77 Günlük Bebek Gündüz Uykusu

89 görüntüleme
H

Habibe Ş.

Premium Üye
24 Mayıs 2026 16:37
Bebeğim 77 günlük oldu. Gündüz uyudugunda 2 saati aşan uykuları oluyor ve zorla uyandiriyorum. Bir hafta önce kasık fıtığı ameliyatı oldu genel anestezi ile. Bir haftadır suprax antibiyotik kullanıyor. Bunun etkisi olabilir mi? Ayrıca uzamış sarılık da vardı bunun için endişelendim. En son ölçülen değeri kanda 4 idi bilrubin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mayıs 2026 16:37
77 Günlük Bebek Gündüz Uykusu Hakkında Sorunuzun Cevabı

Bebeğinizin 2 saati aşan gündüz uykuları ve zorlanarak uyandırılması birkaç faktöre bağlı olabilir.

Antibiyotik kullanımı: Bebeğiniz bir haftadır suprax antibiyotik kullanıyor. Bazı antibiyotikler yorgunluk veya uyku hali yaratabilir. Ancak bu etki genellikle kısa süreli olur.
Ameliyat ve anestezi: Bebeğiniz bir hafta önce kasık fıtığı ameliyatı geçirdi ve genel anestezi aldı. Anestezinin etkisi bazen birkaç gün sürebilir ve uykuyu etkileyebilir.
* Uzamış sarılık: Bebeğinizin uzamış sarılığı vardı ve bilirubin değeri 4 olarak ölçüldü. Yüksek bilirubin seviyeleri bazen bebeklerde uyku düzenini etkileyebilir.

Bebeğinizin gündüz uykularının uzun olması ve zorlanarak uyandırılması konusunda endişe verici bir durum yok. Ancak, eğer bebeğinizin uykusu veya genel sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır.

Bebeğinizin sağlıklı ve düzenli bir uyku düzeni için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin sağlık durumunu ve uykusunu değerlendirmek için doktorunuzla konuşun.
2. Uyku ortamı oluşturun: Bebeğinizin uykusu için uygun bir ortam yaratın.
3. Uyku rutinleri oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun.
4. Bebeği uyandırma teknikleri: Bebeği uyandırırken nazikçe ve yavaşça yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2.5 Aylık Uyku Düzeni Normal mi?
2. Acil Bakar Mısınız ?
3. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

24 Mayıs 2026 17:57
Antibiyotik uyku yapabilir ama benim iki oğlum da belli bı aya kadar uykuyu çok severdi büyük oğlum gündüzleri 3 saate bir beslenirdi küçük oğlumda da satılık olduğu için sık emzirdim ama oda en az iki saat uyurdu gece 4 saat uyuduğunu biliyorum doktor bunun bı sıkıntı olmadığını Yenidoğan bebeklerin ortlama 18 19 saat uyuduğunu söylerdi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir