2.5 Aylık Uyku Düzeni Normal mi?

124 görüntüleme
Hilal K. .

Hilal K. ..

12 Aralık 2025 20:41
Bebeğim gece de gündüz de çok uzun uyuyor normal mi?
Gündüz 3-4 saate yakın uyuyor gunde 2 veya 3 kere gece de 6 saate yakın uyuyor. 1 veya 2 defa uyanıyor gece. Uykusunda besleyemiyorum uyanmasını bekliyorum o yüzden de az besleniyormus gibi geliyor. Bir anda uzun uykuya geçti kilo alımı da yavaşladı sanki

Sizin çocuklarınızın bu aylarda uyku düzeni. nasıl veya nasıldı?
B

Büşra T.

12 Aralık 2025 20:43
Uykuları normal bence
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Aralık 2025 20:45
Uykudayken siz verin memeyi uyanip veya farkına varıp uyurkende icecektir gerekirsede uyansın kilo alımını etkiler sürekli uyumak ac bı şekilde diye düşünüyorum
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

12 Aralık 2025 20:46
Benim kızım şu an 6,5 aylık ama sizin bebeğinizle aynı aylarda gece uykuları uzundu 6 saat çok değil gündüz çok uzarsa duruma göre uyandırıp emzirebilirsiniz. Kilo konusunda ilk aylarda belirgin kilo alıyorlar doktorunuz ne diyor?
Çağla Y.

Çağla Y.

12 Aralık 2025 20:55
Her annenin arayipta bulamadığı bir uyku süresi bence kendinize maşallah deyin. Gece uyandırmaniza gerek yok ama gunduz uyanık oldugu saatlerde sık besleyebilirsiniz tabiki en önemli görüş yine takibinizi yapan doktorunuz
N

Nagihan

12 Aralık 2025 21:04
Vaktiniz varken bol bol uyuyun onunla birlikte :) gayet normal gece o uyanana kadar uyandırmayın acıkınca kendi uyanacak ilerleyen zamanda bu düzenle devam etmesini istiyorsanız rahatını bozmayın bebeğin 9. Aydan sesleniyorum gece 2 defa uyanıyor hatta biri sabah diyebiliriz. Gündüz uykumuz yok denecek kadar az yarım saatten 3 uyku yapıyo vaktiniz varken dinlenin uyuyun keyifli bir kahve için 😁 gündüz emzirmeleriniz çok olduğu sürece kilo alımı iyi olacaktır.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

12 Aralık 2025 21:05
10 haftalık bir bebek günde ortalama 14-18 saat arası uyuyabilir bunun 6-8 saat arası gece kalan 4-6 saatlik kısmı gündüz şeklinde olur. Bu haftalarda kesintisiz 4-5 saat hatta bebeğe göre 6 saat uyuyabilirler. Talebi olursa uyanır ancak 6 saat uyanmadan uyuyorsa ve aç kaldığını düşünüyorsanız uykudan uyandırmak yerine dream feeding (uykuda besleme) yapabilirsiniz. Ben genel olarak özellikle gece 4 saatte bir yapıyordum hem acıkmıyordu hem uyanmıyordu bende dinlenebiliyordum.
Aysel K.

Aysel K.

12 Aralık 2025 21:44
Uyurken büyür bebişler 100 gram 200 gram fazla almış almamış birşey değişmez uyusun sizde uyuyun benim bebeğimde uyurdu 6 saat falan uyandırmazdım gerektiğinde kendisi uyanır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir