Azıcık Dertleşelim mi?
903 görüntüleme
B
Büşra K. A.
8 Ocak 2026 18:43
Merhaba herkese ☺️ Az önce eşime “keşke benimle aynı aylarda bebeği olan yakın bir arkadaşım olsaydı da dertleşseydik, herkes benim gibi mi hissediyor merak ediyorum” dedim. Sonra aklıma burası geldi ☺️ Beş aylık dünyalar tatlısı bir bebişim var ❤️ Onu çok seviyorum, günden güne değişmesini, büyümesini izlemekten çok memnunum. Ama kafam innnnnanılmaz dolu ve asla boşaltamıyorum. Kendimi bebeğimin kişisel asistanı gibi hissediyorum desem yeridir 😂 Bazı günler bebeğimi uyutmak dışında hiçbir şey yapmadığımı hissediyorum. Sürekli kafamda matematik hesapları dönüp duruyor; ne kadar yedi, ne kadar uyudu, ne zaman yiyecek, ne zaman uyuyacak… Ay imdat diye bağırasım var 😂 Sizler nasılsınız? Kendinizi iyi hissetmek için bir şeyler yapabiliyor musunuz?
Ü
Ümmühan G.
10 Ocak 2026 17:19
Biz de 4ayı bitirdik ve inanılmaz değişti rutinlerimiz uyku sürelerimiz. Nefes almayan makineleşmiş bir şeymişim gibi hissediyorum bazen. Sonra o bir gülümsüyor inanın geçiyor sanki tüm üzüntülerim. Anneme bırakıp kulaklığımı takıp hafif yağmurda 4km yürümüşüm eve döndüğümde farkettim ama hiç yorulmadım üstüne dinlenmiş hissettim. Kaçmak istiyorum sonra vicdan yapıyorum. Eski hayatımı özlüyorum ama o hayatımın eksik olduğunu düşünüyorum. Lohusalık bende hâla dolu dolu yaşanıyor😔
L
Leyla E. A.
10 Ocak 2026 17:48
Teşekkür ederim Bülra hanım çok güzel rahatlatıcı şeyler yazmışsınız 🥰umarım komuştugu günleri de görebilirim sanki hiç gelmeyecekmiş gibi
B
Büşra K. A.
10 Ocak 2026 17:49
@Ümmühan G Biz de 5. aya girdik ve dediğiniz gibi huyu suyu değişmeye başladı. Gece beslenmeye kalkmayan bebeğim 12’de bir uyanıyor 2-3 saat ayakta mesela 😂 Esas beni tüketen nokta gün içinde her şeyini dakikası dakikasına planlamama rağmen sonuç alamıyor olmak. Biraz hayal kırıklığına uğrayıp yetersiz hissediyorum açıkçası, biliyorum bunlar sağlıklı düşünceler değil ama dediğiniz gibi, lohusa hali 🥹 Ne güzel demişsiniz eski halimi özlüyorum ama o halim de boş geliyor diye. Evet ya çok haklısınız eski hayatımda bebeğimin yokluğu kocaman bir boşlukmuş. Şimdi hayatımın her zerresine sızıyor küçük hanım. Tam bir şükür sebebi ve ciddi adaptasyon süreci ☺️Bizi anlayan bir omuzda ağlayıp iki dertleşsek, bir de dediğiniz gibi pamuk gibi olacağımız aktivitelere zaman ayırabilsek her şey daha kolay olur aslında. İmkânınız olmasına çok sevindim benim de olsa ben de kesin bırakırdım çok iyi yapıyorsunuz, modunuz yükselir ve bebeğiniz de bundan mutlaka olumlu etkilenir ☺️
B
Büşra K. A.
10 Ocak 2026 17:53
@Leyla Elmas Aydar Bebeğim doğduğunda herkes altıncı ayına girdiğinde biraz rahatlarsın diyordu, ohooo altı ayı mı bekleyeceğim ben nasıl geçecek diye evham yapıyordum. 2 hafta sonra altı aylığız hala inanamıyorum 🥹 Annelikte günler yavaş, yıllar hızlı geçiyor derler. Hep beraber tecrübe edeceğiz sanırım 🥹
L
Leyla E. A.
10 Ocak 2026 18:01
Biz 6 aylığız küçükhallerini çok özlüyorum gelmeyecek günler gşbi hissediyoruz çok zorlanıyoruz ama zaman su gibi geçip gidiyor belki de dertleşebileceğimiz anlayan kimse olmadığı için bu kadar zor geçiyor eşlerimiz işe gidip gelip nefes alıyor bizler bazen hiç dışarıya bile çıkamıyoruz ondan ayrı kalamıyoruz nefes alamıyoruz ..
B
Büşra K. A.
10 Ocak 2026 18:08
@Leyla Elmas Aydar Çok haklısınız, hiç ara verme imkânımızın olmaması bizi bunaltıyor. Birine emanet edip dışarı çıksak bile aklımız evde kalıyor, telefon her an çalacak diye panikliyoruz. Sanırım bu gönül yorgunluğu bir müddet devam edecek 🥹 Dertleşmek isterseniz buralardayım bebeklerimizin ayları da yakınmış bana da çok iyi gelir ☺️
L
Leyla E. A.
10 Ocak 2026 18:30
Çok haklısınız dediğiniz gibi ara vermek isteöiyorum inanın ki tek derdim emsin yesin 🥺kendimi paralıyorum oturup ağlıyorum en son yakında işe başlayacağım ablam bakıcak insan işe gitmek istemez küçük bebeği olunca ama ablam benden daha iyi bakar belki diye işe gitmek istiyorum onu bırakmak zor olucak hiç ayrı kalmadım ama..
C
Cennet �.
10 Ocak 2026 18:54
@Leyla Elmas Aydar işe gitmek emin olun iyi gelecek. Hem orda sosyalleşip iki insan yüzü göreceksiniz. Hemde kafa olarak bir nebze dinleneceksiniz. Çocuğu da özleyeceğiniz için eve gelince ona karşı daha sabırlı davranıp daha iyi ilgilenebileceksiniz🌺
B
Büşra K. A.
10 Ocak 2026 18:57
@Leyla Elmas Aydar Yaaa kıyamam 🥹 ben de işe başlayacağım, aklımda bir ton soru ve sorunla… ama emin olun kimse bizden daha iyi gelmez bebişimize. İşe başlamak da inşallah mentalimizi toparlar, daha da güçleniriz 💪🏻
E
Elanur Ü.
10 Ocak 2026 21:05
Ah bacımmm benimde bebem 5 aylık ama mahvoldum😀 allahım imdat diye bağırmak istiyorum ama bir gülüşü her şeyi bitiriyor. Geçecek inanıyorum Allah bizlere sabır versin 🥲😍
H
Hayat M. ..
10 Ocak 2026 21:31
Allah tüm annelere kolaylık versin, gücümüzü artırsın inşallah, 3.5 yaşında oğlum 5 aylık kızım var onlara yetişmek gerçekten çok zor büyük olan kıskançlıktan dibimden ayrılmıyor sürekli yanımda olmak istiyor, onada kıyamıyorum o da küçük daha, çalışıyordum ücretsiz izindeyim şimdi, 5 ay nasıl geçti anlamadım bunaldığımda hep zamanın nasılcabuk.gectigini hatırlatıyorum.kendime oğlumun bebekliği dün gibi daha, o yüzden sabırlı olmaya çalışalım ve bebeğinimizle güzel zaman geçirmeye çalışalım sağlıkla huzurla büyüsünler❤️
L
Leyla E. A.
11 Ocak 2026 02:35
İnşallj Büşra hanım