4 Farklı Mama Denedim
193 görüntüleme
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:20
Bebeğim 6 ay 12 günlük. Tam 1,5 ayda 4 farklı mama denedim (sma optipro, hipp organik combiotic, golden goat, aptamil prosyneo) hiçbiri iyi gelmedi neden olabilir? Aşırı gaz, kusma, kötü kokulu mukuslu yeşil kaka ve yanaklarda kızarıklık belirtileri oldu hep. Alerjisi olabilir mi?
G
Gülcan Ş.
25 Ocak 2026 23:25
Bence doktorunuzla görüşün bi alerji yapmış olabilir yada başka kullandığınız birsey yapmıştır Benim kızım da öyle ya hipp kabızlık yaptı sma comfort aşırı sulu kaka yaptı aptamil pronutra da aynısını yaptı birde aptamil proseneyu deneyecegım yaa mamadan yana yüzümüz gülmedi
B
Büşra C.
25 Ocak 2026 23:28
Kesinlikle önce doktorunuza danışın aynı zaman da bebekte resmen mamayı kendi seçiyor benim oğlumda sadece hipp organic combiotic içiyor ama evolviayıda öven çok

Fatma A. U.
25 Ocak 2026 23:30
Çok sık mama değişikliği de bütün bunlara sebep olmuş olabilir doktora gitmeniz en iyisi
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:34
Bence doktorunuzla görüşün bi alerji yapmış olabilir yada başka kullandığınız birsey yapmıştır Benim kızım da öyle ya hipp kabızlık yaptı sma comfort aşırı sulu kaka yaptı aptamil pronutra da aynısını yaptı birde aptamil proseneyu deneyecegım yaa mamadan yana yüzümüz gülmedi
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:35
Kesinlikle önce doktorunuza danışın aynı zaman da bebekte resmen mamayı kendi seçiyor benim oğlumda sadece hipp organic combiotic içiyor ama evolviayıda öven çok
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:36
Çok sık mama değişikliği de bütün bunlara sebep olmuş olabilir doktora gitmeniz en iyisi

Fatma A. U.
25 Ocak 2026 23:38
EVOLVİA kullanıyoruz bizde süt alerjimiz çıktığı dan beri tadı yok bebeğim ilk başlarda beğenmedi içmedi şimdi alıştı
Önce doktora bir götürün
6 ay boyunca Bebelac kullandık vucudundaki kuruluklar için doktora gittik süt alerjisi olabilir deniyelim değiştirelim dedi EVOLVİA kullanıyoruz
Bebek kendi seçiyor mamasını
Önce doktora bir götürün
6 ay boyunca Bebelac kullandık vucudundaki kuruluklar için doktora gittik süt alerjisi olabilir deniyelim değiştirelim dedi EVOLVİA kullanıyoruz
G
Gülcan Ş.
25 Ocak 2026 23:40
Olabilir ama ben mama degısıklıgı yapmadan önce doktorumuzun tavsiyesini önerilerini alarak yaptım
B
Büşra C.
25 Ocak 2026 23:42
Benim bebiş sma optipro hariç diğerlerini içti sevmediği oldu ama yine de içti maalesef dokundu işte doktora sorduğumda evolvia önerdi onu aldım ama daha açmadım alerjisi varsa yine aynı olur korkusuyla. 2 gündür mama vermedim düzeldi bebiş baya ama doymuyor bu sefer de
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:43
EVOLVİA kullanıyoruz bizde süt alerjimiz çıktığı dan beri tadı yok bebeğim ilk başlarda beğenmedi içmedi şimdi alıştı
Önce doktora bir götürün
Önce doktora bir götürün
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:45
Olabilir ama ben mama degısıklıgı yapmadan önce doktorumuzun tavsiyesini önerilerini alarak yaptım
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:46
Evet riske atmayın hiç en azından içinizde rahatlamış olur her zaman doktor görüşü almakta insanı bir nebze rahatlatıyor özellikle konu derdini anlatamayan bebişlerimiz ise 🩵

Fatma A. U.
25 Ocak 2026 23:47
Evolvia'nın hangisini acaba?
B
Betül ..
25 Ocak 2026 23:48
EVOLVİA RP2

Fatma A. U.
25 Ocak 2026 23:52
Alerji testi mi yaptırdınız acaba? Bir de yaptırdıysanız kan aldırarak mı yoksa deriden mi baktırdınız?
Arkadaşım da doğum yaptı onun çocuk doktorunu çok övüyorlardı ona götürdüm
O hemen baktı dedi süt alerjisi olabilir kuruluğu geçmiyorsa
1 ay deniyelim dedi gerçekten de kızımın kakası değişti kuruluklar azalmaya başladı
Ama çevremdekiler dururmu bende. Habersiz bisküvi yedirmişler heryerinde kuruluklar kızarıklıklar tekrar oluştu
Şimdi mamadan ve süt ürünleri olmayan ek gıdalardan devam ediyoruz
Şubat'ın 6 sında kontrolümüz var
B
Betül ..
26 Ocak 2026 00:12
Hayır alerji testi falan yapmadı gittik alerji bölümüne yüzümüze bakmadılar işin gerçeği iki tane farklı doktora götürdüm onlarda yok dediler bebelactan devam ettik
1 ay deniyelim dedi gerçekten de kızımın kakası değişti kuruluklar azalmaya başladı
Ama çevremdekiler dururmu bende. Habersiz bisküvi yedirmişler heryerinde kuruluklar kızarıklıklar tekrar oluştu

Fatma A. U.
26 Ocak 2026 00:14
Yaa anladım gerçekten doktor çok önemli ben de mama yaramıyor dedim başka mama önerdi sadece yani belki alerjisi var hiç umursamadı. O zaman ben de bu alerji mamasını denesem ne olur ki? zaten anne sütü alıyor yetmediğinde ona takviye amaçlı veriyorum günde 1-2 defa
B
Betül ..
26 Ocak 2026 00:17
Mamayı deneyin evet eğer sizi emiyorsa belirli bir süre süt ürünleri yemeyin deneyin kakasından hemen belli oluyor zaten eğer mukuslu ise o 3. Günde hemen normale dönüyor

Fatma A. U.
26 Ocak 2026 00:20
Evet kendinizin de süt ürünlerini kesmesi gerekiyor eğer alerjisi varsa inşallah sağlıkla büyüsün bebişiniz
İnşallah doktorunuzdan çok güzel şeyler duyarsınız
B
Betül ..
26 Ocak 2026 00:25
Evet kendinizin de süt ürünlerini kesmesi gerekiyor eğer alerjisi varsa inşallah sağlıkla büyüsün bebişiniz