2.5 Aylık Uyku Düzeni Normal mi?
124 görüntüleme

Hilal K. ..
12 Aralık 2025 20:41
Bebeğim gece de gündüz de çok uzun uyuyor normal mi?
Gündüz 3-4 saate yakın uyuyor gunde 2 veya 3 kere gece de 6 saate yakın uyuyor. 1 veya 2 defa uyanıyor gece. Uykusunda besleyemiyorum uyanmasını bekliyorum o yüzden de az besleniyormus gibi geliyor. Bir anda uzun uykuya geçti kilo alımı da yavaşladı sanki
Sizin çocuklarınızın bu aylarda uyku düzeni. nasıl veya nasıldı?
Gündüz 3-4 saate yakın uyuyor gunde 2 veya 3 kere gece de 6 saate yakın uyuyor. 1 veya 2 defa uyanıyor gece. Uykusunda besleyemiyorum uyanmasını bekliyorum o yüzden de az besleniyormus gibi geliyor. Bir anda uzun uykuya geçti kilo alımı da yavaşladı sanki
Sizin çocuklarınızın bu aylarda uyku düzeni. nasıl veya nasıldı?
B
Büşra T.
12 Aralık 2025 20:43
Uykuları normal bence

Hatice C. ..
12 Aralık 2025 20:45
Uykudayken siz verin memeyi uyanip veya farkına varıp uyurkende icecektir gerekirsede uyansın kilo alımını etkiler sürekli uyumak ac bı şekilde diye düşünüyorum

Ozlem S. Ş.
12 Aralık 2025 20:46
Benim kızım şu an 6,5 aylık ama sizin bebeğinizle aynı aylarda gece uykuları uzundu 6 saat çok değil gündüz çok uzarsa duruma göre uyandırıp emzirebilirsiniz. Kilo konusunda ilk aylarda belirgin kilo alıyorlar doktorunuz ne diyor?

Çağla Y.
12 Aralık 2025 20:55
Her annenin arayipta bulamadığı bir uyku süresi bence kendinize maşallah deyin. Gece uyandırmaniza gerek yok ama gunduz uyanık oldugu saatlerde sık besleyebilirsiniz tabiki en önemli görüş yine takibinizi yapan doktorunuz
N
Nagihan
12 Aralık 2025 21:04
Vaktiniz varken bol bol uyuyun onunla birlikte :) gayet normal gece o uyanana kadar uyandırmayın acıkınca kendi uyanacak ilerleyen zamanda bu düzenle devam etmesini istiyorsanız rahatını bozmayın bebeğin 9. Aydan sesleniyorum gece 2 defa uyanıyor hatta biri sabah diyebiliriz. Gündüz uykumuz yok denecek kadar az yarım saatten 3 uyku yapıyo vaktiniz varken dinlenin uyuyun keyifli bir kahve için 😁 gündüz emzirmeleriniz çok olduğu sürece kilo alımı iyi olacaktır.

Ayşegül A.
12 Aralık 2025 21:05
10 haftalık bir bebek günde ortalama 14-18 saat arası uyuyabilir bunun 6-8 saat arası gece kalan 4-6 saatlik kısmı gündüz şeklinde olur. Bu haftalarda kesintisiz 4-5 saat hatta bebeğe göre 6 saat uyuyabilirler. Talebi olursa uyanır ancak 6 saat uyanmadan uyuyorsa ve aç kaldığını düşünüyorsanız uykudan uyandırmak yerine dream feeding (uykuda besleme) yapabilirsiniz. Ben genel olarak özellikle gece 4 saatte bir yapıyordum hem acıkmıyordu hem uyanmıyordu bende dinlenebiliyordum.

Aysel K.
12 Aralık 2025 21:44
Uyurken büyür bebişler 100 gram 200 gram fazla almış almamış birşey değişmez uyusun sizde uyuyun benim bebeğimde uyurdu 6 saat falan uyandırmazdım gerektiğinde kendisi uyanır