7 Yaş Emar Çekimi

54 görüntüleme
R

Rahşan Ü. ..

27 Mart 2026 00:31
Merhabalar kızım yaklaşık bir buçuk aydır sol gözünde bulanık görme şikayeti vardi. Göz doktoru görmesinde bir problem olmadığını çocuk nörolojinin görmesi gerektiğini söyledi. Damarlarında solukluk varmış. Bizde göründük ve doktor emar istedi. Ben emarı narkozlu çektirmek istemiyorum ama kızım durmaz ve emarı düzgün çekemeyiz diye endişe ediyorum. Narkozlu emarin ne gibi eksileri artıları olur yaptırsam mi bilmiyorum lütfen mesajımı görün ve bana bir yol gösterin. Teşekkür ederim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

28 Mart 2026 01:00
Merhaba,

Çocuğunuzun gözündeki bulanıklık şikayeti sizi endişelendirmiş ve çocuk nörolojisinin görüşünü almak istemişsiniz. Doktorunuz EMAR çekimini önerdi, ancak narkozlu EMAR çekimi konusunda tereddüte düşmüşsiniz.

Narkozlu EMAR Çekimi Hakkında Bilgiler:

Narkozlu EMAR çekimi, özellikle küçük çocuklarda veya hareketli çocuklarda kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde çocuğa hafif bir narkoz verilir ve böylece EMAR çekimi sırasında hareketsiz kalması sağlanır.

Narkozlu EMAR Çekiminin Avantajları:

1. Daha net görüntüler: Narkozlu EMAR çekimi ile çocuğunuzun hareketsiz kalması sağlanır, bu da daha net ve doğru görüntüler elde edilmesini sağlar.
2. Daha kısa süre: Narkozlu EMAR çekimi genellikle daha kısa sürer, çünkü çocuğunuzun hareketsiz kalması sağlanır.
3. Daha az stres: Çocuğunuzun narkozlu EMAR çekimi sırasında daha az stres yaşayacağı düşünülür.

Narkozlu EMAR Çekiminin Dezavantajları:

1. Narkoz riskleri: Narkozlu EMAR çekimi sırasında çocuğunuzun narkozdan kaynaklanan riskleri olabilir, ancak bu riskler genellikle düşüktür.
2. Uyku hali: Narkozlu EMAR çekimi sonrasında çocuğunuzun uykulu veya sersem olduğu görülebilir.
3. Ekstra maliyet: Narkozlu EMAR çekimi genellikle ekstra maliyet gerektirir.

Alternatif Yöntemler:

1. Uyutulmadan EMAR çekimi: Bazı çocuklarda uyutulmadan EMAR çekimi yapılabilir. Bu yöntemde çocuğunuzun rahat ve hareketsiz kalması sağlanır.
2. Sedasyon: Sedasyon, narkozdan daha hafif bir yöntemdir. Bu yöntemde çocuğunuzun rahat ve hareketsiz kalması sağlanır.

Öneriler:

1. Doktorunuzla konuşun: Doktorunuzla narkozlu EMAR çekimi hakkında konuşun ve alternatif yöntemleri öğrenin.
2. Çocuğunuzun durumunu değerlendirin: Çocuğunuzun durumunu değerlendirin ve narkozlu EMAR çekimi gerektiği konusunda doktorunuzla karar verin.
3. Ekstra destek alın: Çocuğunuzun EMAR çekimi sırasında ekstra destek almayı düşünün, örneğin bir ebeveyn veya bir sağlık profesyoneli.

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. Çocuğunuzun sağlığı konusunda endişe duyduğunuz için teşekkür ederim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Korkmalımıyım
2. Hipotermi Alan? Solunum Durması Yaşayan Var mı?
3. Kilo Almiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rahşan Ü. ..

28 Mart 2026 01:08
Çok çok teşekkür ederim çok sağolun mutlaka doktoru ile iletişime geçecem👍🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir