu 2770 gram, şu an yaklaşık 4400 gram. Anne sütü almıyor, sadece mama ile besleniyor.

İlk olarak HiPP Organik Combiotic kullanıyorduk. Ancak farklı zamanlarda aldığımız mamaların renkleri birbirinden farklıydı ve bebeğimde kusma olduğu için mama değişikliği düşündük.

Doktorumuz hassas bir bebek olduğunu söyleyip SMA Comfort ve Aptamil Prosyneo önermişti. Tercihi bize bıraktı.

Önce SMA Comfort kullandık. Bu süreçte:

Yanaklarında kızarıklık oluştu,

Kusmaları devam etti,

Kakası sarı renkli ama oldukça cıvık oldu.

Daha sonra Aptamil Prosyneo’ya geçtik. Bu mamada:

Yanaklardaki kızarıklık geçti,

Ancak kakası kına yeşili renkte, gürültülü ve mukuslu olmaya başladı,

Göğsünde hırıltı var,

Kusmaları devam ediyor ve kusmuğunda da mukus görüyoruz.

Başta mama geçiş sürecine bağlı olabilir diye düşündük ama süreç içinde belirgin bir düzelme olmadı.

Bu durum inek sütü proteini alerjisi veya başka bir hassasiyet düşündürür mü? Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz, ek değerlendirme veya farklı mama gerekir mi?

Fotoğraf için kusura bakmayın..
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 10:38
Merhaba,

Bebeğinizin yaşadığı sorunlar, özellikle kusma, mukuslu kaka ve yanaklarda kızarıklık, bir alerji veya hassasiyet belirtisi olabilir. İnek sütü proteini alerjisi (ISPA) veya başka bir gıda alerjisi olasılığı doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir.

Aşağıdaki adımları düşünün:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin semptomları hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşun. Semptomların mama değişikliğiyle ilgili olup olmadığı veya alerji/hassasiyet kaynaklı olduğu konusunda doktorunuzdan bilgi alın.

2. Alerji testi: Bebeğinizin alerji testi yapılması gerekebilir. Bu testler, bebeğinizin hangi maddelere alerjisi olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.

3. Mama değişikliği: Doktorunuzun önerisiyle, bebeğiniz için daha uygun bir mama seçeneği araştırılabilir. Mevcut mamalar (SMA Comfort, Aptamil Prosyneo) denenmiş, ancak semptomlar devam ediyor.

4. Ek gıdaya dikkat: Eğer ek gıdaya başlanacaksa, bu çok dikkatli bir şekilde ve birer birer yapılmalıdır. Her yeni gıda maddesi eklenirken bebeğin tepkileri izlenmelidir.

5. Anne sütü: Eğer mümkünse, başlangıçta anne sütü ile beslenme denenebilir. Ancak bu durumda, annenin kendi diyetine dikkat etmesi gerekebilir.

Mama önerileri:

- Aptamil Pregomin Syneo: Alerji riski taşıyan bebekler için formüle edilmiştir.
- Neocate: Amino asit bazlı bir mama, alerjili bebekler için kullanılabilir.

Sonuç olarak: Bebeğinizin sağlığı için en doğru kararı doktorunuz verecektir. Bu nedenle, tüm gözlemlerinizi doktorunuzla paylaşarak, en uygun tedavi planını belirlemeniz önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Tadı
2. Alerji Aptamil Pepti Syneo Mama
3. 4 Farklı Mama Denedim
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esraa

16 Mayıs 2026 10:54
Hipp benim bebeğimde de kusma yapmıştı değiştirdik. Anlattığınız şeyler bence alerji düşündürüyor. Çocuk doktorları raporlu alerji maması yazabiliyor onu kullandiginizda bu belirtiler kesilirse muhtemelen inek sütü proteini alerjisi. Normal mamalarda inek sütü proteini bulunduğu için muhtemelen bebeğiniz sindiremiyor. Bence alerji bölümüne götürün
Tay

Tay

16 Mayıs 2026 10:56
canım ilk bende onları kullandım hatta ilk aptamıl sonra sma kullandım sonra Bebelac bunların sayılarına göre kullandım ama söyle birsey yaptım mesela bir mama dan başka mama ya geçerken kullandığım mama ile yeni geçicem mamayı karıştırdım biberonda söyle anlatıl 6 ölçek koyuyorsam 2başlıcam mama dan koydum sayıları değişiyor ya hani buyuyunce o zaman da aynısını yaptım Aptamil güzel ve ben şuan mamail kullanıyorum ve güzel bide bunu deneyin mamalar alerji yapsa şansı yüksek
Yağmur O.

Yağmur O.

16 Mayıs 2026 12:07
Benim bebeğimde şuan 31 günlük aynı şikayetler bizde de var maalesef inek sütü protein alerji olasılığı üzerinde durdu raporlu bebelac mamaya geçtik 1 ay kontrol edilecek gaz için mamadan önce relaktaz damla kullanıyoruz sindirimi kolaylaştırsın diye bir de trubiotic günde 6 damla . Kolik ve alerjik bebek olduğu için bunları kullanıyorum ama siz yine doktorunuza danışın umarım bu süreçleri güzel bir şekilde atlatırız .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir